Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Wy tez opowiadacie takie bajki rodzinie i znajomym

Polecane posty

Gość gość
Znam takich. Zarabia w Anglii £800-900 mc, ale chwali sie, ze zyje super, bo zarabia 4000-4500 zl...:/

Gość gość
Oczywiscie, ze nedza. Miej te 880 f mc. Pokoj w Londynie MINIMUM 400-450 do 500 f mc, bilet na strefy 1-3 prawie 140 f mc, juz masz 600 + , jedzenie, chemia i tyle. A ubranie? Kosmetyk? Telefon?

Gość gość
a Wy dalej o tej stolicy - nikt nikomu nie kaze tam mieszkac. Jak ci sie nie podoba albo zarabiasz minimum to sie tam nie pchaj - dla mnie proste i logiczne ale widze ze nie dla kazdego. i przestancie juz z tym gadaniem ze 220 jak ktos mieszka w londynie to nie przezyje - jesli ma tyle i tam mieszka to jego wybor. Jak chce egzystowac i nic nie zmienia w swoim zyciu zeby mu sie poprawilo to jego sprawa. Mowimy tu o ludziach, ktorzy mimo ze zarabiaja minimum spokojnie sobie zyja

Gość gość
Nigdzie na swiecie nie zyje sie fajnie, dobrze, godnie, spokojnie jesli zarabiasz minimalna!!!

Gość gość
A kto w Polsce przy 1100 zarobku wynajmuje mieszkanie ? Tyle to wystarczy ale na pokoj.

Gość gość
Ta, za minimalna wegetujesz na styk. Zero oszczednosci. A co jak stracisz prace, zdrowie?

Gość gość
widze ze niektorzy sa ograniczeni albo nie potrafi czytac - mowie ze nie mowimy o ludziach z londynu, ktorzy zarabiaja minimum, bo moim zdaniem kazdy normalny czlowiek, wiedzac ze bedize mial te 6.19 na godzine do Londynu sie poprostu nie pcha.... ja pracuje 28 h w tyg i mam na reke 1100, moj maz pracuje 35 i ma z 400 funtow wiecej - uwazam ze zyje nam sie bardzo dobrze. Ale jak mielismy mniej bo pracowalam tylko 2 dni to standard mielismy ten sam ale nie udawalo nam sie nic odkladac tak jak teraz.

Gość gość
W Anglii przy zarobkach £900 tez nikt mieszkania nie wynajmuje. Proste

Gość gość
Za 28 godz masz 1100? Hm

Gość gość
do tego zmierzam - pracujac za min w polsce nie da sie przezyc a tutaj tak bo panstwo nie pozwoli ci umrzec z glodu i sa rozne mozliwosci pomocy. w polsce jak sam sobie nie zalatwisz to nie masz. Moja mama zachorowala i musiala kupic antybiotyki - po jednej wizycie w aptece byla lzejsza o prawie 500 zl....a tutaj mialaby te leki za darmo. To samo jest z ludzmi, ktorzy maja przewlekle choroby i biora leki przez cale zycia jak cukrzycy czy ci z wysokim chilesterolem jak moj maz. Tez ma wszystko finansowane i nie musimy sie tym martwic

Gość gość
Ale wystarczy miec tak ok. 1100-1200 i mozna juz cos malego samodzielnie wynajac na polnocy UK. Tam 1bedroom czy studio flaty chodza za tyle co w Londynie pokoje

Gość gość
hmm ciekawe nie? :) a przeciez wszyscy polacy tutaj tylko sprzataja za najnizsza krajowa.... tak przynajmniej mysla ci co nigdy nie wyjechali ale zawsze sa najmadrzejsi

Gość gość
Bo wiekszosc jednak zarabia te £900-1000 do £1200-1500 mc max. Cienko

Gość gość
Ja nie muszę bajek op[opowiadać. Pracujemy fizycznie ale stać nas na wakacje,normalne życie.

Gość zgadzam sie z tamta
dokladnie - wiele osob ma tak jak ty- nie ma jakis super pracy na stanowisku a i tak spokojnie sobie zyje i pozwala na wiecej niz w polsce

Gość z miesciny w PL
wakacje wakacjom nierówne. wycieczki wycieczkom nierówne.

Gość gość
co masz na mysli? chyba nie jest wazne czy sie jedzie na wakacje do Grecji, Hiszpanii czy Wloch - najwazniejsze ze mieszkajac w UK i majac glowe na karku mozesz sobie na nie pozwolic. Oczywiscie sa dalsze wycieczki ale co z tego jak wiekszosc ludzi z polski nie stac nawet na to po Europie.... My mamy bardzo duzo platnego urlopu w pracy wiec czesto wyjezdzamy na wakacje (kilka razy w roku latamy tez do Polski) i uprzedzajac pytania - sa to wycieczki do cieplych krajow zeby zaraz ktos sie nie czepial ze wycieczki wycieczkom nie rowne :) hehe

Gość ta od wakacji
aha a jescze dodam ze gdybym pracowala w swoim zawodzie w Polsce (czyli bylabym nauczycielka) to napewno nie byloby mnie na to stac bo wiem jak zyja moi znajomi po studiach