Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego synek płacze pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny synek za tydzien zaczyna 4 miesiac , od okolo 1,5mca pomiedzy 18 a 20 placze- nie sa to kolki, bo przy kolkach zachowywal sie inaczej ,dostaje caly czas niemiecki Sab Simplex, zaczyna byc rozdrazniony od ok 18 i zaczyna sie wrzask, nie chce byc ani na rekach,ani w wozku, no doslownie nic, wszystko go denerwuje, przestaje plakac jak rozbieram go do kapania, dziewczyny ratujcie bo ja juz nie mam pomyslow , nie placze tylko jak jest na spacerze, niesttey od tygodnia u nas leje w tych godzinach i siedzimy w domu i sluchamy tego placzu i kombinujemy co sie dzieje,zauwazylismy tez ze mniej placze jak ktos u nas jest, czy mozliwe ze mu sie nudzi ? chyba nie, bo staramy sie jak tylko mozemy go zabawic ,ale jak juz jest w ataku placzu to nic nie pomaga, nie wyglada zeby cos go bolalo,bardziej wydaje nam sie ze jest zly,ale czy to mozliwe? ma ktos jakis pomysl?

Gość gość
a nie przyszło ci do głowy zeby sie poradzic lekarza? córka mojej znajomej caly czas beczała i sie okazalo ze miala cos z nerkami.

Gość gość
nie,nie przyszlo mi do glowy bo synek od rana do 18 jest ciagle usmiechniety i zadowolony ,zasypia tez spokojnie i przesypia cale noce ,rano wstaje usmiechniety , placze tylko od 18 do 20

Gość gość
co ja gadam -pytalam- lekarz powiedzial ze taki jego urok, no ale bez jaj, ja nie moge na to patrzec..

Gość zmarzlaki
Jest po prostu zmeczony,wie ze jak sie wykapie to zje i pojdzie spac(czy jaka tam u was kolejnosc) o ktorej ma ostatnia drzemke?u nas tez zawsze.byl pod wieczor bardzo marudny. Teraz dla odmiany pobudzony i szaleje.a jest 2 miesiace starszy. Jak tak szaleje to wiem ze juz pora spac. Po kapieli zasypia w mig,bo pada.

Gość gość
Kiedy podajesz mu ten sab simlex .Moja córka po tym płakała . Zmienilismy na polski Boboic i było ok.

Gość gość
na bank kolka....zachowuje się inaczej, bo jest już starszy, ale jestem pewna..u mnie tez tak było, te same godz a w dzień inne dziecko

Gość PaniGruszka
Pewnie zmęczony jest i wszytko go drażni .

Gość zmarzlaki
Zreszta wydaje mi sie,ze daje wam znac,ze chce troche zmiany planu dnia,wykapac sie wczesniej :) moj,w tym wieku kapal sie przed 19 i do 20 juz spal.

Gość gość
Mój tak marudzi wieczorem jak jest śpiący. Spróbuj ok 19stej wykąpać, nakarmić i położyć spać. My czasem kapiemy i kładziemy malego spać o 18:30 bo jest placz ze zmęczenia.

Gość gość
Do 20.00 płacze to o której idzie spać? O 21szej? Też bym płakała jakbym była niemowlakiem i tak późno spala.

Gość gość
Też obstawiam, że zmęczony, próbujecie go zabawiać i jest jeszcze gorzej. Mój jak miał 4 miesiące, to zasypiał o 18.45 na noc... Może wcześniej zaczynajcie wasze rytuały.

Gość gość
ale maly sie ani nie prezy ,nie macha nozkami,nic, wczesniej mial kolki o 22,20 i wygladalo to zupelnie inaczej, jesli chodzi o zmeczenie- on potrafi zasnac podczas tych 2 godzin na chwile, i budzi sie z placzem, i druga sprawa np dzis ,obudzil sie o 17,30,zjadl i o 18,30 jazda..czyli nie byl spiacy czy nie wiadomo co, nie wiem dziewczyny,tez tak myslelismy ze maly jakby nie mogl sie doczekac spania w ciszy,w lozku (dodam ze synek ma 2,5 letnia siostre ,wiec wiadomo nie ma ciszy non stop ,chociaz staram sie aby spal w ciagu dnia na pietrze,zeby mial ciszej)ale jakie jest rozwiazanie?nie poloze go spac o 18 przeciez, chodzi razem z siostra spac okolo 20

Gość gość
No to nie ma rady widocznie.

Gość gość
o 19,10 idziemy do gory kapac dzieci , synek ok 19,30 dostaje juz butle i ok 20 spi

Gość gość
sab dostaje do kazdego karmienia ok 8kropel

Gość gość
Czesc, moja corka miala podobnie jak miala okolo 4 miesiecy. Lekarz wowczas powiedzial nam ze dziecko w tym wieku placzem rozladiwuje napiecie po calym dniu. Trwalo to trzy tygodnie. Codziennie o tej samej porze. Trzeba przeczekac - wiem ze szalu mozna dostac i z bezsilnosci i z powodu placzu. Pamietaj, wszystko kiedys mija :))

Gość gość
Jest śpiący. Mój ma to do dziś. Zaczyna się od 18 i trwa do karmienia.

Gość gość
no tak,wiem nadmiar bodzcow ,emocji itp szczegolnie przy corce-ma tego pod dostatkiem,sa caly dzien razem,nie raz corka go obudzi itp,ale trwa to juz ponad miesiac ,probowalismy tez kilka dni troszke dzieci porozdzielac,zeby maly mial wiecej spokoju-nic to nie dalo ,wieczorami bylo to samo

Gość zmarzlaki
Ale to ze mial drzemke nie znaczy ze nie chce spac. Dzieci potrafia zadziwiac. Moj po calej nocy snu bardzo szybko pada na pierwsza drzemke-po poltorej-2 godzinach. A przeciez wyspany?cala noc przeciez spal. Potem w ciagu dnia potrafi nawet do 4h nie spac. A czasem zrobi sobie drzemke do 19,obudzi sie i chce spac dalej,wiec szybka kapiel,zje i juz spi.a tez niby drzemal. Przeanalizuj sobie wszystko i postaraj sobie ustawic tak dzien by 18.30-19 zrobic kapiel. U nas marudzil od 18,szlam do lazienki i juz go powoli rozbieralam,wietrzylam pupe itp.wiedzial ze juz mycie byl spokojniejszy wytrzymywal ze 20-30 min,w kapieli byl zadowolony a po 19 juz zasypial. Do 20 zawsze juz spal.

Gość gość
synek potrafi spac do 18 i nagle sie budzi i placz-wiec czy jest spiacy? kurcze nie chyba nie,skoro spal np od 16,30 do 18

Gość gość
tyle czy to nie bledne kolo, bo jak pojdzie spac na noc ok 19 to corka bedzie go budzic , mamy dom ale wiadomo i tak wszytsko slychac, corki nie poloze spac o 19 ,bo i tak ze wzgledu na synka przestawilismy ja na 20 ,bo zawsze chodzila spac ok 21

Gość wifigdańsk
a mzoe to jednak kolki? kolki mają rozne postacie no i nie ma na nie sposobu-trzeba to przezyc. a jak karmisz? ja moja karmię piersią i kolek nigdy nie miala,ani zadnego bez powodu placzu-nigdy.moze to ma wpływ?a jaka atmosfera w domu?czesto was ktos odwiedza? mieszkacie w Niemczech?

Gość Haniuta bez buta
tak jak ktoś pisał - dziecko odreagowuje bodźce i emocje z całego dnia. Poczytaj sobie np na forum Gazety o wieczornym odrykiwaniu niemowląt. Obstawiam, że to to. Dziecko trzeba wyciszyć, gdy zbliża się kąpiel - masaż, relaksacyjna muzyka, ciemniejsze pomieszczenie, jak najmniej bodźców, nie zabawiać.