Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie moge brac zelaza a mam anemie

Polecane posty

Gość gość

hemoglobina u mnie wynosi 9.5 , jestem w 28 tyg ciazy niegdy nie moglam brac witamin bo zle na mnie dzialaja probuje jesc diete bogata w zelazo ale to nic nie pomaga dzisiaj wzielam biofer i ledwo zyje mdli mnie trzesie masakra jakas i co teraz?

Gość gość
:) - moja mama miała to samo - prosta metoda: sokowirówka w ruch i na przemiał 3 razy w tygodniu: buraki, seler a żeby to jako jako tako smakowało można dodawać marchwi, jabłek, gruszek, winogron, czy jakiś owoc który lubisz;) nie jest to super smaczne - ale baaaardzo zdrowe. dodatkowy plus: poród mojej mamy po takich shake'ach trwał niezwykle krótko:P

Gość gość
jedz wszystkie zielone warzywa ,pij sok z buraka z jabłkiem ,tez nie mogę brać żelaza bo mi żołądek wysiada .

Gość gość
Mam pytanie do autorki, czy w związku z anemią masz jakieś dolegliwości, np zawroty głowy?

Gość gość
gościu wyżej wszystko zależy od organizmu, ja miałam anemię, nie wiem jakim cudem ale po porodzie krew książkowa, a przez wiele lat miałam anemię. Ja w ogóle nic nie odczuwałam, być może mój organizm się przyzwyczaił. Co do koleżanki wyżej-to nie te shake'i spowodowały krótki poród, koleżanka ma 2 porody za sobą, jeden w terminie, drugi wcześniak, wiem jak ten drugi poród wyglądał, ale mówiła że pierwszy podobnie: rano pobolewał ją brzuch, ale 29tc, więc kto myśli o porodzie. Cały dzień. O 17 spakowała syna, zawiozła do mamy, przyjechała do szpitala i... Było za późno na cokolwiek już rodziła!!! Wody jej właśnie ok 17-18 odeszły nie pamiętam już. Mówi że rodziła ok 30 minut.

Gość gość
Ja mam 13 tydzień ciąży i od wczoraj wieczorem mega samoloty. Już kiedyś podobnie miałam i wyszło, że słabe żelazo. Mam nadzieję, że teraz podobnie.. Dziękuję za odp.

Gość gość
tak mam objawy takie jak zawroty glowy slabo mi ospala jestem

Gość gość
to że masz anemie, to niekoniecznie oznacza mało żelaza, ja miałam w ciązy nawet i 8 hemoglobiny, faszerowal mnie lekarz zelazem po którym zwiększyly mi sie wymioty i mdłości. jak wkoncu wpadl zeby zbadac poziom zelaza okazało się ze jest ok. warto też zbadać wit b12. wiązanie anemii tylko z zelazem jest bezsennsowne

Gość gość
ja mam anemie od małego ,niestety na krótką metę podleczę i za parę mies wraca ,tak właśnie w drugą ciążę weszłam z bardzo silną anemią i oczywiście lekarka próbowała we mnie wciskać żelazo ale mój organizm nie toleruje, zaraz ciężkie skurcze mam ,jest mi słabo i niedobrze ,więc jadłam dużo zielonych warzyw ,piłam dla mnie paskudny sok z buraków i jadłam na siłę ciązowe witaminy od których też mi było niedobrze ale jakoś dałam radę troszkę mi się wyniki poprawiły ,natomiast po porodzie robili mi morfologię po paru dniach bo ja byłam w szpitalu z małym 8 dni i wyniki miałam okropne ,na siłę wciskali mi ferrum ale okropnie się czułam już po jednej tabletce więc nie brałam ,lekarz powiedział że muszę coś brać bo wyniki mam okropne i wypuszczą do domu dziecko a mnie skierują na hematologię i tam będą leczyć więc przystałam na wlewy w kroplówce ,przez pierwsze dni myślałam że zdechnę ,czułam się okropnie po tym miałam mdłości , wypisali mnie ze szpitala jak dziecko zakończyło kuracje antybiotykową wyniki dalej miałam do bani ale zapisali mi zastrzyki i ale po jakiś 2 tyg było lepiej z samopoczuciem ,brałam łącznie 2,5mies zastrzyki co 3 dzień .Po 1,5 mies miałam lepsze wyniki ale po zakończeniu kuracji znowu są do bani i tak już 3 lata minęły i mam do d**y ale wlaśnie ja nigdy nie odczuwałam z tego powodu jakikolwiek dolegliwości ,żadnych osłabień ,zawrotów głowy ,mrowienia rąk ,tylko włosy okropnie mi wypadają ale to równie dobrze może być od farbowania .