Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawiona25

Co lepsze poród naturalny czy cc

Polecane posty

Gość gość
ja mialam sn. porod wywolywany, rodzilam niecale 3h (jako pierworodka) porod owszem niezbyt przyjemny ale idzie zniesc. nie nacinali mnie ale peklam w srodku (synek wychodzil z raczka przy growce i kolo szyjki mnie "zahaczyl") mialam zalozone 2 szwy. po porodzie o wlasnych silach poszlam na noworodkowy, czulam sie bardzo dobrze ale asekurowal mnie maz i polozna. od razu chcialam isc pod prysznic ale mi nie pozwolili, bo bali sie ze zaslabne, kazali lezec jeszcze 2 godz jednak od potu sie kleilam i gdy tylko dziecko zasnelo maz poszedl ze mna do lazienki, wzielam prysznic i czulam sie jak nowo narodzona. Na sali ze mna lezaly dwie dziewczyny po cc, jedna w bardzo dobrym stanie smigala z tym cewnikiem w reku az sama bylam w szoku, druga nie mogla sie ruszyc, wyla z bolu, dzwonila ciagle do rodziny zeby ja stad zabrali bo nie dawala sobie rady...obok na sali lezala znajoma po sn, byla nacinana, miala 4 szwy i wyla z bolu gdy siadala. byla w szoku ze mnie nic nie boli...no oprocz zakwasow nic mi nie dolegalo, takze kazdy porod jest inny, nie ma co sie sugerowac pojedynczymi przypadkami

Gość vasiliki 2
A ja bym chciała naturalnie. Ale mam wadę -5.5. I chociaż jeszcze nie planuję ciąży, to okulista mi sam z siebie zapowiedział na ostatniej wizycie, żebym nie zapomniała powiedzieć ginekologowi, który będzie mnie prowadził o mojej wadzie. Przykro mi trochę. Myślę, że natura fajnie to urządziła i celowo.Dla mnie szkoda, że z zostałam z tego mistycznego - jak mówi wiele kobiet - doznania wykluczona.. na rzecz skalpela i regularnej operacji.

Gość gość
urodziłam 5tyg temu przez cc moje drugie dziecko i zaluje,ze przy pierwszym się na to nie zdecydowałam!!!!balam się strasznie,ale nie było tak zle,przy porodzie sn cierpiałam bardziej,tak w trakcie jak i po.

Gość ominina
nie lubie takich tematow, bo akurat tu kazda z nas ma racje...sa kobiety ktore mialy sn i rodzily 3 godziny, a sa ktore przelezaly ze skurczami 12 gdozin..i teraz spytaj sie ktora woli sn? ja mialam 3 cc i nie na zadanie...po wszystkich cc wstalam po max 12 godzinach, nie mialam powiklan, nie bralam nawet srodkow przeciwbolowych, blizna jest mala i ogolnie jestem zadowolona...ale wiem, ze sa kobiety ktore Maja problemy po cc....

Gość wifigdańsk
to zle słyszałas-poród naturalny nei ma wpływu na pozniejsze ewentualne nietrzymanie moczu bo to praca i wysiłek całej macicy i narządów rodnych wiec nie ma znaczenia czy poród sn czy cc.sam poród to jakby chwila-wazne jak dbasz o siebie w ciaży. ja woalałbym (gdybym mogla wybierac) sn bo nie ma blizny potem i szybciej się dochodzi do siebie a poza tym cesarka na zyczenie kosztuje 5-10 tys.

Ja bym chciała SN. Ale mam wadę wzroku (-4) na oboje oczu. Myślicie, że nie będe mogła rodzic przez to naturalnie? Zmieniłam jakis czas temu lekarza. Zapomniałam mu o tym powiedziec.... Jakos wypadło z głowy. W pon idę to się zapytam, czy mimo to bede mogla rodzic naturalnie

Gość gość
Za nic w świecie nie zaryzykowałabym zdrowiem swojego dziecka i swoim dlatego wybrałam cc. Nic i nikt mnie nie przekona do zmiany decyzji.