Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ziemniaki nadal surowe

Polecane posty

Gość gość

Robię zapiekankę, pokroiłam ziemniaki w plasterki ułożyłam w naczyniu żaroodpornym dałam warstwe mięsa itd, Po godzinie wyjęłam a ziemnieki są właściwie surowe.... co jest? włożyłam jeszcze raz na wysoką temperaturę i czekam... Jak długo powinny się robić? Mąż glodny wrócił z pracy, niedługo wychodzimy a obiad od 1,5h się robi:/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ziemniaki trzeba było zetrzeć w cieniutkie plasterki lub kartofelki ugotować, na wpól.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ziemniaki trzeba wcześniej ugotować,tak by nie były całkiem miękkie,ostudzić i pokroić w plasterki.Taką zapiekankę piecze się 1,5 godziny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie trzeba wczesniej gotowac, ale w zapiekance musisz miec jakas ciecz, zeby wytworzyla sie para, ktora ugotuje ziemniaki. no i tluszcz. ja z reguly pieke ziemniaki w malych kawalkach, takich na jeden kes, z dodatkiem oliwy i przypraw, I sa gotowe w jakies 30 minut. temperature musi byc wysoka, ze 200 stopni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja piekę ziemniaki nie w żadnych plasterkach i nie obgotowane, tylko surowe na połówki albo i całe, jak są małe myślę, że tu problemem byla temperatura ziemniaki wymagają wysokiej - np. 180 -200 st. nie muszą mieć wcale wody, bo nie mają się gotować, tylko piec wystarczy trochę oleju

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×