Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego starsi ludzie tak rzaadko sie kapia

Polecane posty

Gość gość

az sie zdziwilam skad wiem. mam na przeciwko siebie starsza sasiadke ok.70 lat co miesiac prosi mnie o spisanie gazomierza. widze ze bardzo malo ma zuzycia- i mowi w domu mnie nie ma przez pold nia, kapie sie co 2 tyg. 2 sasiad tez starszy pan. rozmawiam z nim pyta sie czy juz wlaczamy ogrzeanie ja ze tak codzennie wieczorkiem jak sie kapiemy by bylo cieplej. a on ze kapie sie tylko w soboty i dzis sobi wlaczy ogrzewanie. szok.

Gość gość
Oszczędzają na rachunkach niestety

Gość gość
Albo wynika to z dawnych przyzwyczajeń, kiedy rodziny kąpały się w wannie tylko w soboty, sama pamiętam,że był taki zwyczaj u moich dziadków. Nie wiem jak teraz, jak często się kąpią,ale nie czuć nieprzyjemnego zapachu, dziadkowe są czyści i zawsze mają świeże ubrania mimo że są już po 80. Z drugiej strony kąpią się tak rzadko bo może nie mają siły albo zwyczajnie im się nie chce.

Gość gość
Dawne przyzwyczajenia, moi rodzice tez się kąpią tylko raz w tygodniu. Ju uważam, że to za rzadko, optymalnym jest kapiel 2 razy na tydzień.

Gość gość
A to znaczy że człowiem jest brudny jak sie nie kąpie w wannie czy pod prysznicem ??? Chyba można się jeszcze myć w misce prawda?? :/

Gość gość
ale latwiej ejsc pod prsznic i szybko sie ochlapac niz kapac sie w misce?

Gość gość
a wyobraź sobie, że taki człowiek musi wyżyć za 1200 zł cały miesiąc. Do tego wykupić leki.. Oszczędza na czym może, a myje się w misce.

Gość gość
dokładnie. a tak poza tym: w misce się nie kąpie tylko myje!

Gość gość
nie trzeba się kąpać, żeby się umyć :d ja też się kąpię raz w tyg bo to dużą przeprawa jest zwłaszcza zimą, kiedy łazienkę trzeba nagrzać, wodę również

Gość gość
Hm, moja sąsiadka też wiem że nie kąpie się codziennie, tylko nieraz umyje się z grubsza w misce. Jak ktoś wspomniał, przyzwyczajenia z domu, oszczędność- to też z domu, ale i wymuszona niską emeryturą, poza tym akurat mojej sąsiadce naprawdę nie jest łatwo wejść do wanny, umyć się, wyjść z mokrymi nogami i rękami, wytrzeć się zupełnie... Sama mówiła że teraz ma lepiej bo się już nie poci, chodzi zadbana, włosy przystrzyżone, farbowane- sama się obsługuje w tym zakresie, zadbane dłonie, nie śmierdzi od niej, ubrania czyste...

Gość gość
ja też kąpię się w misce, a mam 26 lat! Taniej mi wychodzi, płacę 2/3 mniej niż za kąpiel

Gość gość
Ja w zimę nie potrzebuje nagrzanej łazienki, żeby się codziennie umyć. Brudasy.

Gość gość
a ja wolę być brudasem niż chorą:P nie wiem czy byłabyś takim czyściochem jakbyś miała w łazience zero stopni lub ledwo 2-3 st na plusie zimą :P

Gość gość
ale tu mowa o normalnym mieszkaniu czy domu, gdzie ludzie maja te 20'C a nie 0

Gość gość
21.09.13 [zgłoś do usunięcia] gość a ja wolę być brudasem niż chorąnie wiem czy byłabyś takim czyściochem jakbyś miała w łazience zero stopni lub ledwo 2-3 st na plusie zimą To jakim cudem Ty posiadasz internet???????????