Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy zaczynacie zbijac gorączke pytajnik

Polecane posty

Gość gość

Jw. Przy jakiej temp podajecie lek? I w jakim wieku dzieci? Czytałam ostatnio w jednej z gazet dla mam żd gorączka pomaga zwalczać infekcje więc powinno sie ja zbijac gdy jest min 38stopni u niemowlęcia a 38,5 u dziecka powyżej 1rz. Też tak uważacie? Czy może podajecie szybciej żeby dziecko sie nie męczyło?

Gość goraczka_zlota
jak Piasek w d*pe parzy :classic_cool:

Gość bassskaa30
to zależy czasem jest tak że np ząbkuje a ma tylko 37,5 to i tak daję nurofen i smaruję dziąsła bo widze jak się męczy czasem ma 38 ale jest ok więc czekam co się będzie działo- chyba że przed spaniem wtedy daję jak ma powyżej 38 to już czopek daję

Gość gość
ja podaję tak jak napisałaś,czyli powyżej 38,5 ponieważ daję czas organizmowi aby sam walczył:)

Gość gość
poniezej 38 C to nawet jeszcze nie ma goraczki wiec nie widze sensu zeby podawac paracetamol. Co innego jak wiedzialam ze goraczka wywolana jest zabkowaniem - podawalam na noc zeby dziecko sie wyspalo

Gość gość
Jak obnizy sie za.wczesnie temperature to choroba szybciej rozlozy. Bo organizm nawet nie dostani szansy powalczyc. My zwalczymy objaw a bakterie beda sobie szalec w najlepsze.

Gość gość
moja córka jak ma około 39 stopni to ma drgawki gorączkowe czyli jak ma już 38 to wolę dać czopka i żeby się dziecko nie męczyło

Gość gość
Dzis bylam z synkiem 21 mc u lekarza i powiedzial dokladnie tak jak piszesz autorko, przyznam sie szczerze ze ja czesto panikuje i daje szybciej, to moj blad tym razem jak zacznie goraczkowac to poczekam do 38

Gość gość
ja zbijam kiedy przekracza 38 stopni. podaje milifen z ibuprofenem, bo działa tez przeciwzapalnie. czasami stosuje paracetamol, ale tylko kiedy cięzko zbić temperaturę i trzeba szybko działać, a ibuprofen podałam niedawno. generalnie dla małych dzieci gorączka jest niebezpieczna i trzeba działac szybciej niz w przypadku starszych.

Gość gość
Pytałam lekarki.. mówiła, że 38,4- 38,5.. jak jest niższa, żeby nie podawać. (byłam z 10,5 miesięczniakiem). Natomiast jeśli dziecko było zdrowe, nie miało gorączki, ale płakało mi w nocy, a płacz nie przechodził mimo jedzenia, kupy, bujania, tulenia, smarowania dziąseł itp. To wtedy podawałam paracetamol w syropie- zdarzyło mi się to 3-4 razy. i potem dziecko zasypiało. Czy był to ból brzucha czy ząbkowanie, nie wiem.. ale lek działał.