Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patelenka

Moj partner ma hipertrofie serca

Polecane posty

Gość Patelenka

Mój chłopak ma zdiagnozowaną hipertrofię serca i niedomknięcie zastawki w lewej komorze, dokładnie nie wiem, mowił, że jest tego sporo. Niestety się nie leczy. Martwię się. Bardzo dużo pracuje, po 12h dziennie, w zasadzie 7 dni w tygodniu.Ma 26 lat. To ja cały czas mu gotuję. Szczerze mówiąc do tej pory nie wiedziałam o jego problemach z sercem, więc nie zwracałam uwagi na to czy to tłuste czy smażone, gotowałam co uważałam, że będzie mu smakowało. Jesli chodzi o wysiłek fizyczny tak jak wspomniałam, pracuje dużo, kiedyś dużo biegał, a kochamy się dość często, do tej pory troszkę dawałam mu "w kość" w sypialni, a teraz jak się dowiedziałam, że jest chory, zastanawiam się czy trochę nie przesadzałam :( Czy to jest bardzo groźne? Ktoś to miał? Czy powinnam się martwić? Cały czas próbuję go namówić na pójście do Kardiologa i leczenie się, ale on bagatelizuje sprawę. Co ciekawe wiem, że ma umiarkowany stopień niepełnosprawności, ale z jakiego powodu nie wiem, o swoim zdrowi nie wiele mówi, a ja się naprawdę bardzo martwię.

Gość gość
Moja kolezanka miala niedomkniecie zastawki i cos jeszcze, skonczylo sie zatorem plucnym za skutkiem smiertelnym.:(

Gość Patelenka
A jak to się stało ?

Gość gość
Dostala zapalenia pluc i po dziewczynie

Gość Patelenka
O jejny.. Bardzo mi przykro ! :(

Gość gość
a co ma wspólnego zator płuca z chorym sercem?? piszesz bzdury o tej kolezance, zatoru płucnego moze dostac kazda kobieta która zażywa antykoncepcje hormonalna np kolezanka widocznie miała powikłania po zapaleniu płuc bo dzis sie rzadko na to umiera. Autorko moja mama ma niedomykalnosc zastawek, bierze leki i zyje, natomiast hipertrofia obciaza serce, któraś z komór jest przeciazona. Twój chłopak musi sie leczyc bo w przeciwnym razie któregos dnia serce nie da rady z przeciazeniem

Gość Patelenka
Rozumiem..., nie wiem co by było gdyby mu się coś stało :( Tak to jest , że złe rzeczy przytrafiają się dobrym ludziom...Dziękuję za odpowiedź.

Gość gość
Wlasnie mowie o tych powiklaniach. Na sekcji wyszlo, ze miala niedoleczone płuca,gdyby lekarze to rozpoznali na czas i dali jej odpowiednie zastrzyki zylaby do dzis.

Gość gość
postaraj sie go zaciagnac do kardiologa a bedzie dobrze

Gość Patelenka
Obecnie mieszkamy za granicą i tutaj z lekarzami jest różnie, ale jak przyjedziemy do Polski mam nadzieję, że pójdzie do lekarza, bardzo mi zależy, aby był zdrowy.:(