Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jeszcze jest szansa na serduszko

Polecane posty

Gość gość

Moja sprawa polega na tym. 17 lipca br miałam ostatnią miesiączkę. Dodam że od kwietnia tego roku cykl mi się uregulował miesiączki dostawałam co 28 dni. Wcześniej miałam różnie raz 30 dniowe a raz 32 dniowe. 15 sierpnia wieczorem wykonałam pierwszy test ciążowy wyszły 2 kreski ale druga taka słabsza na drugi dzień powtórzyłam i znowu 2 kreski i druga słabsza. tego dnia wykonałam również bete która wyniosła 318. I w tym samym dniu miałam 1 usg zrobione lekarz potwierdził ciąże i powiedział że pęcherzyk ma 3 mm oraz przepisał luteine. 26.08 miałam robione kolejne usg i pęcherzyk był wielkości 6,5 mm lekarz kazał przyjść za 2 tygodnie. 10 września miałam robione 3 usg i wyszło że pęcherzyk ma 18,5 mm i widać pęcherzyk żółtkowy wielkości 4 mm według tego usg ciąża niby miała 6 tygodni. Po na mowie znajomej której nie podobało się że lekarz nie zlecił badań ani nie założył karty ciąży poszłam do innego lekarza który na drugi dzień mnie przyjął zrobił mi usg i powiedział że pęcherzyk ciążowy 19 mm pęcherzyk żółtkowy jest i widzi malusieńkie tentno, ale za wcześnie żeby widzieć zarodka bo to według usg 5 tydzień ciąży i zlecił luteine brać i witaminy oraz zlecił badania. Skonsultowałam się z 3 lekarzem i nic więcej mi nie powiedziała oprócz tego że widzi zarodek nie podała żadnych wymiarów ani nie sprawdzała czy serduszko jest bo stwierdziła że to 4 tygodniowa ciąża i kazał przyjść za 3 tygodnie. Co o tym sądzicie, czy któraś z was miała podobnie. Na te dzieciątko czekałam bardzo długo z mężem bo aż 4 lata. Proszę o szybkie odpowiedzi. Pozdrawiam

Gość gość
ja p*****le tylko 3 lekarzy zaliczyłaś??? idz jeszcze do kolejnych 10 bo wiadomo nie znają się

Gość gość
ja dopiero widziałam serduszko w 8 tc,a pęcherzyk w 6 tc daj maleństwu spokój.. a że nie zlecił badań...na następnej dostaniesz....skierowanie na tym etapie jest ok teraz wg miesiaczki jesteś jakośw 10 tc i powinno widać już nalutkiego ludzia

Gość gość
Mysle ze lekarze maja stare urzadzenia i mniej widac, zrob sobie bete jeszcze raz, szwagierka tez miala problem i co kilka dni robila bete zeby zobaczyc czy rosnie i wg bety mozna okreslic ktory to tydzien, tygodnie liczy sie od ostatniej miesiaczki, lub udaj sie do jeszcze jednego,

Gość gość
Niby widać zarodka, ale jak powiedziała 3 lekarka jest to dopiero 4 tydzień i nic więcej nie powiedziała. Dała zdjęcie i kazała je pokazać na następnej wizycie, nie zrobiła nawet pomiarów pęcherzyka ciążowego ani zarodka

Gość gość
Panikujhesz i szkodzidz dziecku. Wszystko jest ok w tak wczesnej ciąży zdarza się ze wychodzi mniej na USG niż z daty miesiączki ze płód jest młodszy nawet dwa tyg . to przez to ze to jest maleństwo i mógł złe lekarz zmierzyć a tu każdy milimetr ma znaczenie. Nie biegaj do 10 lekarzy i nie mecz małżeństwa poczekaj ze dwa tyg wtedy idź będzie wdzytstko juz widać i bez nerwów. A kartę ciąży zakładają jak już jest stwierdzone wyrazxne bicie serca

Gość gość
i ma prawo panikowac powinna być już w 9 tygodniu a wtedy to już serduszko i spory zarodek jest. A jeśli nie ma to nie jest ok.

Gość gość
Zrob 2 razy beta hcg w odstępie 48godz. będzie widać czy przyrasta prawidłowo.

Gość gość
Chodzisz codziennie na USG, które nie jest do końca obojętne dla dziecka, na dodatek kiedy zarodek jest najsłabszy i najłatwiej o poronienie!!! Dopóki nie dostaniesz krwawienia siedź na tyłku i spaceruj po parku kobieto! Chyba nie masz okresu to znaczy że wszystko idzie w db kierunku. Poza tym, na wczesnym etapie każdy lekarz widzi zarodek inaczej, starasz się o ciążę 4 lata i nie wiesz że najlepszą metodą jest sprawdzanie przyrostu bety?? Np 3 razy co 3 dni. Jeżeli przyrasta zgodnie z normami to dobrze. Ja bym sie na twoim miejscu bała tak prześwietlać ten maleńki zarodek, ale twoja sprawa.

Gość gość
Ja miałam tak samo. Nie było słychać tętna. Lekarz kazał mi się oszczędzać i brać leki. Teraz łatwo o poronienie. Dużo odpoczywaj i trzymaj się jednego lekarza. U mnie w tętno wykryto w 8 tyg.

Gość gość
u mnie serducho było w 7 tyg, nie panikuj masz wczesną ciąże, jeszcze na wszystko czas tym bardziej że coś tam już było widać, jeszcze ci powiem że jak byłam w ciąży z córką to po usg okazało się że ciąża młodsza o tydzień niż wsazywały obliczenia z okresu a lekarz powiedział żeby się nie martwić wszystko nadgoni i nadgoniło, wyszedł zdrowy dzidziuś, u ciebie wszystko w porządku poczekaj