Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość telepycha

Winobranie we Francji

Polecane posty

Gość telepycha

Witam,czy wie ktoś może ile można zarobić za miesiąc pracy w winnicy , to że to jest orka to wiem ,ale zastanawiam sie ile płacą na godz, ile z tego mogę odłożyc a za ile przeżyć itp.:)

Gość gość
10,50 euro na godzinę

Gość telepycha
Dzięki Gościu :)

Gość gość
A skąd masz namiary możesz dać jakiegoś linka

Gość gość
9,48 euro brutto ciężko znaleźć tę pracę na odległość - trzeba ryzykowac wyjazd w ciemno albo z kimś kto ma zaklepane miejsce

Gość Vendangeur
W zeszłym roku było 9.43 euro za godzinę, ale w tym pewnie w okolicach 9.53 euro brutto. Rzeczywiście trudno znaleźć pracę na odległość, zaś agencje pośredniczące są różne, trzeba być ostrożnym. Najlepiej jest dołączyć do ekipy, która ma miejsce zaklepane. W ciemno niełatwo, ale też można. Zawsze jechałem w ciemno i pracę dostawałem. Może w tym roku też wyjadę, jak jest ktoś zainteresowany, a zna komunikatywnie francuski to zapraszam do kontaktu: jestextra@gazeta.pl

Gość Vendangeur
Szukam osoby z samochodem, wyjazd z Warszawy około 29 sierpnia, tak aby być około 1 września na miejscu. Kontakt: jestextra@gazeta.pl

Gość Vendangeur
Od ostatniego wpisu minął rok ;-) W tym roku też ruszam na winobranie. Stawka tegoroczna to 9.61 euro za godzinę. Wyjeżdżam 22 sierpnia z Warszawy. Jakby ktoś był chętny i miał samochód, a jeszcze lepiej znał francuski to zapraszam. :-) vendangeur@interia.pl

Gość Vendangeur
Koniec winobrania :-) Byłem we Francji, aż sześć tygodni. Pracowałem w Burgundii i w Prowansji. :-)

Gość Wyjazd na winobranie 2017
W tym roku płacą 9.76 euro za godzinę brutto, dziennie zarabia się około 67 euro, koszty przejazdu dla czterech osób to średnio 100 euro, zależy od paliwa i poliwożerności auta, koszty pobytu różnie czasami ma się winnicę z zakwaterowanie i wyżywieniem, odliczają 17 euro dziennie. Jeżeli uda ci się przepracować 20 dni, to masz szansę przywieźć 1000 euro na czysto. Większość zadawala się jednak 10-12 dniami. A winobranie zaczyna się za dwa tygodnie. Są chętni?

Gość Vendanguer
Jak zwykle szukam osoby z samochodem, wyjazd z Warszawy około 26 sierpnia. Zainteresowanych zapraszam: winobranie2017@interia.pl