Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czikiczaki

uwaga jest ciezko znalezc obecnie prace w Londynie jak i poza

Polecane posty

Gość czikiczaki

naprawde jest ciezko ja chce zmienic prace wyslalam juz ponad 50 cv i mialam jedna powtarzam tylko jedna rozmowe ale zatrudnili osobe ktora ma w tej dziedzinie ponad 5 lat doswiadczenia jak ktos chce przyjechac prosze bardzo ale niech sie nastawi na szukanie prostych prac ze moze to zabrac ponad 3 miesiace a przez ten czas trzeba za cos zyc i placic czynsz dlaczego? bo na prace typu sprzataczka, pomoc kuchenna , kelnerka , niania, sklepowa jest po 100 chetnych na jedno miejsce bo takie prace to prawie kazdy moze wukonywac kto choc troche mowi po angielsku i jej zdrowy fizycznie jak ktos jest specjalista w waskiej dziecinie to juz troche lepiej i wieksze sznase cos dostac

Gość gość
ja myślę o pracy w domu opieki. jakieś doświadczenie mam, język komunikatywny. chyba jest szansa (zanim przyjadą Rumuni)

Gość gość
Juz tak nie strasz nieudaczniku

Gość gość
Dziewczyno Ameryki to Ty zadnej nie odkrylas. O prace fizyczne: sprzatanie, kelner, zmywak, fabryka, magazyn, sklep zawsze bylo, jest i bedzie ciezko, bo sa to prace, ktore prawie kazdy moze wykonywac, jesli zna angielski. Zawsze do takich prac jest najwiecej chetnych i nie ma w tym nic dziwnego. Nie tylko w Londynie i nie tylko w Anglii tak jest. Ale tez nie ma co uogolniac, bo znalezienie pracy mimo istotnych czynnikow czesto zalezy tez od szczescia.

Gość 0 Terenia 0
Zamiast bać się Rumunów, lepiej zacznijcie poszerzać swoje kwalifikacje :classic_cool:

Gość gość
Terenia chociaż raz powiedziała coś mądrego. Gdybyście przynajmniej połowę straconego tutaj czasu i energii zmarnowanej na biadolenie poświęcili na np. jakiś kurs zawodowy, to nie musielibyście trząść portkami przed Rumunami.

Gość gość
np jaki kurs zawodowy? na sprzątaczkę, na zmywak, czy na kelnera? ba na lekarza, nauczyciela albo prawnika kursów zawodowych nie ma! tak wszystkich wysyłacie na te "kursy" - to napiszcie konkretnie - na jakie?

Gość gość
Ha ha ha. Na sprzataczke, zmywak nie trzeba kursow! Skoro Ty sam/sama nie potrafisz pomyslec jaki kurs to powiem Ci tule, ze to zenada, bo nikt Ci nie da gotowej odpowiedzi, ani niczeho, Ty sam/a musisz w zyciu do wszystkiego dojsc! No ludzie...

Gość gość
* tyle, niczego

Gość gość
A Ty autorko o jaka prace sie starasz??

Gość gość
Popieram o Terenia o

Gość gość
1:16 Wiesz na jaki ? Np. reservations agent albo reception supervisor/leadership course. To tylko pierwsze kursy wzięte z brzegu a tego jest sporo ale trzeba wiedzieć gdzie szukać żeby nie utopić kasy. Każdy z nich daje ci przewagę nie tylko nad Rumunami. No ale jeśli ty chcesz od razu startować na lekarza albo prawnika no to przepraszam.

Gość gość
czyli kursy na ciecia, tak?

Gość Mistrz358
Powiem Ci, że nie ma co wyjeżdżać gdy nie masz tam pewnej pracy. Przejrzyj sobie oferty pracy za granicą (pojawiają się oferty również z UK) http://praca.gratka.pl/zagranica/ Wyjazdy na tak zwany rympał często nie kończą się za dobrze. Powodzenia!

Gość gość
Ciecia ? Widze ze nie masz zielonego pojecia ;)

Gość gość
Autorko liczysz na cuda chyba, a sama zapewne starasz sie o prosta, fizyczna prace!

Gość czikiczaki
aukrat mam chwile wolna to weszlam na forum do osoby powyzej wlasnie ze sie mylisz bo staram sie o prace umyslowa mam kurs ukonczony mysle nad nastepnym ale nie ma doswiadczenia zawodowego w tej dziedzinie a tylko i jedynie 2 miesiace wolontariatu wszyscy chca potwierdzenia poprzednego zatrudnienia w tym kierunku jest naprawde ciezko wybic sie wyzej obecnie pracuje w dosc znanej sieci restauracji i mamy po 10 lub 15 CV skladanych codziennie szef juz powiedzial zeby nie brac zadnych podan o prace takze dlatego napisalam ze na te popularne prostsze prace jest mnostwo chetnych

Gość gość
"praca umysłowa" w restauracji- a to coś nowego!

Gość gość
oczywiście - ta tzw "restauracja" to macsraczka - z upodobaniem nazywająca się restauracją choć jest jedynie podrzędnym barem

Gość gość
i na czym polega ta "praca umysłowa"? żeby zapamiętać w jakiej kolejności władać warzywa w bułkę?

Gość gość
Ale o co Tobie chodzi? O takie prace jest, bylo i bedzie ciezko, bo praktycznie kazdy moze to robic!

Gość gość
tak... trudno znaleźć "pracę umysłową" - zawłaszcza jak się mózgu nie posiada!

Gość gość
Wstyd mi za Polaków...

Gość gość
Niby czemu?

Gość gość
Mam zdolności plastyczne lubie wszelkie prace manualne i jestem dosc kreatywna , jaki kurs polecacie? Lubie tez fotografować malować rysować robić biżuterię .. Wszystko byle nie rzeźba

Gość gość
Ciezko jest nieudacznikom i ludziom nie znajacym badz znajacym slabo angielski!!!