Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do rozwodek z dziecmi

Polecane posty

Gość gość

Czy po rozwodzie zostalyscie przy nazwisku meza? Zeby ulatwic zycie codzienne z dzieckiem (jedno nazwisko)?

Gość gość
tak :) względy praktyczne. Prowadzę firmę i firmuję ją właśnie tym nazwiskiem na co pracowałam długie lata. Zmiana byłaby zabójcza i wręcz niemożliwa.

Gość gość
przeciez rozwód niewiążę się z powrotem do nazwiska panieńskiego-trzeba zkładać oddzielną sprawę.

Gość gość
nie trzeba zakładać sprawy masz jakiś czas po, na złożenie oświadczenia z tego co pamiętam, ale nie miałam takiego zamiary więc nie pamiętam szczegółów.

Gość autorkaTopiku
No wlasnie ja wolalabym zrezygnowac z tego nazwiska, ale waham sie ze wzgledu na dziecko. To bedzie skomplikowane, jesli ja bede miala inne nazwisko, dziecko inne. Chyba, ze dziecku tez zmienie. Ech...

Gość gość
daj sobie spokój, nie kombinuj. za dużo gmatwaniny, papierkowych spraw (wszystkie dokumenty dziecka będziesz musiała zmienić też jask zmienisz mu nazwisko) W mojej sytuacji ja zostałam przy nazwisku męża, bo swoje panieńskie miałam TRAGICZNE. teraz nieraz się śmieję,że chociaż ładne nazwisko mam po nim:P

Gość autorkaTopiku
Haha, ale ja wlasnie panienskie mam ladne, mezowskie za to pospolite i hmm... grubo ciosane. Zreszta w moim przypadku nazwisko okazalo sie kompatybilne z jego wlascicielem :D

Gość gość
a to już musisz przemyśleć :) ja zostawiłam np konto w banku do którego logowałam się naszymi imionami - zmienić loginu się nie dało - tak ku pamięci i przestrodze - zawsze jak się loguję to zastanawiam się jak ja mogłam z tym d*pkiem tyle lat przeżyć i że chroń mnie Boże przed następnym takim okazem ;)

Gość gość
Ja zostawiłam nazwisko, ale teraz ciągle mi przypomina o przeszłości. Po prostu nie lubię tego nazwiska, tak jak byłego. Jest mi obce.

Gość gość
Ja zmieniłam, obrzydzenie mnie brało za każdym razem, kiedy musiałam się przedstawiać nazwiskiem byłego męża

Gość gość
różne nazwiska matki i dziecka w niczym nie przeszkadzają

Gość gość
podbijam i dziekuje za opinie :) to ja, autorka

Gość gość
Ja zostalam przy nazwisku exa. Ale mam juz tyle lat ,ze wlasciwie wszyscy znaja mnie pod takim wlasnie :) Pozatym zbyt leniwa jestem ,zeby bawic sie w zmiane dokumentow :)