Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kurtka czy kombinezon dla niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Witam, Jestem mamą 9-miesięcznej córki, i zastanawiam się co na zime, czy kurtka czy kombinezon? ja wolałabym kurteczkę, ale od rodziny męża ciągle słysze "nóżki jej zmarzną, po co kurtka, jeszcze nie chodzi, nasze dzieci miały w tym wieku kombinezony" no ale przecież są cieplejsze spodenki, rajstopy itd.. jak wy uważacie? co ubieraliście swoje maluchy w zime?

Gość gość
Na polska zime kombinezon. Nawet dla chodzacego dziecka kombinezon bez stopek. Zechcesz z wozka wyciagnac zobaczysz ze w kombinezonie jest o wiele cieplej i juz nie bedziesz musiala martwic sie o warstwy cieplych spodenek na nogach.

Gość gość
KOBPINEZON, jeszcze maleństwu plecki przewieje albo coś

Gość gość
kombinezon jest wygodny. pod spod tylko body i rajstopki.i na body bluzke. i do kombinzezona.

Gość gość
jak może mu plecki przeiwac skoro kurtki maja na dole sciagacze. ja piernicze, polskie matki mozgow nie maja.

Ja bym wybrała kombinezon. Wszystko szczelnie przykryte, dziecka nie przewieje. Mój ma teraz ponad rok i drugą zimę będzie nosił kombinezon

Gość mamadwóchdziewczynek
Ja uważam, że jedno drugiego nie zastąpi... na cieplejszą pogodę albo na krótkie wyjście/przejście do samochodu sprawdzi się kurteczka, ale już na zimowe spacery niezbędny moim zdaniem jest kombinezon.

Gość gość
Ja na duże mrozy albo jak miałam wyjmować dziecko czy nosić w chuście to kombinezon, wygodniej, jak był lżejszy mróz to fo śpiworka w wózku tylko z kurteczką, na dół zwykłe spodnie albo rajstopy.

Gość gość
nigdy nie miałam kombinezony kurtka dłuższa + ewentualnie ocieplone spodnie z kamizelka

Gość gość
hmm moja corka w grudniu, kiedy skonczyla roczek, to nosila taka dluga z pupe ocieplana kurtke, z prawdziwym pierzem, bardzo lekka, wtedy juz zaczynala chodzic, i ciezko by jej bylo w kobinezonie, no chyba ze kombinezon z otworami na stopy, gdzie mozna zalozyc botki, wtedy jak najbardziej jestem za, w kombinezonie dziecko na pewno nie zmarznie,

Gość gość
Kombinezon. Przynajmniej nie trzeba sie martwic,ze przy podnoszeniu,wyjmowaniu z wozka,samochodu plecy sie odkryja,dol kurtki pojdzie do gory. Nie wiem jaki macie problem. Ja pamietam jak bylam duzo starsza i dostawalam z od ciotki z ameryki w paczkach kombinezony. Dla dziecka do zabawy jak znalazl,moga sie nawet turlac po sniegu. kolezanki na podworku tez mialy. Z jakies 20 lat temu.

Gość gość
kombinezon ale 2częściowy tzn.kurtka plus ocieplane spodnie na szeleczki.i tak do auta można samą kurtkę a na sanki kombinezon :D

Gość gość
hm.. ja fajną kurtkę widziałam na stronie allinside.pl. Sama kupuję na tej stronie i jestem ze swoich zakupów zadowolona, po pierwsze, że rzeczy z tej stronki są modne i fajnie zrobione, a po drugie cena jest bardzo niska

Gość gość
Ja swojej małej kupuję rzeczy na stronie allinside.pl. Kurteczkę na zimę i wiosnę również kupiłam na tej stronie, jestem bardzo zadowolona ze swych zakupów :D