Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfaesfsfdf

Ospa wietrzna

Polecane posty

Gość dfaesfsfdf

Witam, mam pytanie pare dni temu u mojego dziecka pojawily sie krostki na rekach i ze 3 na twarzy, do lekarza ide dopiero w poniedzialek czy to jest mozliwe zeby to byla ospa ? Czy te krostki wyjda w kolejnych dniach ? Czy moze to nie jest ospa tylko zarazil sie czyms innym w przedszkolu ?

Gość dfaesfsfdf
Czytam i czytam o tej ospie i wyczytalam takie cos "Od chwili, gdy dziecko zarazi się chorobą, do wystąpienia pierwszych objawów, mijają 2-3 tygodnie." czyli nawet po 2-3 tygodniach od zarażenia moze pojawic sie wysypka ? sorki ze tak pytam ale do poniedzialku daleko.

Gość gość
obserwuj dziecko czy ma wiecej krost. ja odrazu wiedzialm ze to ospa.

Gość dfaesfsfdf
Na stopach ma jakies plamki, na kolanie 1 krostke... myslalam ze jak zaczelo mu sie to robic na dloniach to go zaraz calego wysypie a tak sie nie dzieje od 3-4 dni, kapie go w ndmanganianie potasu i smaruje mu zelem specjanym na ospe...

Gość gość
ja smarowałam eozyną

Gość gość
A jezeli on nie ma na calym ciele tych wypryskow to moge go kapac w nadmanganianie potasu ? czy lepiej tylko rece i twarz przemywac ?

Gość gość
poczytaj sobie o chorobie bostońskiej - może to to. W ospie kolejne krostki występują w rzutach co 2-3 dni.