Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przed porodem

Polecane posty

Gość gość

Witajcie mamuśki, mam takie pytanie z racji tego,że przygotowuje się do porodu na dwa tyg mam termin to szykuje sobie torbę, i mam takie pytanie czy na sam czas porodu dostanę od szpitala piżamę czy muszę mieć swoją jakąś? bo mam te do karmienia ale to szkoda, wiadomi krew itp

Gość gość
Ja mialam swoja koszule. Krwi nie ma az tak duzo i z mojej sie zawsze spierala bez sladu.

Gość gość
Zapytaj w szpitalu, w niektórych dają koszule do porodu, tak jak dają też np. ubranka dla dzieci, tam gdzie ja rodziłam nie dawali, miałam swoją- po prostu wielki podkoszulek, później poszedł do kosza. Zobacz na stronie szpitala, jak nie mają informacji to zapytaj bezpośrednio na oddziale.

Gość gość
Ja miałam swoją- przy porodzie nie pobrudziła się, dopiero jak mi dziecko na brzuch położyli to się ubrudziła trochę.

Gość gość
Ja mam termin na za 2 dni... ale jeszcze nic się nie dzieje. (podobno często zdarza się, że pierwszą ciążę rozwiązuje się po terminie). Torbę do szpitala już mam dawno spakowaną :) Powiem Ci tak, zabierz sobie kosmetyki do higieny osobistej, szlafrok, koszule do karmienia 1 lub 2, ręcznik, oraz kapcie :) Zorientuj się w szpitalu, w którym będziesz rodzić czy potrzebujesz majtek siatkowych jednorazowych, podkładów poporodowych itp. U mnie w szpitalu do porodu ubierają Cię w taką specjalną koszulę szpitalną... ale po porodzie pielęgniarki pomagają Ci się umyć i przebierają już w swoje ubrania.... Ja bardzo ubolewam nad tym, że nie można mieć spodni piżamkowych, bo mi w nich dużo wygodniej...

Gość gość
Po porodzie tez bedziesz krwawila . Wiadomo podklady sa ale zasniesz przesunie ci sie pobrudzisz sie czy mleko ci pociekni dziecko zwymiotuje. Koszula po to jest zeby jej uzywac i prac. Warto miec ich wiecej zeby byc czystym i swiezym.

Gość gość
Ja mialam swoje koszule,kilka sztuk,do porodu chcialam miec swoja ale polozna stwierdzila ze bedzie duzo krwi i ze da mi szpitalna wiec wzielam, pozniej jak przyniosla mi dziecko na sale zeby polozyc na piersi poprostu ja rozerwala

Polecam naprawdę kupić sobie majtki poporodowe np. canpol babies sprawdzają się super, dają wygodę i mega komfort. Wszystko co trzeba trzyma się na miejscu co daje większe możliwości mobilne :)ja nie wyobrażam sobie czasu po porodzie bez tych majtek siateczkowych.

Gość Tosisława
ja mialam swoją koszule i nie warto kupowac jakieś super bo to i tak albo sie dopierze albo nie. To akurat jest najmniejszy problem porodu :)

Ja miałam swoją koszulę do porodu i na później też, co do krwi, brudzenia itp. to używałam siateczkowych majtek z canpola i wkładów poporodowych, nic nie przeciekało i nie przesuwało się, u mnie to akurat problemem nie było, bardziej właśnie ulewanie dziecka czy po prostu pot, bo co tu kryć, poród to mega wysiłek. Więc tak czy siak podczas tego pobytu w szpitalu przebierałam się wielokrotnie, koszule miałam 3, z czego dwie zawsze przy sobie, a jedna w domu w praniu, mąż mi je tylko wymieniał ;)

U mnie było podobnie. Tak jak sam poród przeszłam bez piżamy zupełnie, na naguska tak potem zmieniałam je non stop. Były nieziemskie upały. A co do majteczek to fajna sprawa, komfort nieoceniony. U nas był zakaz noszenia normalnej bielizny bawełnianej a te siateczkowe nawet położne polecały.

Gość Młoda_szcześliwa_mama
Pytanie czy ten canpol trzyma się w jednym miejscu czy lata od przodu do tyłu i na zmianę.

Gość mmmm25
w moim szpitalu na przykład dają koszule do porodu i po porodzie też dają swoje, za to majteczek poporodowych nie pozwalają zakładać, bo ordynator bardzo często przychodzi badać kobiety po porodzie w ciągu dnia i marudzi że skóra powinna oddychać swobodnie to szybciej będzie się goić więc majteczki pozwala zakładać tylko na noc żeby wygodniej się spało.najlepiej znajdź na necie numer na porodówkę tak gdzie będziesz rodzić zadzwoń, a panie c***owiedzą co spakować dla siebie i dla dzidziusia

Te majteczki siateczkowe są super bo nie mają szwów i nie urażają rany w przypadku cc. są wysokie i przez to bardzo wygodne.

Gość gość
ooo patrzę a to mój temat o torbie do szpitala a ja już dwa miesiące po porodzie, ale ten czas leci :)

Gość gość
ale masz fajnie;)gratuluje i zazdroszcze ze masz to juz za soba.ja sie jeszcze bede meczyc do marca.wiadomo ze czas leci niby szybko ale juz bym chciala miec dzidzie przy sobie;)

Gość gość
Do porodu polecam męski tshirt xxxl (taki ledwo za tyłek) ; do wyrzucenia (po co to prać); u mnie było dużo krwi (np. Z pępowiny kiedy mąż ją przeciał dosłownie siknęł); Po porodzie zdjęłam tę koszulkę i do kosza, wytarli mnie i ubrałam ładną do karmienia

Gość gość
Też rodziłam w upale i co chwile prysznic i przebierałam się

dwa miesiące po porodzie, to teraz możesz doradzać :)ja mam jeden za sobą, drugi przed sobą, koszulę do porodu mam z poprzedniego razu, może mi szczęście przyniesie ;)U nas z majtkami tez były problemy, ale ja nie wyobrażam sobie skakać wokół dziecka bez majtek :/

Gość gość
u mnie nie było zakazu noszenia majtek, jak był obchód poprostu ściągało je się do kolan i lekarz badał, ja nie wyobrażam sobie leżeć cz siedzieć bez majtek - autorka tematu.