Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zaniepokojona220

Plamienie z pochwy

Polecane posty

Witam, chciałam prosić was o jakąś radę. Mój problem wygląda tak, że zamiast miesiączki mam plamienie od 2 dni.. uprawialiśmy seks z moim partnerem w prezerwatywach durex extra safe zaledwie 2 razy, do wytrysku nie doszło, ogólnie stosunki trwały bardzo krótko. Martwi mnie jednak to plamienie, co to może oznaczać? Zaczęło się wczoraj, wtedy kiedy powinnam dostać miesiączkę. Ponadto, chyba mam jakąś infekcję pochwy, którą staram się leczyć od 5 dni, ciągły świąd i zaczerwienienie. Proszę o pomoc.

Przyczyną plamienia zamiast miesiączki może być zarówno ciąża jak i zaburzenia hormonalne.To jednak może stwierdzić tylko lekarz po badaniu i wywiadzie.Co do objawów infekcji to możesz zastosować przez 7 dni invag dopochwowo a zewnętrznie maść clotrimazolum.Oba preparaty są dostępne bez recepty.

Gość gość
Plamienia mogą również świadczyć o nadżerce, torbieli na jajniku lub endometriozie. Powinna Pani skonsultować się z lekarzem. Jeżeli chodzi o infekcje, to mi przy takich problemach pomaga provag, jest to doustny probiotyk, dzięki czemu ochrania przed patogenami nie tylko układ płciowy, cały układ pokarmowy również.