Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abcdabcd

ból kręgosłupa

Polecane posty

Gość abcdabcd

Witam, Mam pytanie, liczę na poważne odpowiedzi. Jutro powinnam dostać @ ,mam nadzieję że nie dostanę gdyż staramy się z mężem o drugie dziecko. Od 2 dni bardzo boli mnie kręgosłup lędzwiowy, ból promienieje aż do pośladków. W nocy nie mogę się z bólu przekręcić :-( Nie miałam żadnych objawów w pierwszej ciąży, dlatego znalazłam się na forum. Od roku staramy się o drugie dziecko, w necie przeczytałam że taki ból może być objawem . Czy któraś z mam tak miała????? dziekuję za odpowiedz

Gość gość
Może sie przeciążyłaś i boli.

Gość abcdabcd
no raczej nie

Gość porodówka1
Skoro już raz byłaś w ciąży - to powinnaś doskonale wiedzieć, że bóle kręgosłupa spowodowane ciążą pojawiają się z momencie kiedy dziecko rośnie - a więc związane są z ciężarem, które musi nosić kręgosłup. O samych bólach kręgosłupa w pierwszych tygodniach ciąży to już w ogóle nie słyszałam....... Duże bóle jak miesiączkowe - owszem występują, bo macica się przygotowuje i dostosowuje do ciąży...

Gość abcdabcd
Każda ciąża jest inna, a ja nigdy nie miałam takiego bólu. Pytam, bo moze są mamy które tak miały.

Gość gość
2 ciąże za mną i ani razu tak nie miałam.

Gość gość
nigdy o tym nie słyszałam... ale głupoty

Gość abcdabcd
ja też nie, ale ten ból jest nieznośny i nigdy takiego nie miałam, poza tym boli mnie brzuch jak na @ więc może rzeczywiście coś sobie wmawiam :-(

Gość abcdabcd
może ktoś jeszcze się wypowie??

Gość gość
Nie jest to oznaka ciąży. Uporczywy bol plkecow we wczesnej ciąży może jedynie oznaczać poronienie. Ale w twoim przypadku raczej okresci się zbliża i się nakrexasz

Gość abcdabcd
pewnie macie racje, jutro sie okaże, zawsze @ mam punktualnie

Gość hahahahaha88
za intesywnie sie staracie i teraz masz tego skutki

Gość abcdabcd
prosiłam o poważne wypowiedzi, ale widzę że jadu na forum nie brakuje przykre

Gość hahahahaha88
za mocno się wyginałaś to i kręgosłup zabolał, już widocznie nie te lata na wygibasy :D

Powazna odp: - moze jestes w ciazy a moze nie. Nikt tu nie jest wrozka zeby ci odp. -moze to tylko objaw PMS.

Gość gość
Kiedyś bardzo mnie bolał kręgosłup aż promieniowało do nóg -okazało się że to był atak kamicy nerkowej.

Gość abcdabcd
Mąż kupił mi test ciążowy, jutro rano jeśli @ nie przyjdzie wykonam go. Zapomniałam dodać że mierzę temp, i dzisiaj rano miałam 37,3.

Gość abcdabcd
jagoda, nie chodzi o wróżenie, pytam czy któraś z mam tak miała.

Gość gość
Zrobisz test to się dowiesz.

dawno tu nikogo nie było wiec odświezam wątek:) może ktos sie dołączy. Jestem w 9 tyg ciązy wszystko w porządku, oprócz tego nieszczesnego bolu kregosłupa. Bol sie pojawil niedawno i najczesciej doskwiera mi w odcinku ledzwiowym. Bylam u lekarza mowi ze czesto pierwsze bole kregoslupa moga wystepowac miedzy8 a 12 tc.U innych dopiero miedzy 5 a 7 mc. zaliczam sie do tej 1 grupy.bol pojawia sie podczas zbyt dlugiego stania.Pracuje w sklepie spozywczym wiec stojacy tryb pracy mnie dotyczy. czasami bol jest taki ze nie wiem jak usiasc nie potafie opisac tego uczucia. ciaza przebiega prawidlowo wiec nie bylo powodu zebym wczesniej rezygnowala z pracy ale teraz robi sie juz nie do wytrzymania :/