Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

LOJOTOKOWE ZAPALENIE SKORY

Polecane posty

Gość gość

lekarz przepisal mi diprosalic pirolam i leki do ustnie, nigdy nie mialam tej choroby i nikt w rodzinie tez nie, jakos jak bylam pol roku nic takiego u mnie nie stwierzdzil, i lupiez wraz z strupkami jest tylko na glowie w niewielu miejscach i samo zawsze zniklalo, czy mozliwe ze wylecze sie na zawsze ? czy to powraca?

Gość gość
pomozcie : (

Gość prawictwo pospolite125
myj włosy wyłącznie zimną wodą ( bo ciepła pobudza do szybszej produkcji łoju a co za tym idzie wiekszego łupieżu ) i szamponem pokrzywowym nie wiem co to pirolam , ale najlepszym środkiem na recepte na twoją dolegliwość jest protopic - oczywiscie nie wcierasz tego na głowe tylko twarz.. Przy następnej wizycycie o dermatologa mozesz wskazać mu by ci przepisał protopic ... Zimny prysznic i szampon pokrzywowy . Powinno pomóc

Gość gość
na twarzy nie mam, okej dzieki za porade, a czy szampon z cynkiem przeciwlupiezowy z ziaji sie nada??

nie , zwykly szampon pokrzywowy jest najlepszy . Przeciwłupieżowy może podrażnianiać skóre głowy i powodować łupież.. Takie szampony przeciwłupieżowe mają wiecej chemii i mogą podrazniać skóre

Gość gość
tego zapalenia skory nie mam nna calej glowie, nasilala sie w lato ak bylo slonce, jak nie ma slonca jest ok ,a czy da rade wyleczyc na stale? skoro jeszcze nie mam na calym ciele?

wyleczyć raczej nie , bo jesli zaczniesz myć włosy byle jakim szamponem to moze ci powrócić .. Do konca życia pozostaje stosowanie szampon pokrzywowy .. Mycie głowy takimi srodkami jak Head & Shoulders moze sprawić ze podrażnisz głowe i znów łupież wróci

Gość gość
takich szamponow nie uzywalam i nie bede uzywac, ten ziaji mi mowili w aptece ze bardziej naturalny jest niz tez chemiczne, no ale pokrzywowy zakupie ..

Gość niestety ja to mam
do prawictwo pospolite125 protopic przepisuje lekarz dermatolog i tylko wtedy kiedy są tego podstawy.....protopic jest przepisywany w atopowym zapaleniu skóry...również przy łojotokowym ...ale objawy naprawdę muszą być widoczne łojotokowe zapalenie skóry a atopowe zapalenie skóry to dwa różne skorzenia- i niestety oba te schorzenia nie dą do wyleczenia...można je podleczyć do autora... mam to samo...z tego co piszesz, ja mam znacznie gorzej....łupierz strupy to normalne jak nie biorę antybiotyku to jak rano umyje włosy to wieczorem już mam przetłuszczone... co do twarzy.. to przy silnym zapaleniu łojotokowym...nie jesteś w stanie nałożyć makijażu wszystko odlatuje....

Gość niestety ja to mam
dodam że używałam wiele szamponów.... ..a pomógł tylko jeden na receptę niestety....STIEPROX deramtolog mi go przepisała- miałam myć włosy przez 3 tygodnie codziennie....a póżniej 2 razy w tygodniu...dodam że po tych 3 tygodniach widziałam znaczącą różnicę... Minusem jest jednak cena....45 zł za 100ml...czyli dla mnie wystarczył tylko na 3 tygodnie...po tym czasie musiałam kupić drugi...

Gość gość
a wlasnie o to chodzi ze ja nie mam przetluszczonych wlosow co 2/3 dni myje, tylko te strupki raz sa a raz ich nie ma i w niewielu miejscach na glowie, na twarzy mialam kolo nosa takie jakby pdraznienie i zaczelam stosowac z ziaji krem do atopowej skory i w ciagu 2 dni zeszlo mi do zera i mam ladna cere teraz, tylko chodzi mi o te wlosy bo bardzo garsciami wypadaja, a jak bylam pol roku temu tez mi to przepisala diproslalic ,ale nie mowila ze zapalenie lojotokowe skory mam, awczoraj juz powiedziala, a dodam ze to mi znika raz na jakis czas i sie pojawia

Gość niestety ja to mam
właśnie...mnie też wypadały włosy.....niestety teraz choroba nawraca.... polecam dobrego dermatologa...

Gość gość
bylam, i wlasnie to przepisal,a jaki dobry szampon polecasz?

Gość niestety ja to mam
jeżeli chodzi o twarz...to polecam krem do skóry łojotowej La roche posay-,mnie pomógł... poproś w aptece o darmowej próbkę..

Gość niestety ja to mam
no napisałam jaki szampon... STIEPROX...ale on jest na receptę.. polecam zmienić i poszukać dobrego dermatologa

Gość gość
na twarzy nie mam, tylko jdna strona glowy

Gość niestety ja to mam
no chyba nie był dobry- jeżeli chodź trochę nie pomógł

Gość gość
na twarzy nie mam, tylko jdna strona glowy ibardzo male grudki

Gość niestety ja to mam
ale ja nie jestem dermatologiem...idzie zima...nosisz czapkę?? a to moze jeszcze nasilać

Gość gość
nie nosze, latem i jesienia to zawsze mni elapaloa a takto w ciagu roku nie,

Gość gość
co ile myc glowe?? zawsze myje co 2 /3dni