Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do Ludzi Którzy Kupili Dom w UK

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam pytnie- przedstawiając swoją ofertę dawaliście niższą cenę- jeśli tak to o ile? Ja mam zamiar zaproponować 5 tys mniej ale nie wiem czy to nie przegięcie. Dzięki za wszystkie odpowiedzi!

Gość gość
halooo czy nie naprawde nikt na tym forym nie kupil chalupy?

Gość gość
Chalupy? :D Tu siedza Ci co albo pracy nie maja, a jesli maja to marna i za 6.19 na godz, wiec oni domu nie kupia, chyba, ze z kartonu

Gość exdebill_po_wakacjach
przecież to zależy... musiałbyś sprawdzić jak długo dom 'wisi' do sprzedania, ile kosztowały podobne posesje w okolicy, jaka jest cena z home report, jaka wartość domu: jeśli kupujesz coś za 80 tys. np. to 5 tys. obniżki może być sporo, jak za 200tys. to już inna melodia i być może można ryzykować, za mało danych naprawdę... poza tym UK obejmuje też Szkocję, gdzie jest nieco inny system kupowania i biduje się raczej więcej jak mniej (ale też zależy)

Gość caipiroska
160tys, dom na rynku od jakichs 2 tyg, ceny w okolicy to 153-160tys, gotowy do zamieszkania, uk-kent.

Gość exdebill_po_wakacjach
jak możesz jeszcze poczekac i nie zależy Ci bardzo na tym domu to ryzykuj, naprawdę nikt za Ciebie tego nie oceni (chyba, że wynajmniejsz speca od nieruchomości;), a to czy ktoś ma jakies doświadczenia też nic Ci nie da, bo każde kupno jest inne... ja sobie obserwuję rynek nieruchomości w rejonie, w którym docelowo chce zamieszkac od trzech lat - na pewno będzie mi łatwiej kiedys podjąć taką decyzję;)

Gość gość
Nikt tu domu nie kupil, bo kazfy zarabia minimalna i tym podobne.

Gość sama musisz podjac decyzje
nikt ci nie doradzi tu. co ci mamy powiedziec? kazda sytuacja jest inna i to tez ryzyko cokolwiek bys nie zdecydowala. po prostu zrob co czujesz, ze jest sluszne, ewentualnie zapytaj sie agenta ktory pokazuje ci dom czy taka i taka oferta ceny jest w porzadku. my tak kupilismy nasz dom. zaproponowalismy nizsza cene, agent powiedzial, ze mozna sprobowac i tak kupilismy swoj pierwszy dom