Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joey

Bardzo ważne pytanie dla obytych mam

Polecane posty

Gość Joey

Witam, Jestem pierwszy raz na tym forum, ale mam bardzo ważne pytanie do wszystkich, którzy się na tym znają. Otóż dowiedziałem się, że będę ojcem od kobiety z którą współżyłem dwa razy w życiu. W poniedziałek 9.08.2013 wysłała mi mms'em zdjęcie USG i powiedziała, że jest w piątym tygodniu ciąży. Niestety podobno nie idzie określić jej miesiączki ponieważ była nieregularna i musiała brać tabletki na unormowanie okresu. Poznałem ją dokładnie 8.08.2013 a do pierwszego stosunku między nami doszło najwcześniej 16.08.2013 chociaż to i tak najwcześniejsze z dat. Wiem o tym ponieważ od 10 sierpnia do 15 byłem na wyjeździe więc nie mogłem się z nią widzieć. Teraz w poniedziałek tj. 22.09 ma zacząć się siódmy tydzień ciąży, jednak w ogóle mi się to nie zgadza (maksymalnie może to być szósty tydzień mianowicie jego początek). Jutro idę z nią do ginekologa i tutaj powstał nowy problem ponieważ ona nie jest przekonana do tej wizyty i stara się mnie od niej odwieźć. Czy faktycznie możliwe jest to, że gdy najwcześniej do stosunku doszło 16 sierpnia chociaż moim zdaniem był to 19 lub 20, ale biorę pod uwagę najwcześniejszą opcje to jutro zaczynał by się już 7 tydzień ciąży? Generalnie nie neguję w żaden sposób tej dziewczyny bo jest to nasza wspólna sprawa, ale jej zachowania są bardzo dwuznaczne i ja tym samym nie wiem czy mam się zaangażować. Powiedziała nawet, że mogę iść do ginekologa jednak nie jest pewna czy mnie wpuszczą bo mogą już na poczekalni czekać przebrane kobiety - to chyba nie są Indie, żeby kobiety patrzyły na siebie poprzebierane już w poczekalni prawda? Takie rzeczy załatwia się raczej w gabinecie. Prosiłbym o szybką odpowiedź bo już sam nie wiem co mam robić. Pozdrawiam,

Gość gość
nie rozumiem? 09.08 wysłała ci zdjęcie usg a pierwszy stosunek był 16.08. Więc jakim cudem to?

Gość gość
niestety ale to pewnie Twoje dziecko,dajmy na to z tego 16.08 miala dni plodne a ciąży nie liczy się od faktycznego zapłodnienia czyli (16.08)tylko od pierwszego dnia miesiączki czyli ciąża jest młodsza o 2 tygodnie niz pokazują daty:)

Gość gość
Patrząc po datach -stosunków to wszystko się zgadza co do wieku ciąży. Wiek ciąży liczy się od ost. miesiączki a jeśli nie zna się tej daty to wg usg ale usg liczy też że tak powiem od ost. okresu -czyli do daty owulacji dodaje się 2tyg.

Gość gość
no cos tu nie gra:-O albo ty jestes tepy :-O 9.8 wyslala zdjecie USG a 16.8 pierwszy raz seks mieliscie:-O nie czaje

Gość gość
poznales ja 8 sierpnia a ona dzien pozniej 9 sierpnia wyslala ci zdjecie USG ze jest w 5 tygodniu ciazy.A wiec teraz nie moze byc w 6 czy 7 tygodniu seks mieliscie pierwszy raz 16.8 k***a albo to prowokacja albo:-O

Gość gość
ja pierdziele nic nie kapuje. Dzień po poznan iu wysłal mmsa, ze jest w 5 tygodniu ciazy? A stosunek kika dni później? hehehe albo ze mną coś jest nie tak, albo z autorem ;-D

Gość gość
Pewnie miało być 09.09 a nie 09.08

Gość joey
Tak miało być 9.09 a nie 9.08 czyli wychodzi na to, że to moje dziecko tak? A ta niepewność związana z wizytą u ginekologa? To najbardziej daje mi do myślenia.

Gość gość
Nie każda kobieta chce aby w takiej sytuacji facet był z nią, bo to może ją krępować. Tym bardziej że w zasadzie to ledwo co się znacie.

Gość joey
ok no zrozumiem to, ja nie chcę od tego dziecka się uchybiać tylko po prostu muszę mieć tą pewność, żeby się zaangażować i być pewien na 100%, że to moje. a jeśli ta ciąża będzie młodsza o 2 tygodnie to jutro który powinien to być mniej więcej tydzień ciąży?

Gość gość
Powiem ci tak ja sex uprawialam 16.08 a miesiaczke mialam 05.08 i w poniedziales zaczyna mi sie 7 tydzien ciazy wiec to twoje dziecko ;) za krotko sie znacie dziewczyna jest skrepowana nie ma sie co dziwic. Gratulacje !

Gość gość
Pisałam już że ciążę liczy się nie od owulacji a od ost. okresu więc to co podało usg to faktyczny wiek ciąży (liczony od ost. miesiączki). Czyli wiek ciąży liczysz tak -do daty stosunku plus 2 tyg.

Gość gość
Jutro powinien być 7-8 tydz ciąży ale z USG może wyjsc różnica nawet do tyg. Niech cvi nie wkreca ze jak ma nieregularny okres to nie mozna obliczxyc zawsze licxy sie od pierwszego dnia ostastniej miesiaczki i ewentualnie na usg moze wyjsc roznivca bo jest jeszcze malutki zarodek ale okolo 10 tyg wszaystko sie wyruwnuje. Moim zdaniem lafirynda z kims wpadla i cie wkreca. Nawet jesli 16 mieliscvie stosunek to do zagniezdzenia okolo tygodnia trzeba bylo wiec wkreca cie bo wie ze sie na tym nie znasz. Pozatym jesli idzie do lekarza masz prawo z nia werjsc byc przy usg i o wszystko pytacv lekjarza. Bylam w kilkudziesiecviu gabinetach i nigdy nie widzialam kogos przebra nego na korytarzu hahga ale zmysla laska jakie przebieranie? W gabinecvie sie rozbiera a nie przebiera. To jej zdaniem z golymu d****i juz na poczerkalni sie siedzi? Ilke ona ma lat

Gość gość
Witaj, No to prawda - ciążę liczy się od dnia ostatniej miesiączki. Żeby ustalić faktyczny wiek ciąży, to trzeba podać tą datę i każdy ginekolog ci to powie.... inaczej nie ustalisz nic. Jeżeli spaliście ze sobą 16 sierpnia i zakładamy, że wtedy miała dni płodne, a ostatnią miesiączkę na początku miesiąca w okolicach 2 sierpnia, to wiek ciąży wynosi 7 tygodni. Jeżeli do zapłodnienia doszło później, to oczywiście dziecko będzie młodsze. Wszystko wychodzi na to, że będziesz tatą :)

Gość gość
Nie daj sobie wmowic ze to nie twoje !!! Tak jak mowilam u mnie juz 7 tydzien a o ciazy dowiedzialam sie 3 wrzesnia z testu wiec mozliwe ze 9 juz byla na usg i wyslala ci zdj. Nie daj sobie nic wmowic jestem w takiej samej sytuacji co twoja dziewczyna wiec wiem co mowie

Gość gość
Nieregularny cykl ma znaczenie. U mnie tak było i okazało się że między om a usg były 2 tyg. róznicy. Nie wyrównało się to do 10tc bo najzwyczajniej owulacja była później niż wynikałoby to z ost. okresu.

Gość gość
Piszesz jak baba i znasz się na cyklu jak baba. Jesteś po prostu kolejną znudzoną kafeterianką próbującą odwalić kolejny zmyślony temat na zabicie niedzielnego czasu w nadziei że ściągnie tłumy głupich naiwnych kwok w przerwie między M jak Miłość i Wybacz mi.

Gość joey
No właśnie z poczekalnią u ginekologa najbardziej mi nie pasuje, moja siostra ma 10 letnie dziecko zwiedziła również pełno gabinetów. Jeśli tydzień lub dwa potrzeba na zagnieżdżenie płodu to maksymalnie licząc jutro powinien zacząć się szósty tydzień ciąży. Wejdę jutro do lekarza z nią i chyba on będzie w stanie określić w jakim czasie było poczęcie dziecka? Poza tym tabletki na uregulowanie okresu są również antykoncepcyjne nie? Kurczę nie wiem co mam myśleć bo staram się z nią dogadać i żyć tak abyśmy byli parą, ale nie zniosę tego jeśli to nie moje dziecko. O co powinienem pytać ginekologa?

Gość gość
nie wiem ile lat ma Twoja partnerka, ale ten gość wyżej na pewno niewiele.... ;/ naucz się języka polskiego kobieto, a później coś pisz... bo to aż wstyd i w oczy razi ;/ ____ Zgodzę się jednak co do tego, że w gabinecie lekarskim u ginekologa, kobieta się rozbiera, a nie przebiera :) Bo niby w co by się miała przebrać ? to jeszcze na poczekalni... ? ____ Jeżeli chodzi o wejście partnera do gabinetu, to raczej niechętnie się lekarze zgadzają w początkowych etapach ciąży. To jest też krępujące dla kobiety... Badanie przeprowadza się sondą dopochwowo, co do przyjemnych bardzo nie należy... później badanie wziernikiem, palcami... itd... No nie dziwie się, że dziewczyna nie chce wejść z Tobą, tym bardziej, że niewiele się znacie.... Ja ze swoim narzeczonym przez pierwsze 2 miesiące nie wchodziłam do gabinetu, dopiero później jak już dzieciaczka było widać... :) Ale może uda Ci się porozmawiać z partnerką, aby po badaniu zawołała Cię do gabinetu i razem porozmawiacie z lekarzem o szczegółach.

Gość gość
Z podanych dat wszystko się zgadza,,, A co do wizyty- pogadaj jeszcze z nią, rozumiem że to przelotna znajomość a na wizyty raczej pary chodzą, dziewczyna może mieć usg przez pochwę, może chce pogadać z lekarzem bo ma infekcję grzybiczą, kurcze, tysiąc powodów jej skrępowania może być. A o rozebranych babkach w poczekalni może ot tak chlapnęła, chyba że faktycznie jakieś zwyczaje o których ja nie słyszałam.

Gość gość
Na początku robi się usg dopochwowe a to przy tak krótkiej znajomości może być dla kobiety krępujące.

Gość gość
Kochany, wiedz że zarodek co prawda zagnieżdża się przez ok. 1 tydzień, ale w tym czasie organizm już wytwarza potrzebne hormony do utrzymania ciąży :) Organizm kobiety to bardzo sprytna sprawa ;) wszystko jest dokładnie przeliczone i nawet to, że zarodek wędruje sobie z jajowodów do macicy jest wliczone w czas trwania ciąży :) Także nie sugeruj się tym, że jeżeli zagnieżdżenie trwa tydzień, to jest ono gdzieś w próżni i o tym nie wiadomo..... to nie tak ;) Wg mnie czas trwania ciąży, który jest podany przez tą dziewczynę zgadza się dokładnie z tym co Ty piszesz i jest bardzo duża szansa, że to Twoje dziecko :) Musiałaby jedynie spać z innym facetem w tym samym czasie, aby był dylemat... Jednak ten dylemat rozchwiejesz dopiero po urodzeniu dziecka na podstawie badań DNA

Gość gość
Na moim przykładzie powiem tak... Skoro juz była u lekarza to na pewno USG dopochwowe miała wiec nie sadze ze teraz tez jej taki zrobi no. Ale być moze . zawsze możesz wejść z nią na zwykle USG zapytać lekarza o ewentualny tydzień poczęcia, a przed badaniem po prostu wyjdziesz jeśli miałaby się krepowac. Moim zdaniem z tymi tyg to wyliczyla jak jej pasowało a teraz scviemnia żebyś nie szedł z nią bo może jakieś kłamstwo wyjsv

Gość gość
Jeśli jutro zaczyna się 7tydzien to stosunek -poczecie było 19.08

Gość gość
A niby czemu ma jej nie robić usg? Ja miałam co wizytę. Gdzies tak ok 12tc. było dopiero usg przez brzuch. Poza tym gdyby sobie wymyśliła i ściemniała to co jej to da? Będzie tak ściemniać do porodu?

Gość gość
Na etapie tak wczesnej ciąży nie robi się 'zwykłego' USG - tzn. takiego na brzuchu, ponieważ jeszcze nic nie widać :) Ja tak początkowo właśnie poprosiłam Panią ginekolog, to mi powiedziała, że USG na brzuszku robi się po 14 tygodniu ciąży. Jeżeli dziewczyna ściemnia z datami i podała tak jak jej pasowało, to nic się nie martw :) Przy zakładaniu książeczki ciążowej i tak wszystko się wyda, bo tam dokładnie wpisuje się datę ostatniej miesiączki, planowy poród wg kalendarza i poród wg USG Więc wszystko czarno na białym będzie napisane :)

Gość gość
Moze sama nie wie czyje to dziecko i kombinuje. Jesli nie miała by nic na sumieniu sama chciała by żeby chłopak z nią poszedł i wyjaśnił wszystko z lekarzem zęby nie miał wątpliwości. A ona zmysla ze w poczekalni juz przebrane kobiety siedzą.. Zabawne

Gość gość
woooooow ale umoczyłeś , zdobyłeś tytuł frajera roku 2013 jeden stosunek i już ciąża :D :D jak nie wyskrobiecie to chociaz zrób testy na ojcostwo bo takie rzeczy to tylko w filmach bedziesz nieswojego bekarta wychowywać :D:D jak d****a ci szpary po kilku dniach popuszczała to pewnie nie tylko ty ją w ciągu kilku dni zaliczałeś

Gość gość
pewnie nie twoje dziecko dlatego teraz szuka jelenia na tatuśka