Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Wy tez opowiadacie takie bajki rodzinie i znajomym

Polecane posty

Gość gość
ja 4 i gdyby nie pogoda było by super na całej linii :)

Gość nie no jasne
nie wiem jak u Ciebie ale u nas w tym roku bylo piekne lato - jak narazie najpiekniejsze od momentu kiedy tu mieszkamy. Ale przynajmniej zimy nie sa takie mrozne jak w Polsce :)

Gość gość
no tak to lato było wyjatkowo ładne trzeba przyznac, ale polska pogoda to jest to

Gość gość
Czesto slysze, ze w Szkocji jest lepiej jak w Anglii...

Gość gość
ale pod jakim wzgledem ?

Gość gość
A co z mloda osoba, ktora zarabia po £220 tygodniowo netto? Nic sie jej nie nalezy... Zadne benefity

a na co młodej, samotnej osobie benefity? Jeżeli wynajmuje pokój to nawet 220 jej wystarczy.

Gość gość
moorland bredzi.

Gość jak nie jesz w fast foodach
tylko sam gotujesz to sporo kasy zaoszczedzasz

Gość gość
A co jak ma te 220 w Londynie? No?

to jest głupi, że siedzi w Londynie skoro wie, że zarabia za mało żeby żyć w drogim mieście.

Gość gość
:D No to wszyscy pracownicy barow, pubow, sklepow, hoteli itd.musza sie wyniesc z Londynu, bo za malo zarabiaja...

Gość gość
W Anglii pracy nie ma?:D Dziwne bo tu gdzie ja jestem wybieram i przebieram jak mi sie podoba.

Chyba wiedzieli ile będą zarabiać i jakie są koszty. Państwo ma im jeszcze dopłacać za podjęcie świadomego wyboru o mieszkaniu w Londynie?

Gość gość
przestancie, powszechnie wiadomo ze w stolicy jest drozej ale i ludzi wiecej zarabiaja. w szkocji jest taniej i mniej sie zarabia.

Gość gość
No coz, ktos w tych sklepach, barach i innych pracowac jednak musi. A stawki te same dla Londynu, co dla reszty kraju.

Gość gość
Wiecej sie w Londynie zarabia? Dobry zart.

Gość gość
@gosc 18:16 - ciekawe...

Gość gość
No ciekawe W niedziele przyjechalam a w czwartek bylam juz w pracy Jutro ide do innej Nie wiem jak wy pracy szukacie bez kitu Moze kokosow jeszcze nie zarabiam ale nie jest zle Rejestrujesz sie w agencji i oni ci roboty szukaja Ja jestem bardzo zadowolona A pracuje w fabryce

Gość gość
No i co tam robisz i ile zarabiasz? Kobieto, praca w fabryce to nikt zie nie chwali. Najgorsze, najmniej platne zajecie, jeszcze przez agencje... Omg

Gość gość
Powodzenia w zyciu za 220 tygodniowo, nawet na polnocy. Przeciez to jest mniej niz £900, przestancie pieprzyc bzdury ze 220 wystarczy. Chyba jakby sie przeliczalo na PLN

Gość gość
Minimalna 6.19 na godz x 40 godz tyg = 247.60 BRUTTO. Po podatku daje to ok.220.

Gość gość
A czasem nawet i mniej jak 220 f/tyg... No i po co przeliczanie na zlotowki??? Co to da?

Gość gość
Czytaj ze zrozumieniem. 220/tydzien to jest sporo jak sie przeliczy na polskie zlotowki ale tutaj to jest nedza, nie da sie za to zyc

Gość gość
czlowieku ona mowi ze dopier przyjechala i juz znalazla prace - nikt nie kaze jej tam pracowac kilka lat. Ale przynajmniej potrafila sie zorganizowac i nie siedzi komus na karku tylko sama zarabia na siebie. A za jakis czas dostanie lepsza oferte i sie przeniesie, Ja tez zaczynam od pracy dla agencji, codziennie w innym miejscu dzieki temu poznalam prace w roznych miejscach i wiedzialam ze na housekeeperke do hotelu sie nie nadaje. A nawet jak ktos ma te 220 na tydzien na reke na osobe to wydaje mi sie ze moze bez luksusow ale spokojnie sobie bedzie zyl. I nie bedzie sie musial martwic o oplaty. A jak sie mieszka z partnerem to automatycznie cena za wynajem spada bo wtedy placi sie w 2 osoby. To samo z gotowaniem - dla wiekszej ilosci zawsze jest latwiej i taniej gotowac. A przynajmniej sie chce ;)

Gość gość
Zalezy gdzie, bo w samej stolicy i bliskich okolicach za 220 to jest nedza!!!!

Gość gość
nie przesadzaj ze nedza. Pomysl sobie co ma powiedziec czlowiek, ktory w polsce zarabia 1100 na reke i ma z tego wyzyc. Za samo mieszkanie zaplaci pewnie z 600 zl + oplaty a gdzie jeszcze jedzenie czy ubrania, nie wspominajac o jakis przyjemmnosciach