Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile kaszki łyżeczką powinno zjeść 4 miesięczne niemowle

Polecane posty

Gość gość

Pytanko jak w temacie....córa odrzuca zupełnie mleko...przechodzilo tylko na śnie :(:( ile kaszki powinna zjeść mlecznej żeby było jako normalny posiłek???? na razie zaczęłam podawanie dyni z marchewką popołudniu i je dość ładnie..do tej pory po pół słoiczka...stopniowo zwiększam...

Gość gość
ja dawałam kaszkę z butli, i nie pamiętam jaka była norma mleka ale wtedy zjadał ok 30-50 mniej a czasem więcej niż mleka, którego wg tabeli miał zjeść na raz.

Gość gość
A jak zje mniej to wepchasz?policz ile mleka zuzyjesz na zrobienie. Z przepisu wyjdzie ci gesta jak gladz szpachlowa wiec lepiej robic na mleku i samemu wsypac tyle ile chcesz.bo jak zrobisz rzadsza mleczno-ryzowa to bedzie niepelnowartosciowy posilek za malo mleka,chyba ze ta gesta rozrobisz z mlekiem,ja tak robilam. Za duzo zjesc tez nie moze bo ryz lubi zapierac. My musielismy z tego wzgledu go odstawic. Daje tylko kukurydziana i jaglana. A ile zje? Moj pol roku raz zje 50ml a raz 200. To tez czlowiek i roznie mu sie moze chciec. Mleko tez zazwyczaj na spiocha.

Gość gość
moj kaszke mleczno-ryzowa pije 150 a ryzowa na mm 120 tez ma 4 mce mleko same raz 120 raz 150

Gość gość
4 miesięcznemu starczy koło 150ml, jak kupujesz kaszkę mleczno-ryżową gotową to tam masz napisane :) koło 5 łyżek stołowych do 150ml wody