Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak długo jeździk dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

Synek ma 2,5 roku, w domu bawi się autkiem- jeździkiem, ale ono jest zbyt niestabilne żeby je zabierać w teren, na spacery ma rowerek biegowy. Ale u babci korzysta z jeździka bardzo chętnie, i na podwórku i na ulicy, podkrada dzieciom sąsiadów, kuzynom... Chciałabym żeby miał swój, zwłaszcza że bawi się dość żywiołowo i nie chcę żeby cudzy zniszczył, teraz wiem że zda egzamin... ale jak długo? Czy starsze dzieci, powyżej 3 lat jeżdżą jeszcze takimi? Przy większości jeździków jest zaznaczone że przeznaczone od 12 do 36 miesięcy, i do 25-27 kg , mój ma ledwie 12,5 ale i długie nogi... jest sens kupować? Czy to będzie zabawka tylko na tą jesień? Głównie myślałam o jeździku autku lub koparce... A jeśli wasze starsze dzieci jeźdżą- możecie coś polecić?

Gość gość
Mój ma 3 lata i wciąż zasuwa na swoim pchaczu. Niestety jest już na niego zbyt duży, więc wszystkie buty mamy zdarte do żywego. Niestety za nic nie chce go oddać. Kilka razy się na nim przewrócił, ale nic mu się nie stało (i autku niestety też, bo ja już marzę o tym, żeby się w końcu połamało :P ). Rowerka biegowego nie chce.

Gość gość
mój syn popylał od 1,5 do 5 lat aż kolanami haczył w końcu dał się namówić żeby oddać go kuzynowi. Ale my mielismy taki z wadera bardzo prosty tylko z klaksonem on był taki większy niż te co oferują teraz. Nie zapomne jak byliśmy auchan i wskoczył na niego i już koniec, miłość dozgonna

Gość gość
A my mamy dino. Ja mu go kupiłam dopiero jak miał 2 latka, bo wcześniej miał inne autka, ale na bilansie 2 latka pani doktor miała zastrzeżenia małe do jego nóg i kazała kupić właśnie taki jeździk. Kupiłam na allegro używany, bo się właśnie obawiałam, że za długo nie posłuży.

Gość gość
moja córka jeździła do 4 roku życia, później już na rowerze.

Gość gość
up, proszę jeszcze o opinie, jak będzie choćby na rok jeszcze to raczej kupię.. jakieś oprócz Dino możecie polecić jeszcze? Żeby taki malutki nie był...

Gość gość
nam jezdzik sluzy odkad maly mial rok, wiec przeszlo rok jest w ciaglej eksploatacji i nadal jest ulubiona chyba zabawka. Na wiosne planuje kupic na dwor jakies uzywane, zeby mi nie bylo szkoda jak akurat mu sie odwidzi. Linka nie dam, bo nasz nie markowy i kupowany w sklepie, a nie chce mi sie szukac na all takiego samego

Gość evelainaaaaa
mój synek ma tez 2,5 roku,ma jezdzik big bobby car jrst bardzo solidny i w instrukcji jest chyba do 50kg,zreszta są filmiki na youtubie jak dorośli na nim jeżdza,jest dośc spory,a z tej firmy jest jeszcze jezdzik quad od 3 lat, wiekszy ,jest na allegro, nie udalo mi sie wkleic linka

Gość gość
evelainaaaaa- super, a byłabyś tak miła i napisała mi na jakiej wysokości jest siedzenie? Bo jest podawana na aukcjach tylko wysokość całego samochodziku. On ma gumowe koła, prawda? Cena nie jest jakaś szalona za te czerwone, taki masz?

Gość gość
my mamy jeździk Chicco i nieraz są o niego bitwy między moimi synami - starszy 5,5 roku (i nadal jeździ na jeździku! ;) i młodszy 2,5 roku. Ten Chicco jest o tyle fajny, że ma wysokie oparcie i dzięki temu jest bardzo stabilny .Dzieciaki np. oglądają bajki siedząc w jeździku. Także spokojnie możesz jeszcze kupić.

Gość evelainaaaaa
Chętnie bym napisała,ale obecnie jesteśmy poza domem i wracamy dopiero za 2 tygodnie. Może obejrzyj na youtubie filmiki dadzą jakiś obraz albo zapytaj sprzedawcy...Na pewno jest wygodny,starsze o rok kuzynki Młodego jeździły zadowolone:) Koła są takie jakby gumowe nie wiem co to za tworzywo ,ale ciche- jeśli mowa o tym new bobby car a nie classic- różnią się tym,że starszy classic ma węższe koła,głośniejsze i piszą,że ten new bobby car jest wygodniejszy dla starszego dziecka bo ma wiecej meijsca na oparcie nóg itp. Ten chicco quatro o którym ktoś tu pisze też meiliśmy ,ale koła plastikowe tłuką się i nie nadaja na dwór bo się bardzo niszczą, a bobby niezniszczalny, może nie wygląda bajerancko dlatego go kupiłam w drugiej kolejności,ale o niebo lepszy od innych:)

Gość evelainaaaaa
chyba nie odpowiedziałam, mamy ten czerwony new bobby car