Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

I JAK TAM SPIĄ WASZE DZIECI PRZY OTWARTYCH OKNACH I BALKONACH

Polecane posty

Gość gość

?? Dzisiaj był taki temat.....co za matki. 10 stopni na dworze, a te dzieciom okna i balkony otwierają.

Gość gość
moje byłyby chore na bank, ale sa dzieci przyzwyczajone i nic im nie jest, wiec bez przesady z ta krytyką

Gość gość
Moje chrapia. Okna pozamykane. Matki wariatki :D Aha na kolacje frytki byly ;)

Gość gość
Ja czasem zostawiam otwarte okno ale w salonie. chociaz mi juz sie zimno w mieszkaniu robi-nie jest sloneczne. Latem to byl plus, ale teraz zaczyna mi to powoli przeszkadzac, bo straszny zmarzlak ze mnie.

Gość gość
moj spi przy uchylonym.ma 2 lata i zawsze spimy(wszyscy)przy otwartych/uchylonych oknach.i wyobraź sobie ze nikt nie choruje.o zgrozo,zima przy -15st tez wychodzimy i wyobraź sobie że zyjemy.hehe.a nawet wiecej-nie chorujemy. ty pewnie przy 25st dziecku czapke jesienna wkładasz....

Gość gość
mój syneczek śpi przy zamkniętym, w lecie było otwarte uchylnie, ale to taki zmarzluch jak mamusia :D

Gość gość
Jesienią 25 st? Gdzie? Chyba, że w Madrycie mieszkasz?

Gość gość
Tak, po co jesienną, od razu zimową zakładam. I nawet przy 30 stopniach;)

Gość gość
Nie, ale ja śpię

Gość gość
okno zamkniete tylko przed snem wietrzę synkowi pokój

Gość gość
czytaj:PRZY 25ST zakladasz czapke jesienna.tłumaczenie dla tepaczki:jezeli wiona/latem jest ciepło i 25st to nakladasz ciepla czapke!!!!moze i szalik jeszcze.hehe.

Gość gość
u mnie jest w tej chwili 7 stopni na dworze zamarzłabym, gdybym otworzyła okno na noc

Gość gość
a NIE ŻE JESIENIA JEST U NAS 25ST.do szkly trzeba było chodzic,a nie na wagary.bo czytac ze zrozumieniem(czego ucza w klasach 1-3 ucza)nie potrafisz.

Gość gość
Noż żeby tylko, i kombinezon nawet zakładam, ba a nawet kozaki z kożuszkiem!

Gość gość
my mamy rozszczelnione(klamka jest na 45 stopni przekrecona, inaczej zaduch nie dowytrzymania

Gość gość
a o kalesonkach/rajstopkach nie zapomniałas?bo dziecko ci zamarznie:-)

Gość gość
Te mateczko! A ty na sto procent teraz ubierasz dziecko jak na gorące lato co? To po co śpicie w domu przy otwartych oknach, balkonach. Nie lepiej całą rodzinką spać na tym balkonie?

Gość gość
Najpierw rajstopki, a na to kalesonki;) Ciepło musi być w lato;)

Gość gość
tak,my w strojach kapielowych chodzimy caly rok.zima tylko emu nakladamy i sru:)

Gość A co z samopoczuciem dziecka
? To przesada, a nie jestem zwolenniczka przegrzewania nikogo. Ale zwyczajnie jakiś komfort to dziecko powinno w nocy mieć. Ma zwyczajnie prawo do ciepłego łóżeczka w przytulnej sypialni, a nie w psiarni. Chodzi tu też o psychiczny komfort snu, którego nie zapewni wicher zawiewający przez uchył przy temperaturze 9 stopni. Można sypialnię porządnie wywietrzyć na noc, zakręcać kaloryfery (lub nie palić na noc), zostawić okno na rozszczelnienie i już jest zdrowy sen. Może to i zdrowe (choć przesada w żadną stronę nie jest dobra), ale co z tym maluchem? Przecież ono potrzebuje ciepła, wtulenia się, błogości jakiejś. Pewnie, że jak od niemowlaka jest przyzwyczajone do dyskomfortu w nocy, to śpi tak, tylko dlaczego ma tak być? To są wasze maluchy, a noc powinna byc dla nich czymś ciepłym, błogim i bezpiecznym. Naprawdę ludzie - myślcie!

Gość gość
ło matko, to wy już GRZEJECIE? to nie dziwię się, że Wam tak "duszno"

Gość A co z samopoczuciem dziecka
Nie wiem do kogo to było. Nie, nie grzeję (choć spółdzielnia sezon grzewczy już zaczęła, ja mieszkam w bloku). Powiem może dla przykładu - byłam dzieckiem z dość biednego domu, stare okna ze szparami, kaloryfery wiecznie zakręcone. To, co pamiętam z dzieciństwa to między innymi wszechogarniające mnie zimno w nocy, pomimo kołdry i tak dalej (ten wiatr z okna). To nie jest przyjemna dla dziecka, naprawdę. Ja pamiętam te noce w domu rodzinnym, a to juz tyle lat. Zanim wprowadzicie w życie jakieś skrajne mądrości gdzieś wyczytane (zazwyczaj w necie), zastanówcie się, gdzie w tym wszystkim wasze dzieci.

Gość gość
z tym grzaniem ,to nie było do Ciebie, spoko;) a faktycznie już grzeją w mieszkaniach spółdzielczych? my mamy gazowe i sami włączamy kiedy chcemy więc nie wiem jak to jest w spółdzielczych, ale nie spodziewałam się, że już zaczęli grzać

Gość matulkazno
Heja:) a ja mieszkam od 3 lat w Norwegi,no i na poczatku bylam zszokowana kiedy poznalam norweskie rodziny,ktore mi poradzily zebym kladla dxiecko pod super ciepla pierzynke i otwierala okno..I tak robie,no i wyobrazcie sobie ze dziecko mi od 2 lat wogole nie choruje.Moze 2 razy zlapala kilkudniowa biegunke a tak pozatym zadnych lekarzy!!!! W mrozy,sniegi,deszcze jest na dworze,ale warunek ciepla,nieprzemakalna,oddychajaca odxiez oraz buty! Na sniadania płatki z zimnym mlekiem prosto z lodowki,lody przez caly rok itd...Tu maluchy w żłobkach mają godzinną drzemkę na dworze w wozeczkach poprxykrywane kilkoma kocami i to w kazdej porze roku! Bo najwazniejsze jest oddychanie swiezym powietrzem i hartowanie!!! Cieple kluchy ktore spia w Polsce z zamknietym oknem beda kadowac w siebie i dxieci antybiotyki!!! I przesiadywac w poczekalniach lekarskich ....posluchajcie i dotleniajcie sie!!! Poczytajcie o zdrowym zyciu w norwegii to moze skonczycie z tym ciplod*pstwem;) Kisic to trzeba ogorki a nie wlasne dxieci!!! Papa:)

Gość gość
u nas grzeją od dzis

Gość zmarzluchy
Tak mam napalone w piecu. Okbo rozszczelnione,w pokoju 24 stopnie. Synek blogo sobie spi,cieplutko ubrany w bodziakach i pajacu pod kolderka,nie przegrzany,jest letni,dopiero sprawdzalam. Ja leze w pizamie z dlugim rekawem pod puchowa koldra. Uwielbiamy cieplo. Szczegolnie jak za oknem slychac zawier***e i udezajacy o szyby deszcz. Fajnie wtedy jest sie wtulic w ciepla koldre i zasnac. Ale jak dla mnie to mozecie sobie w chlodni spac na golasa. Byleby bylo wam dobrze. Ja i moja rodzina mamy swoj komfort i jest na dobrze, nie chorujemy.

Gość matulkazno
Heja:) a ja mieszkam od 3 lat w Norwegi,no i na poczatku bylam zszokowana kiedy poznalam norweskie rodziny,ktore mi poradzily zebym kladla dxiecko pod super ciepla pierzynke i otwierala okno..I tak robie,no i wyobrazcie sobie ze dziecko mi od 2 lat wogole nie choruje.Moze 2 razy zlapala kilkudniowa biegunke a tak pozatym zadnych lekarzy!!!! W mrozy,sniegi,deszcze jest na dworze,ale warunek ciepla,nieprzemakalna,oddychajaca odxiez oraz buty! Na sniadania płatki z zimnym mlekiem prosto z lodowki,lody przez caly rok itd...Tu maluchy w żłobkach mają godzinną drzemkę na dworze w wozeczkach poprxykrywane kilkoma kocami i to w kazdej porze roku! Bo najwazniejsze jest oddychanie swiezym powietrzem i hartowanie!!! Cieple kluchy ktore spia w Polsce z zamknietym oknem beda kadowac w siebie i dxieci antybiotyki!!! I przesiadywac w poczekalniach lekarskich ....posluchajcie i dotleniajcie sie!!! Poczytajcie o zdrowym zyciu w norwegii to moze skonczycie z tym ciplod*pstwem;) Kisic to trzeba ogorki a nie wlasne dxieci!!! Papa:)

Gość gość
Oj tam. Moje tez rzadko choruja. Caly rok boso po mieszkaniu - nawet po plytkach - o zgrozo! Czapki zakladamy pozna jesienia jak juz naprawde marzna uszy. Pija mleko prosto z lodowki. Lataja wyrozbierane - o dzisiaj np p**dzi jak w kieleckiem, ledwo 15'stopni a moj 3-latek wylecial na dwor w podkoszulki i sie tak bawil twierdzac, ze mu cieplo!:D Ale! Okna na noc maja byc u mnie pozamykane! U dzieci tez!! Lubie ciepelko, lubie sie zawinac pod koldra i nie chce zadnego przeciagu czy powiewu! I tak, juz wole jak jest duszno niz otworzyc teraz okno na cala noc jak jest obecnie 7 stopni u mnie za oknem! Przewietrzyc moge sobie w dzien ale bron boze zasnac gdy okna otwarte!

Gość gość
no to u mnie w domu kaloryfery są zakręcone i nie wyobrażam sobie otwierać okien przy temperaturze 7 stopni za oknem zwłaszcza, że dzieci absolutnie nie chcą być przykryte i całe noce się odkrywają:O gdy ja śpię przykryta po uszy;)

Gość gość
u mnie okna przez pół dnia są pootwierane więc nie ma szans by przy zakręconych kaloryferach i obecnej temperaturze za oknem zrobiła się duchota w mieszkaniu;) jak dla mnie to jest trochę za zimno nawet teraz przy 21 stopniach;)