Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

on nie chce robic prawka

Polecane posty

Gość gość

moj facet ma 26l.i nie chce robic prawka. twierdzi,ze mozna jezdzic bez prawka bo u niego niektorzy tak robia (male miasteczko) i nie kreca go auta. kiedys mial wykupione jazdy ale nauczyciel byl beznadziejny, krzyczal na niego i rzucil to pewnie bo go stresowal. jestem przerazona bo planujemy staranie sie o dziecko i co ja zrobie jak trzeba bedzie jechac po zakupy, zawiesc mnie do szpitala? ja nie mam prawka ale jak dostane teraz najblizsza wyplate wykupie jazdy,chce na wiosne zdac egzamin. jak przekonac tego uparciucha? myslalam by zalatwic mu fajnego instruktora w mym miescie bo jest wieksze. co mowicie?

Gość gość
on pracuje,ile zarabia?

Gość autorka watku
rzecz nie jest w pieniazkach, chodzi o nastawienie psychiczne...

Gość gość
a to wyszła jakaś ustawa, że trzeba mieć? nie chce to nie ma i już

Gość gość
to nie możesz mu powiedzieć tego co napisałaś ?

Gość autorka watku
mowie i to czesto lecz on mi odp. w/w 'argumentami'. ja uwazam,ze on boi sie wstydu jesli nie zda. za ktoryms razem zda. jak go przekonac???

Gość gość
powiedz, że nie chcesz żeby ktoś bez prawka woził Cię w ciąży albo woził Wasze dziecko. I że do czasu kiedy nie zrobi prawka będziesz jeździła taksówkami

Gość autorka watku
dobry pomysl powyzej. dziekuje! ma ktos jakies inne?

Gość gość
jeśli będzie jeździł bez prawka i go złapią albo niech spowoduje wypadek to pójdzie siedzieć. A co Ci po facecie w więzieniu

Gość gość
przede wszystkim bądź konsekwentna - nie jeździj z nim autem. Powiedz, że nie czujesz się bezpiecznie.

poczekaj aż mu wlepią ze 3-4 (500zł) mandaty za jazdę bez uprawnień lub będzie miał stłuczkę i zapłaci z naprawę obu aut to zrobi prawko.

Gość autorka watku
dziekuje za wszystkie komentarze. dam mu je jutro do poczytania. prosze o wiecej i dziekuje najmocniej! mam takie samo zdanie jak wy!

Gość gość
To i ja sie wypowiem, a jestem kobieta. Na jego miejscu wialabym gdzie pieprz rosnie od takiej wymuszajacej manipulatorki jak Ty. Jestes zalosna, jak nie chce robic prawka to niech nie robi. Sama sobie zrob i juz.

Gość gość
jak nie chce robić prawka to niech nie jeździ autem - proste. I bez tekstów o manipulowaniu, bo ona go nie zmusza, bo ma takie widzimisię, tylko dlatego, że on po mieście jeździ bez uprawnień. Radzę zacząć czytać ze zrozumieniem

Gość autorka watku
nie manipuluje nim. jak juz chce przekonac go bo ostateczna decyzje on podejmie lecz w naszym interesie jest bysmy oboje mieli to prawko. nie jezdzi bez prawka,nie wsiadlabym do auta ktore prowadzi ktos bez prawka,nie wazne czy to brat czy maz... chce go odpowiednimi argumentami przekonac do zmiany zdania. to dorosly,wbrew pozorom madry facet i ufam mu. tylko chce zaszczepic w nim znowu ten pociag do samochodow.

Gość gość
Podtrzymuje ze jetes manipulatorka. Wyraznie powiedzial Ci ze nie kreca go auta, zatem moze np. czuje ze nie bylby dobrym kierowca? Albo zwyczajnie nie jedt to la niego wazne i powinnas to uszanowac, ale nie, Ty naciskasz, wypisujesz na forum i jeszcze sie durnowato cieszysz ze mu te wpisy pokazesz. To jest manipulowanie, wymuszanie, wywieranie presji.

Gość gość
I jeszcze przed chwila to chamskie zdanie "to wbrew pozorom madry facet" czy jakos tak...wbrew jakim pozorom? Takim ze nie chce zrobic prawa jazdy? Wredne babsko coraz bardziej z Ciebie wychodzi

Gość autorka watku
prosze o konstruktywne wypowiedzi nie frustratek ktore przezywaja ze same mimo bedac tak wspanialomyslnymi jak powyzej

Gość gość
Napisz raczej ze chcesz zeby Cie popierac a nie pisac konstruktywnie. Mam meza i oboje mamy prawo jazdy, ale do glowy by mi nie przyszlo zmuszac go do zrobienia, gdyby sam nie chcial. Do glowy by mi tez nie przyszlo o ukochanej osobie pisac ze jest wbrew pozorom madry. Ale ja nie jestem zadufana w sobie i kocham mojego meza, a Ty kochasz glownie sama siebie.

Gość autorka watku
uderz w stol a nozyce sie odezwa. nie unos sie tak bo zylka ci peknie hihihi :p

Gość gość
Nie unosze sie. I raczej o nozycach to w Twoim przypadku mozna mowic, bo od mojej uwagi o Twoim manipulowaniu zaczelas zywiej reagowac. Pokaz chlopakowi watek, niech sobie teraz poczyta i oceni. Dobrej nocy zycze.

Gość autorka watku
a ja mam zone i pobralismy sie w polsce jesli ty masz meza trolu ;)

Gość julka19xx
walić to że nie ma prawka, ale ten twój chłopak nie potrafi jezdzic samochodem i nie wiem co za matoł by mu dał poprowadzić.A ty jeszcze sobie z nim dziecko planujesz...

Gość gość
stresował go nauczyciel.... biedactwo :(