Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zmiana mleka nie pomogła

Polecane posty

Gość gość

Kurcze już nie wiem co robic, mój maluch ma skaze bialkowa, zmieniłam mleko na bebilon pepti i nadal jego skora jest szorstka i sucha, co dalej robic, lekarz kazal mi tylko ,mleko zmienić

Gość gość
a jakiś maści stosujesz? keidy zmieniłaś mleko?

Gość gość
jak długo malusze jest na pepti?

Gość gość
chwilę potrwa zanim skóra wróci do normalności. Można parafiną smarować. Jeśli Bebilon Pepti nie pomaga, to może Nutramigen?

Gość gość
mojemu synkowi bardzo szybko minęło, ale ja od początku myłam go w oilantum. Teraz używamy ziajki. Nigdy nie używałam oliwek, balsamów. Po prostu krzyczał :)

Gość gość
to zależy wszystko od dziecka ja również od samego początku stosowałam oilatum lecz wysypka tak czy tak wyszła.

Gość gość
tak, my też, ale może to autorce pomoże. Każda skaza jest inna. U nas się pojawiła, stosowaliśmy ok 1-2mcy pepti, wróciliśmy do poprzedniego mleka (nan pro ha) teraz ma 8 mcy, je jogurciki, do każdego obiadku musi być jogurt naturalny, a skazy dzięki Bogu jak ustąpiła, tak jej nie ma.

Gość gość
mój maluszek ma 13 msc również jest na pepti.z wysypką walczyłam 6 msc nie było łatwo.dziwna sprawa bo jak je jogurciki to nic mu nie jest a jak mu zmienie mleko to od razu wychodza mu na puliczkach chrostki choc nie az tak drastyczne jak na poczatku.również nie może selera i pietruszki.

Gość gość
jaj jest w przypadku innych dzieci?co je uczula?

Gość gość
chrostki - jeszcze nie nauczyłaś się, że to krosty analfabetko

Gość gość
:) nie mam co robic tylko sie dopierniczać jak kto napisał.

Gość gość
Nie, nie nie!!!!! Pepti to jedno wielkie gówno za przeproszeniem . Nie znam osobiście dziecka któremu by pomogło to mleko. Ja początkowo też dałam i o zgrozo było jeszcze gorzej !!!!! ;/ Po przejściu na Nutramigen elegancko się wszystko wygoiło i unormowały się stolce ( wcześniej były z krwią i śluzem) .

Gość gość
Mój syn "wysypkę" dostał po bebilonie pepti... musiałam zmienić na nutramigen wszystko zniknęło.

Gość kristini
Nam zmiana mleka na bebilon pepti pomogła, dodatkowo mój synek przeszedł kuracje latopickiem, podawałam mu saszetkę dziennie przez prawie trzy miesiące, zmiany skórne i problemy z brzuszkiem przestały mu dokuczać już po miesiącu stosowania probiotyku. Znajomy pediatra nam taką metodę doradził, ten probiotyk pomaga w walce z alergiami pokarmowymi, spróbuj.