Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mua123456

włosy zmiana

Polecane posty

Gość mua123456

mam włosy brązowe takie mysie , naturalne ... do ramion . Chce coś zrobić, zmienić , macie pomysł ? Oczy mocno brązowe, ciemna karnacja

moja koleżanka, podobny typ urody jak opisujesz zmieniła kolor na rudy, ale nie żarówiasty, ale taki stonowany rudy. Efekt mega!!!!

Gość mua123456
ale rudy czerwony - czy rudy jaki hmm ? :)

Gość mua123456
taki troche popielaty rudy :) podoba mi się ale czy z ciemnych włosów wyjdzie taki kolor? nie chce świecić w ciemnośći , z rudym typowym :)

Gość mua123456
up

Gość gość
To tym bardziej nie wyjdzie ci żarówkowy, bo masz ciemniejsze włosy. Ale Ty się pytasz czy Ci wyjdzie, bo chcesz go sama zrobić, nie u fryzjera? Jeśli tak, to Ci może nie wyjść i efekt będzie daleki od zamierzonego. Będziesz miała tylko rudawy refleks w słońcu i pamiętaj, że taka radykalna zmiana koloru, pociąga za sobą ciągłe farbowanie (maskowanie odrostów), w domu to jeszcze jak cie mogę, ale u fryzjera to sporo będziesz wydawać, jesteś na to gotowa? Dlatego ja już nie eksperymentuję z włosami, wystarczy mi na długo dobre cięcie (znajdz swój styl) włosów też od ponad roku nie farbuję i dobrze mi z tym. A jak Ci się poprostu włosy znudziły i chcesz drobnej zmiany, to użyj zmywalnej farby (takiej do 28 myć), zawsze Ci to odświeży kolor ale jak Ci nie podpasuje, to z czasem zejdzie i osrosów tak nie widać ;)

Gość mua123456
no własnie, miałam z 6 lat balejage i dziekuje, i dłuższe włosy więc raz w miesiącu 200 zł i 3 godz u fryzjera. Teraz od 3-4 lat mam "swoje" ale takie nijakie , i coś bym zmieniła. Ciągle w kucyku bo mam dużo gęstych włosów, niby wycieniowane ale jakos tak .........do tego kręcone, więc prostownica w ruchu ciągle

Gość gość
No co ty gadasz :O masz piękne włosy, nie jedna by Ci pozazdrościła :D Zadbaj o ich kondycję, stosuj kosmetyki by podkreślić ich skręt (dawaj im odpocząć od prostownicy, bo ciągłe używanie je wysusza), jakieś olejki natłuszczające ( dają ładny blask i podkreślają kolor) i wypróbuj właśnie takie zmywalne farby bez amoniaku, taki rudawy odcień na kręconych włosach super wygląda. Też mam naturalny taki brązowo-mysi odcień ale stosuję właśnie odżywki i olejki i nie farbuję włosów, a kolor bardzo ładny w sumie, bo zdrowe, błyszczące włosy same się bronią ;)

Gość mua123456
ech, jesień taka ponura chciałam coś zmienić, a szczerze mówiąc nie cierpię swoich włosów, siano, burza loków napuszonych, cięzko z nimi coś zrobić...i maski też nieiwele dają, bo wg fryzjerów taki typ włosów...a te farby zmywalne to saszetki, czy takie normalne? to odcień tylko da czy mocno zmieni ?

Gość gość
Dziwne że Ci tak fryzjer powiedział, może idź do innego, teraz są takie kosmetyki, że z każdym rodzajem włosów sobie radzą, twój wcale nie jest taki rzadki. W doborze kosmetyków Ci nie pomogę, bo mam zupełnie inny rodzaj włosów, więc poszukaj w internecie, polecane kosmetyki na twój rodzaj. Te farby stoją razem z tymi trwałymi, musisz się tylko wczytać w opakowanie, jest tam napisane że do 28 myć, np. Loreal Casting creme gloss lub Garniera. Ja używałam właśnie tego z Loreal i zazwyczaj używałam odcieniu w zbliżonego do moich ale w chłodniejszej tonacji i zazwyczaj nie ma dużej różnicy (nigdy nie próbował kompletnie innego koloru) jest mocniejszy odcień i włosy są lekko ciemniejsze. Więc jeśli chcesz mocniejszy rudy odcień, wybierz ciemniejszy, jeśli chcesz jaśniejszy, włosy się nie przyciemnią ale kolor też będzie mniej widoczny. To z moich obserwacji, ale ja dużo nie eksperymentowałam ;) Więc popróbuj i zobacz jak Tobie będzie pasować, proponuję zacząć od jaśniejszych odcieni (w najgorszym wypadku, kolor będzie prawie niewidoczny).