Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kluseczka222

Metamorfoza

Polecane posty

Witam bardzo serdecznie. Śledzę to forum jakiś czas i przecieram oczy ze zdumienia. Dziewczyny, czy serio jedyne wokół czego ma się kręcić nasz żywot to jedzenie, dieta, ćwiczenia i tak dalej?! Trochę to smutne. Zapewne mój temat nie będzie się cieszył jakimś tam wielkim powodzeniem, ale szukam kobiet kochających życie i chcące stracić kilogramy w zdrowy sposób i to tak, żeby nie odmawiać sobie wszystkiego, bo życie jest za krótkie! Skąd temat? Chcę, by nasze zmiany nie ograniczały się do schudnięcia, ale i dbania o siebie, nabyciu pewności siebie i ogólnie zmian na lepsze :) Przedstawię się: mam 22 lata, pracuję w call center, od roku jestem w związku i ważę przy 160 cm 56 kilogramów. Podobam się sobie, ale wiadomo, chcę być szczuplejsza. Dlatego zapraszam pogodne, zwariowane osoby, by popisać o swoich słabostkach, radościach, podzielić się fajnymi przepisami i zjechać kiedy trzeba.

Ja sie pod tym podpisuje...wazylam 59 kg, od miesiaca jestem, tzn bylam na Dukanie, ale ta dieta nie dla mnie :( w miesiac ubyl mi ! kg! Od jutra zmieniam diete na 4-5 malych, ale zdrowych posilkow...pozdrawiam zalozycielke :) buzka

Kochana twoj nick hehe, ze niby Kluseczka??? Ja mam 152 cm i waze 58 kg obecnie, wiec musialabym byc kluska slaska i to ukraszona z cebulka :P Bede jutro :)papa

Gość marinika buba
ja odchudzać sie nie chcę ale często obserwuje takie tematy i krew mnie zalewa jak ktos piszę" odchudzam sie ale juz dluzej nie wytrzymam Zjadłam dzis tylko jedno jabłko"..... no żal!! Własnie bardzo cię autorko popieram bo nie ma lepszego sposobu na zrzucenie kg jak częste a małe i zdrowe posiłki. Po co sie katowć chodzic ciagle zła i zmeczona i odmawiac sobie wszystkiego. Raz sie żyje wiec po co tak sie meczyc skoro można schudnąc bez jakis drakońskich diet i wyrzeczeń Powodzenia dziewczynki!! Trzymam kciuki :))

Gość gość
Sorry, dziewczyny ale co Wy wiecie o odchudzaniu, ważycie po 50 parę kilo, no szczyt otyłości. Zanim zaczniecie się użalać nad tymi co sobie odmawiaja wszystkiego najpierw powinnyście wiedzieć jak to jest ważyć ponad 90-100kg i to na pewno nie od jabłek. Ale nie życzę Wam tego, powodzenia. ;)

Gość marinika buba
No sorry ale skoro ktoś sie tak zapuścił że waży ponad 100 kg to czyja to wina? Takich osób nie jest mi żal że muszą sobie wszystkiego odmawiać. Co innego jeśli to z powodu choroby ale jesli tylko przez obżarstwo to niech się teraz męczą i odmawiają sobie wszystkiego jak wcześniej nie potrafił o to zadbać

Gość gość
Hmm, to może popracuj jeszcze nad empatią i szacunkiem do ludzi bo życie nie zawsze jest czarno białe jak Ci się najwidoczniej wydaje.

Gość filifio
a mi się wydaje,że te wątek nie jest o walce z otyłością, tylko ogólnie o czerpaniu przyjemności ze zdrowego jedzenia, z dbania o siebie na bieżąco,a nie tylko wtedy kiedy człowiek się zapuści. to jest styl życia, zdrowe żarcie, sport, dobry humor. ludzie,którzy tym żyją i tak żyją na prawdę istnieją :) a dziewczyny 60kg też chcą pogadać jak zrzucić te 5-6kg to ich prawo :) ja też mam świadomość,że moje narzekanie na 63kg przy 170cm wzrostu może denerwować,ale co poradzę jeśli mam inną wizję siebie 5kg mniej? tzn. że mam się godzić na to i udawać,że podoba mi się moja waga? nie! trzeba walczyć o cele. i już. próbuję od 3 tyg. jem mało,zdrowo i regularnie, biegam, biorę figurę extraslim,żeby jeszcze lepiej spalać tłuszczyk, chodzę na siłkę, ale mam wahania 1/2kg. wydaje mi się,że mam problemy z tarczycą :/

Gość marinika buba
filifilo popieram w 100% :))

Ja mysle, ze wazac 50 pare kg i miec chec schudniecia, to nie uzalanie sie nad soba, tylko dzwonek w glowie, ze czas ze soba cos zrobic, bo za pare lat zamiast te 50 pare kg zrobi sie 80 pare, a wtedy bedzie placz i uzalanie sie.

Fajnie, że ktoś się odezwał :-). Witam was dziewczyny! Zakładając ten temat chciałam zebrać tu kobitki o różnej wadze, które się nie katują, a z radością zmieniają swoje ciało. Zdrowe jedzenie nie musi być surowym jabłkiem, bo długo na takiej diecie się nie pojedzie. Widać to potem po głupich tematach pokroju " odchudzsm się po raz ostatni", " głodówka coś tam", a wciąż te same osoby popełniają te same błędy! Mylić się jest rzeczą ludzką, ale nie przez kilka lat tyć i głodować! Pomijam psychike i estetyke, bo na takiej głupocie cierpi zdrowie. Odezwę się wieczorem bo lecę do pracy :-)

Mam chwilkę w pracy więc piszę. Kusi mnie fryzjer dzisiaj i to fest. Bo mam odrosty. Ale mama mnie zaj***e pewnie za to, więc chyba nici dzisiaj. U was też jest taka dziwna pogoda? U mnie raz słońce, raz chmury i obawiam się, że dopadło mnie przeziębienie. Kocham swoją pracę, bo mogę siedzieć i kawę pić teraz, bo już się wyrobiłam z tym co miałam, a do 18 daleko. Przyjdę, to najpierw gorąca kąpiel, a potem łóżko :D. Mój facet robi do 2 w nocy dzisiaj, więc muszę przecierpieć. No i weekend ma bidak zawalony. Co tam u was dzisiaj? Mam nadzieję, że zdobędę tu fajne koleżanki, które poza dietą mają normalne życie.

Joł! Mnie wczoraj wieczorem porwano i razem z koleżanką do 23 siedziałam na mieście. Ojć będzie w pracy ciężko kurde. No i kupiłam wczoraj śliczny czerwony płaszcz. Bajka po prostu! Co tam u was? Ja nadal mam nadzieję, że ktoś tu ze mną popisze. Spadam sobie kawę robić i się ogarniać. Na szczęście dzisiaj na obiad barszcz z buraczków, czyli zdrowo. Zwłaszcza na moją wątrobę po wczorajszym piciu. Co mi tam! Nie jem dużo, to mi pozostało przynajmniej od czasu do czasu się napić :P

Gość marinika buba
u mnie zaczyna się remont generalny i od 7 rano biegam jak szalona, a to dopiero początek ehh Mąż właśnie wrócił z pracy i planuje jakis szalony wieczór a ja padam na twarz i jutro do pracy!!! Piffka to i ja bym sie napila ale muszę grzecznie bo rano kieruję :)

Cześć marinika. No piwko dobra rzecz, aczkolwiek po wczorajszym dziękuję. Jutro na 11 do pracy muszę iść, ale mój facet robi od 14 do 22 więc i tak nic nie tracę. Zrobiłam sobie dzisiaj na kolacje wspaniałe jedzonko! Kotlety sojowe, gotowane w rosołku knorr, z czosnkiem, dużą ilością pieprzu. A do panierki dodałam curry. Piekłam to praktycznie na łyżce oleju, bo mam patelnie ceramiczną ( prezent, który sobie sprawiłam za swoją pierwszą wypłatę). Mniam :D. Teraz się po pracy nudzę i czytam jakieś głupoty w internecie i słucham moich ulubionych ballad rockowych.

Gość Olcia Dubicka
Szczególnie podoba mi się "nie odmawiając sobie niczego" he :) ale tak się nie da jeśli ktoś chce się zajadać pizzą cały dzień to nigdy nie schudnie ;/ Mi pani u której zajmuję się maluchami zarekomendowała tabletki odchudzające Forever Slim, połapałam od niej jedno pojemnik w prezencie a też można je nabyć na allegro. Jako że najlepiej jest brać je 3 miesiące nabyłam 3 opakowania w promocyjnej cenie. Do tego zaraziła mnie zdrowym odżywianiem. Stosując się do tego w miesiąc straciłam 9 początkowych kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z maluchami którymi się opiekuję i w piaskownicy ;) Wcześniej byłam tylko na odpowiedniej diecie ale wcześniej nie było takich rezultatów ;) Postanowiłam spróbować po tym jak wyczytałam że tabletki są zbadane przez najwyższego inspektora sanitarnego i zaakceptowane do sprzedaży w Polsce co ręczy ich pewność a to jest najważniejsze i nie każdy podobny preparat przeszedł takie badania co umieszcza ich w złym świetle. A w tych tylko naturalne składniki co dodatkowo nasila mój spokój

Ja się niczym nie mam zamiaru faszerować, bo zdrowie mam jedno :D Tak więc zostanę przy zdrowym odżywianiu, zabawie smakiem i tak dalej. Co do pizzy... kto karze jeść nam całą? Kawałeczek do smaku wystarczy... do tego sałatka i zdrowy posiłek jest :P Właśnie to mnie śmieszy u dziewczyn na diecie. NIC nie mam jeść, zero pieczywa, słodyczy, bla, bla, bla. Jasne, że nie wolno zjadać 10 cukierków, ale jeden... to nie zbrodnia raz na 2 dni i uważam, że wtedy będziemy mogły wytrwać w miarę zdrowym odżywianiu całe życie. Zakazany owoc lepiej smakuje, więc nie miejmy zakazanych owoców :P

Gość klau_dyna
nasz wygląd w dużej mierze zależy też od tego w co się ubieramy, nie każdy ma poczucie dobrego gustu i wie jak dobrać ciuchy aby wyglądać w nich dobrze, ale na szczęście jest teraz na to rozwiązanie - porady osobistych stylistów, z których warto w takich przypadkach skorzystać - wiem o czym mówię:) moją przemianę zawdzięczam http://www.mala-czarna.org/