Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grtgrtgr

a może pomóżmy reaktywować dzieciom zabawy podwórkowe

Polecane posty

Gość z podlasiaaaa
Nas rowniez "w krola". Odbijalo sie pilke o sciane i sie przeskakiwalo. Co raz wyzej i wyzej,przeliczalo sie najpierw na linie(blok u nas byl najpierw ocieplony jakby pustakiem)potem na pietra. Kto nie przeskoczyl to odpadal. Wywoluje tez bylo,u nas szlo"wywoluje,wywoluje,czarne piwko na przeciwko..."ale nie pamietam o co dalej chodzilo. Gra w gume oczywiscie na porzadku dziennym. Bylo tez cos z pieklem i niebiem,ze nie mozna bylo zejsc na ziemie(gralo sie na lawce) Mamo mamo ile krokow do ciebie. Raz dwa trzy baba jaga patrzy. Pajak i muchy. Bawilo sie tez w chowanego,a jak sie bylo mniejszym to w ciuciubabke. Cieplo-zimno. Chowalo sie przedmiot a druga osoba szukala,po calym podworko,lodowato Naprowadzalo sie ja mowiac:cieplo,cieplej,goraco... jak daleko to zimno,mroz,lodowato.

Gość gość
A w domu gra w krzesła.;)

Większości z tych gier to już nawet ja nie pamiętam, a najmłodsze dzieciństwo spędziłam w blokach, gdzie dzieciarnia bawiła się na podwórkach :) Poza tym moda na wszystko przemija, na zabawy także i żadne sztuczne reaktywacje nic nie pomogą