Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

probiotyk na biegunke

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuje dobrego leku na biegunke dla malca bo zdarza sie taka przypadlosc i nie wiem czy leczyc?

Gość gość
Nie rób z dzieciaka królika doświadczalnego, do lekarza idź. Dlaczego akurat probiotyk chcesz? bardziej potrzebny będzie lek przeciwbakteryjny.

Gość gość
a często się zdarza? Jeśli dziecko nie ma goraczki i ma apetyt to spróbuj probiotyków np. acidolacu, a jak duże to dziecko? Jeśli niemowlę to koniecznie trzeba skonsultować z lekarzem

Gość gość
A jakie to są leki przeciwbakteryjne??? Moje dzieci nie raz miały biegunkę wirusową, po razie z każdym leżałam w szpitalu z powodu odwodnienia. Żadne nie dostawało żadnych leków tylko kroplówki uzupełniające i probiotyki.

Gość gość
Leki przeciwbakteryjne to antybiotyki.

Gość gość
moj chlopiec ma czesto biegunke idac do szkoly nie wiem czym to jest spowodowane i jak temu zapobiec bo do lekarza tez nie chce isc

Gość gość
Nerwica. Ile lat ma ten Twój chłopiec, że decyduje czy pójdzie do lekarza czy nie? :o

Gość gość
najlepiej spróbować z probiotykami, są bezpieczne a mogą pomóc, jeśli dziecko nie lubi zawiesin możesz spróbować podać w formie tabletek misiów o smaku czekolady (takie ma acidolac junior)

Gość gość
U nas dobrze przy biegunkach sprawdza się acidolac, przy biegunce koniecznie trzeba go podawać.

Gość gość
probiotyki dobrze jest mieć w apteczce, tylko trzeba zwrócić uwagę czy wymagają trzymania w lodówce, niektórych nie trzeba, m.in. wspomnianego acidolacu

Gość gość
do lekarza babo!!!!! moze to byc cos powaznego jesli sie czesto powtarza