Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojonazendo

Endometrioza co i jak

Polecane posty

Gość Zaniepokojonazendo

Dziewczyny czy któras z Was , miała endometriozę (w bliżnie po cc?)?czy mozliwe jest wykrycie jej przez badanie ginekologiczne i usg dopochwowo? a takrze interesuje mnie czy jest to prawda ze 50% kobiet z endometrioza jest bezpłodna oraz czy jest choroba nieuleczalna. Pytaniem dla mnie pozostaje rowniez czy przez zajscie w ciaze mozna wyleczyc ta chorobe.. prosze was o pomoc , bo juz sama nie wiem co myslec , dostałam tab anty, na 3 msc jak nie pomoże to nóż.. dzieki z gory za odpowiedzi.

Gość gość
Wymienione przez Ciebie badania nie wystarczą do zdiagnozowania endometriozy. Choroba jest nieuleczalna, stosuje się leczenie objawowe. Kobiety z endometriozą mogą być niepłodne, ale raczej nie bezpłodne. Wiele zależy od umiejscowienia ognisk.

Gość Zaniepokojonazendo
dziekuje za odpowiedz , ale prosze o wiecej , opini.

Gość Zaniepokojonazendo
podnosze

Gość gość
A co Ci dokładnie lekarz powiedział?

Gość Zaniepokojonazendo
lekarz powiedział mi po badaniu usg dopochwowo i po badaniu ginekologicznym ze wyczow guzka w bliznie po cc i proponuje tabletki anty na 3 msc a jesli nie pomoga to bd to wycinane no i ze ten guzek to endometrioza.

Gość gość
Jesteś pewna, że mówił o endometriozie, a nie o endometrium?

Gość zaniepokojonazendo
ale endometrium w nijaki sposob choroba sie nie nazywa i nie słyszałam o jego wycinaniu. albo leczeniu przez chormony .wiec jak to....juz nic z tego nie rozumiem..

Gość gość
Zrosty po CC to nie jest jakaś rzadka sprawa. A tworzą się właśnie z endometrium. Ale nie musi to oznaczać endometriozy. Endometrioza występuje raczej poza macicą.

Gość endokobietka
http://endometrioza.aid.pl/forum/viewtopic.php?f=150&t=1041 oj coś ten link nie dziala jesli nie uda Ci się otworzyc to wejdz na www.endometrioza.aid.pl/forum tam kliknij Jak się leczyć potem kliknij dział Chirurgia i tam będzie wątek o Endometriozie w bliźnie po cesarskim cięciu :)

Gość zaniepokojonazendo
dziekuje , biore sie za czytanie.