Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elima123

duży ból przy stosunku proszę o rady

Polecane posty

Gość elima123

witam. Pisze tu bo już sama nie wiem co może mi pomoże. Od jakiegoś czas przy wejściu do pochwy. Odczuwam bardzo duży ból. Tak jakby mnie rozrywalo od środka. Leczyłam się na grzybice u ginekologa. Ale grzybicy nie ma już a ból jak był tak jest. Co może być przyczyna ?czy powinnam zrobić jakieś badania ?czy możliwe żeby to było coś poważnego?a może to ma coś wspólnego z pęcherzem ?

Gość gość
a moze jestes zbyt "scisnieta"? probowalas lubrykantu?

Gość gość
pochwa zarosła.Brak używania

Gość gość
Odrosła cnota

Gość gość
używałam lubrykantu nic nie dało. Najgorzej jest przy wejściu do pochwy. Ból ogromny. Nie wiem co może być przyczyna. Bo myślałam ze grzybica. Ale jednak nie. Jest to tak ostry ból piekacy później znika. A najgorzej jest na drugi czy trzeci dzień. I wtedy musze robić przerwę w stosunkach parę dni i od nowa.

Gość gość
To nie jest żaden stan chorobowy. Jesteś po prostu za ciasna. Kluczem jest seks nie rzadziej niż co dwa dni, a najlepiej codziennie. Przed penetracją dużo lubrykantu i palcówka, żeby pochwę rozciągnąć. Piszę z doświadczenia. Teraz jak mąż często wyjeżdża w delegacje to problem wrócił. :/

Gość elima123
nie to na pewno nie jest przyczyna wspólzyje z tym samym partnerem już 5 lat. I to się zaczęło dopiero niedawno. Nie wiem jak to opisac tak ból jakby coś było nie zagojone i piekło.na drugi dzień po stosunku to nawet wlozenie palca powoduje ból i pieczenie..

Gość gość
Poszukaj wiekszego przyrządu do naprawy

Gość gość
U mnie to też nie trwało od początku. Pojawiło się po ok.trzech latach współżycia. Cały czas z tym samym partnerem.

Gość gość
Kup duzo nadwymiarowy wibrator i sie rozciąg,moze być wałek

Gość elimka123
no ale ja czuje takie pieczenie nawet przy delikatnym wlożeniu palca do pochwy. Głównie na tej ścianę jakby to powiedzieć dolnej. Lubrykanty stosuje jestem mocno nawilżona. A boli dalej przy wkładaniu. I nie wspomnialam o jednym jak wspólzyje raz dziennie ból jest jeszcze do zniesienia .ale jak już dwa razy to już jest tak ogromny ze po prostu nie da się wytrzymać. To tym bardziej jeśli by chodziło o ciasność to przy drugim czy trzecim razie w ten sam dzień powinno być lepiej a jest o wiele gorzej.

Gość gość
Ja też tak miałam okazało sie,że to uczulenie na prezerwatywy lateksowe kupiliśmy skiny które są z innego materiału i już nie ma tego problemu.

Gość gość
Nie byłoby lepiej, bo jesteś już obtarta, więc boli bardziej. No ale ty wiesz lepiej. 🖐️

Gość jestemJJ
A robiłaś wymaz i posiew z pochwy, także posiew moczu by się przydał - zobaczyć czy infekcję grzybiczą tak na prawdę wyleczyłaś i może to inna ci się przytrafiła. Bierzesz pigułki? może to one powodują u ciebie takie problemy? zobacz czy przypadkiem to także nie to uczulenie na lateksowe prezerwatywy. ?Aha a jak leczyłaś się z grzybicy to partnera też wyleczyłaś? Może weź sobie przez kilka dni zrób kurację z invagiem dopochwowym, to bezpieczny probiotyk jest, który poprawia także nawilżenie w pochwie i kolonizuje ją w te właściwe bakterie - nigdy nie zaszkodzi. Zrób te badania co napisałam i może jeszcze cytologia by się przydała.

Gość gość
mam identico tylko jak kochamy sie kilka razy dziennie po przerwie przechdzi a tak na poczatku 2 czy 3 dni cierpienia :/ tylko JA MAM INFEKCJE BAYETRYJNA!!

Gość gość
no wlasnie, jak kochacie sie 3 razy dziennie to nic dziwnego ze piecze bo jestes po prostu obtarta

Gość gość
Niech ci włoży i nie wyjmuje

Gość gość
ale ja mowie przykładowo co się działo jak robiliśmy to dwa razy dziennie. Ale zaraz przestaliśmy. Nie robiłam wymazu wlasnie się chce wybrać.cytologia nic nie wykazała. Już nie mam siły nie mam żadnych upławów.nic żadnych dolegliwości. A ból jak jest tak ciągle jest. Jeszcze też się zastanawiam nad tym badaniem pod względem moczu. Może to coś związane z cewka moczowa bo dodam ze często mam problemy z pęcherzem. Nerkami. Przed grzybica leczyłam zapalenie pęcherza.

Gość gość
dodam ze podczas leczenia grzybicy partner dostał i tabletki i maść. Więc partner na pewno nie. A czy to możliwe jeśli zawsze używamy tych samych prezerwatyw żebym teraz się stała na nie uczulona ?

Gość gość
Tak jest to możliwe, spróbuj skiny.

Gość gość
w sumie może faktycznie bo jak mieliśmy teraz 2 tygodnie celibatu to wkładałam palca żeby zobaczyć czy coś piecze i nic nie piekło. A jak tylko pierwszy stosunek był od razu ból i pieczenie na nowo. No masakra.spróbuje zmienić gumki. Druga rzecz ze umowie się ponownie do ginekologa na ten wymaz. Bo może jakaś bakteria mnie atakuje. Mam nadzieję ze to nie ta wolodynia czy coś takiego

Gość szmaragdowaDALIA
Oprócz wymazu z pochwy zrób posiew z moczu i wymaz z odbytu. Często jest tak, że następuje samozakażenie, ponieważ bakterii lub grzyba nie usunięto się z całego organizmu. Najlepiej zacznij zażywać provag, probiotyk kolonizuje bakteriami mlekowymi pochwę, jelita oraz cały układ moczowy, nawet po wyleczeniu przez jakiś czas stosuj go profilaktycznie.

Jak mnie bolało podczas stosunku i poszłam go gina to okazało sie że mam nadżerke małej wielkości, dostałam leki i juz po wszystkim nawet nie boli juz :)

Gość gosiaaa85
provag żel jako środek nawilżający też się może sprawdzić, choć zawsze lepiej iść do lekarza i zapytać

Gość Karolina2626
U mnie przyczyną bólu podczas stosunku była infekcja bakteryjna, razem z chłopakiem musieliśmy się prze leczyć a ja dodatkowo zaczęłam smarować się provag żelem, który łagodzi podrażnienia, stosuje go do teraz np. po basenie, w podróży, przed stosunkiem i po goleniu.

Gość gość
mam ten sam problem. Ból podczas stosunku. Także leczyłam drożdżakowe zapalenie pochwy. Ale tak myślę zawsze ginekolog na oko wypisuje a może to tak naprawdę bakteryjne a nie drożdżakowe zapalenie. Tylko chyba podczas badania powinien się zorientować. A ty Karolina jakie leki dostałaś przy tym bakteryjnym zapaleniu pochwy

Gość gość
z tego co opisujesz to może związane jest to z infekcjami pęcherza i ostatnio leczoną grzybicą.Takie choroby i leki osłabiają florę która jest odpowiedzialna też za nawilżenie w pochwie.brałaś probiotyki po leczeniu.Może flora nie wróciła do normy??? ja tak miałam po porodzie-do tego doszły jeszcze wahania hormonalne i przeżywałam koszmar.Lekarz zalecił mi invag na 7 dni i przez jakiś czas konieczne były lubrykanty-ale z tym też trzeba uważać bo mogą uczulać.

Gość gość
mnie tez bolalo ale w srodku, jakby na szyjce, pozniej poszlam do ginekologa i sie okazalo ze mam nadzerke. Dlugo nie uprawialam seksu, bo sie leczylam i nie wiem czy nadal bede to czuc,ale jestem juz zdrowa.

Gość gość
Tylko trening czyni mistrza.Trzeba się oddawać i będzie bez bólu.

Gość gość
Przestać uprawiać sex.Celibat i to wszystko.