Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DDA jak mam byc znowu normalna

Polecane posty

Gość gość

chce byc jak wszyscy inni! Byłam u psychologa.. Nieudana "terapia".. Zreszta to nie była taka prawdziwa terapia dda.. W kazdym razie zraziłam sie do wszystkich psychologów i takiej "pomocy".. I nie wiem co ja mam dalej robić ze sobą! Chciałabym wykrzyczeć to wszystko co siedzi we mnie.. Jestem taka wsciekła! Mam ochotę coś rozwalić,zniszczyć... A nie mam komu. Więc tą agresje zwracam w swoim kierunku i się tnę..

Gość gość
jak to "znowu normalna" skoro nigdy normalna nie byłaś?

Gość Babcia Avangarda
krzycz tylko uprzedzaj otoczenie ze teraz jest twoje 5 minut :P, :P, :P zeby zdazyli powkladac sluchawki na uszy

Gość gość
dziewczyno trafił Ci się zły terapeuta i tyle poszukaj innego a w międzyczasie poczytaj sobie coś na temat DDA i terapii, sama pracuj nad sobą i swoimi emocjami

Gość gość m
Normalność to pojęcie względne. Na co jesteś tak wściekła?

Gość gość
Byłam.. Jak miałam 8 lat i mniej.. Powyżej to już równia pochyła całego mojego świata.. Całej normalności..

Gość gość
Na co jestem wsciekła? Na siebie. Na swoją głupote, tchórzostwo i inność.. Na to, że jestem taka..Że ciągle uciekam.. Na innych, że wierzą we mnie jeszcze mniej niż ja w siebie.. Czyli w ogóle..Co sciąga mnie jeszcze niżej na dno.. Na to, że pieprze sobie życie..

Gość Ja też jestem DDA
Teraz już jestem dorosła, ale niestety również współuzależniona.Mam męża alkoholika. Od 8 miesięcy korzystam z terapii grupowej, później mam zamiar rozpocząć terapię dla DDA. Nie zrażaj się na początku, to długi proces, ale terapia jest nam potrzebna.

Gość gość
ja też jestem DDA, u mnie zaczeło się w wieku 6-7 lat, ....wiec ja nigdy nie byłam normalna bo wcześniej jest się namiastką człowieka

Gość gość
dda.. nie dda 50 procent spoleczenstwa jest dda

Gość Ja też jestem DDA
Kochanie jesteś normalna, jak najbardziej. Działają jednak w tobie mechanizmy współuzależnienia. To nie twoja wina , że taka jesteś, że sobie nie radzisz. Nie nauczono nas tego, pokazano świat chory. Ale jest szansa poradzenia sobie z tym, tylko właśnie potrzeba terapii, uwierz mi, ja kiedyś nie wyobrażałam sobie, że pójdę, a dokonałam tego. Uczę się teraz jak żyć normalnie.

Gość gość m
Otóż to, 50% jest dda jak nie więcej. Ja też się kiedyś zapisałam na terapię, ale jak zobaczyłam ludzi, którzy chodzą na terapię latami i końca nie widać, to stwierdziłam, że to jakiś bezsens. Psycholog też mnie rozczarowała. Nie utożsamiam się więcej z dda. Jestem sobą, a nie jakimś dda. Każdy ma jakieś problemy. Najważniejsze wg mnie to pogodzić się ze samym sobą i się zaakceptować.

Gość gość
Taa, moj sasiad sie teraz rozwodzi bo jego zona po 8 latach przypomniala sobie ze jest przeciez DDA, psychologowie nie pomogli, to teraz zostawila sasiadowi dzieci i poszla w dluga.

Gość gość
pogodzić się z samym sobą, żyć trochę we własnym świecie i cieszyć się z wyjątkowości, mamy trochę inne spojrzenie na świat, bardziej wrażliwe i dobrze

Gość Beata

Polecam ciekawy blog http://blogdda.pl. Warto go wieczorem poczytać:)

Gość Kasia

Ja też polecam blog: http://blogdda.pl/