Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chłopcy w niebieski a dziewczynki w roz

Polecane posty

Gość gość

czy wy drogie mamy tez macie takie poglady? kupilam synkowi jasno fioletowy kombinezonik w zielono czerwone kolka.kolezanka mnie wysmiala,ze taki kolory to dla dziewczynki.moj syn ma 4 miesiace i nie uwazam zeby chlopiec nie mogl nosic takich kolorow.owszem,nie ubralabym go w cala rozowa bluze czy spodnie ale jakas wstawka mi nie przeszkadza.zachowanie jej uwazam za nie adekwatne,tez tak uwazacie? nie ubierzecie syna w cos bo ma jakis rozowy element?

Gość Miss Luwr
czteromiesieczniakowi jest doskonale obojetne w co go ubierzesz :P, :P, :P

Gość gość
mój syn miał fioletowo -wg mnie liliowy wózek i mam to w d***e .

Gość gość
wiec widze ze na szczescie takich mam jest niewiele

Gość exdebill_po_wakacjach
ponieważ nie wiedzieliśmy co będzie pierwsze kupiliśmy nosidełko niebieskie w róże;) obydwoje nie protestowało, ale schematy myślenia wśród ludzi trzymają się mocna - jak ubiorę córkę w chłopięce kolory to ludzie mają problem;)

Gość gość
moja córa od zawsze nosi szare grafitowe i czarne kurtki - i nie raz mówią jak ma synek na imię - i tez mam to w d***e :) nie kupie różowej ani liliowej kurtki blehhhhhh ohyda

Gość gość
kolorystyka jest super nie ubieram tylko dziewczynce rzeczy z samochodami czy motorami, a chłopcu w kwiatki czy lalki mam to w nosie co ludzie myślą.

Gość gość
ludzie i tak są ślepi:D moja córka ubrana była w czerwony płaszczyk do tego biały beret z wielkim kwiatki a i tak pytali czy to chłopczyk czy dziewczynka:D Moja nosi róz i fiolet ale też dużo żółtych zielonych czy czerwonych rzeczy ma.

Gość gość
A wiesz skad to sie wzielo i ze kiedys bylo odwrotnie?

Gość gość
mój mały też ma czasem coś różowego i slicznie mu w tym :D ale on ma wybitnie męskie rysy ;)

Gość gość
Zadna z moich corek nigdy przesadnie nie byla ubierana na slodko-pierdzaco- rozowo. Jak w sklepie raz wybralam niebieskie body dla mlodszej, sprzedawczyni zwrocila mi uwage, ze niebieskie to chlopiece. Grzecznie zapytalam sie jej czy w zwiazku z tym sprzeda mi to dla dziewczynki ;)

Gość gość
moj syn dostal w prezencie rozowa chlopieca bluzke i tez w niej super wygladal :D ale mimo ze zakladalam mu do niej typowo chlopiece jeansy, wlosy syn mial krotkie, to nieraz slyszalam np na placu zabaw jak jakas matka do dziecka: mozesz sie z nia pobawic, zobacz jak dziewczynka grzecznie idzie itp

Gość gość
mój synek ma 3 lata a dominujące kolory odzieży to: żółty, pomarańczowy, czerwony, siwy, niebieski. Nie miał nigdy nic różowego ponieważ wszystkie ubranka w tym kolorze miały zawsze jakąś kokardkę, koronkę, księżniczkę, wróżkę itp.

Gość gość
Nie uznaje kodu kolorow.... moj maz ma 2 rozowe koszule i wyglada nich zabojczo :P Raczej omijam roz w ubraniach corki, nie podobaja mi sie takie "cukierkowe lalki" ale corka wchodzi wlasnie w taki wiek (4.5 roku) ze sama o rozowe ubrania prosi (wplyw przedszkola ;) ) wiec jej nie odmawiami (na szczescie nie przepada za rozem "oczojebnym" woli kolory stonowane... ale wiekszosc ubran ma w kolorach neutralnych (szary, bez, pomarancz, czerwony, fiolet,zolty ... )

Gość gość
a mi się tam taki metroseksualizm nie podoba, nie podoba mi się jak facet chodzi w różowej koszuli i japonkach, i tak samo nie podoba mi się jak chłopca ubiera się jak dziewczynkę.

Gość gość
niech koleżanka spada na szczaw, to twoje dziecko i możesz mu założyć co tylk zechcesz podaję linka do kolorystyki ubierania dzieci, kiedyś naprawdę chłopców ubierano na różowo a dziewczynki na niebiesko https://www.facebook.com/pages/Odzie%C5%BC-Dzieci%C4%99ca-Warszawa-Bobakom/205617962928358

Gość gość
babki które swoich synów ubierają w róże i fiolety tak naprawdę chciały mieć córkę, a kupując taki fiolet autorko chciałaś po prostu kupić coś dziewczynkowego.

Gość gość
Mój dostał raz różową koszulę, typowo chłopięcą, w prążki, a nie nosił jej tylko dlatego że nieładnie mu w takich jasnych, pastelowych kolorach. Zakładam mu ubranka w których trudno pomylić płeć, bo nawet jak to jest biały podkoszulek to wiadomo że bez kokardek i falbanek, zresztą on ma chłopięcą buzię. Ale siostry mała wyglądała tak że ciężko płeć określić, długo jej włosy nie rosły i nieraz jak nie była na różowo ubrana, brali ją za chłopca nawet jak to był typowo dziewczęcy ale granatowy płaszczyk, albo tunika i legginsy ale szaro-niebieskie. Ale ubranka uniseks też są ładne, dziecko nie musi mieć koniecznie koparki albo traktorka na wszystkim, robotów, kosmonautów i multum innych chłopięcych nadruków (których zresztą nie lubię), Beżowa bluzka z misiem, błękitne spodenki dresowe itd. są ok dla obu płci, ale już np,. różowej w groszki bym mu nie założyła. Ale usłyszałam kiedyś że ma pościel dla dziewczynki, bo ma taką z Ikei czerwono-białą z truskawkami czy poziomkami ;)

Gość gość
Mam gdzies te klasyfikacje, zreszta wcale nie tak duzo ludzi sie tego tak histerycznie trzyma. O ile rzadko widze chlopakow w czyms rozowym, w sumie nigdy nie widzialam - tak dziewczynki w niebieskim widuje czesto. Mam starsza corke I mlodszego syna I maly nosi wiekszosc ubran po siostrze - no chyba ze cos jest ewidentnie dla baby - marszczenia, kokardki I tym podobne