Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jestem zla matka

Polecane posty

Gość gość

wczoraj moja mama powiedziala mi, ze jestem zla matka, bo nie zajmuje sie dzieckiem. niezajmowanie sue polega na tym, ze dziecko bawi sie w duzym rozstawianym na podlodze kojcu, ma tam zabawki, kiedy ja np. jem w kuchni sniadanie, jestem pod prysznicem albo gotuje. dodam, ze kupilismy mieszkanie i je remontujemy, wiec przeprowadzilam sie do rodzicow. remont bedzie skonczony za jakis miesiac. z gory mowie, ze dziecka ze soba nie bardzo moge wziac do kuchni - nie ma miejsca na krzeselko. w pokojach na podlodze wykladzina, nieprana od lat, a samo odkurzanie moim zdaniem to malo. wiec kojec wydaje sie dobrym rozwiazaniem. poza tym krtykuje, ze pozwalam dziecku na zbyt duzo tzn. nie wyrywam jej z rak zabawek, zeby nie miala wszystkiego, co chce. krytykowala, ze karmilam piersia prawie rok (za dlugo). juz sama nie wiem, co myslec :/.

Gość jak z dobrego katalogu
taaaaaaaaa:D no okropna ta matka:D

Gość gość
Ty poważnie pytasz?

Gość gość
tzn. faktycznie zle postepuje z dzieckiem :(? jak tak dalej pojdzie, to ja sie nabawie depresji :(...

Gość 0 Terenia 0
Wszystko ok, ale faktycznie po co tyle karmić cycem :O Ja bym w ogóle nie karmiła, tylko od razu by dostało mm, a ja bym miała dalej jędrny biust, a nie jakieś dwa powyciągane zwisy :O

Gość gość
tak, powaznie. mama mi zarzuca, ze nie poswiecam dziecku czasu... juz nie wiem, co myslec.

ale po co wszytko brac do serca ? olej powiedz że teraz ty wychowujesz dziecko a ty mamo swój czas miałaś :)

Ale ty masz slaby charakter skoro pytasz ale ok uwazam ze postepujesz idealnie, ja rowniez jak gotuje czy sprzatam to niestety sie nie rozerwe i mala musi sie bawic sama, czasem potrafi sie zajac, czasem sie nudzi i po mnie przychodzi to ide na chwilke i znowu

Gość gość
tutaj autorka postu - karmilam, bo tyle chcialam i wydaje mi die, ze to moja sprawa, a nie mamy :(. zlosliwe komentarze nie sa chyba na miejscu. moja corka teraz zabkuje i zle spi w nocy. normalnie zasypiala ok. 20, teraz nawet ok. 21:30-22:00. w dzien spi 2 razy, czasem zdarzy jej sie zdrzemnac 3 raz. no i to tez swiadczy o tym, ze jestem zla, bo gdybym zajmowala sie dzueckiem lepiej, to by tyle nie spalo... moze komus to sie glupie wydaje, ale to moje pierwsze dziecko i brak mi doswiadczenia.

Gość gość
tutaj autorka - moje dziecko konczy za niedlugo rok, wiec nie moze jeszcze samo po mnie przyjsc... wiadomo, jak placze w kojcu, to ide ja uspokoic.

Gość gość
pierdzieli glupoty

Gość gość
no niestety nie jestem zbyt pewna siebie, to dlatego :/.

Gość gość
nie przejmuj się tym co Ci matka mówi. Wszystko jest dobrze;) Ja karmiłam 13 miesięcy swoją córcię i nie myślę, że to za długo, chciałam karmić rok i tak mi się udało. I w życiu od nikogo nie usłyszałam, że za długo itp. Raczej przychylne słowa z tego względu się pojawiały. To Twoje dziecko i wychowujesz, karmisz jak chcesz, a nie jak Ci ktoś wmawia.... Najłatwiej jest wychowywać czyjeś dzieci!

Gość gość
Bez stresu rób to co robisz i nie sluchaj matki

Gość gość
Masz bardzo niską samoocenę ,a matka trochę toksyczna ,a dziecko jest Twoje i rób tak jak robisz .