Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

majatek

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Co myslicie o takiej sytuacji.Maz ma dzialke buduje dom wszystko za swoje bo zona nie ma kasy.|Zona pracuje utrzymuje dom,zajmuje sie dziecmi i wszystkim,no ale wkladu w budowe 0.Czy to jest dziwne ze chce aby maz przepisal na nia ten majatek zeby poczuc sie pewniej?Sa przeciez dzieci,rodzina?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 w艂adca_giwery
kiepsko sie ustawi艂a艣 :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to nie chodzi o ustawienie tylko o sam fakt.nie naciskam na to tylko pytam jak inne czulyby sie w takiej sytuacji.chodzi tylko o dzieci.ja tez mam mieszkanie i chce przepisac na meza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
przepisa膰 na m臋偶a ? po cholere?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dobre sobie... :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przepisa膰? po co? zamierzacie si臋 wymieni膰? Czy chcesz dopisa膰, czyli zrobi膰 z tego wsp贸艂w艂asno艣膰?

Udost臋pnij ten post

W zyciu bym sie na cos takiego nei zgodzila! Uwazam, ze w malzenstwie pwonno byc wszytsko wspolne , majatek ttez. Ja dostalam od rodzicow duzy majatek i wzielam meza do wsplowlasnosci. Twoj maz tez to powinien zrobic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jagoda, rzu膰 go i wyj藕 za mnie prosze :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Od strony prawnej - 偶ona nie jest wsp贸艂w艂a艣cicielk膮 domu, w razie rozwodu mia艂aby jedynie prawo do zwrotu nak艂ad贸w z maj膮tku wsp贸lnego na maj膮tek odr臋bny m臋偶a. I bez znaczenia, czy 偶ona pracuje zawodowo, czy zajmuje si臋 domem - bo to te偶 praca. I to chyba sprawiedliwe? W og贸le niefajnie jest, ze 偶ona chce "poczu膰 si臋 pewniej". Tzn. 偶e zwi膮zek ju偶 teraz jest niefajny, bo inaczej w og贸le by jej to do g艂owy nie przysz艂o.... Osobi艣cie uwa偶am, 偶e przepisywanie tego, co stanowi maj膮tek odr臋bny jest szalenie ryzykowne, i rodzi niepotrzebne komplikacje. Kole偶anka jak ostatnia idiotka przepisa艂a na m臋偶a po艂ow臋 domu - darowizny od jej rodzic贸w - a po paru latach on poszed艂 w tango z inn膮 cizi膮, a ona z w艂asnego domu musia艂a si臋 wyprowadzi膰 z dzie膰mi, bo on si臋 wyprowadzi膰 nie zamierza, a sp艂aci膰 jej nie ma z czego. Ona jego zreszt膮 te偶.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja tez sie staram jak moge.mam dobra prace,ale niestety nie mam az tak duzego majatku jak maz tylko mieszkanie,ale chcialabym zeby to byla wspolwlasnosc.maz kreci nosem.....to tak jakby sie czegos obawial.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do go艣cia z 19:50 Chyba zale偶y od tego kiedy i w jaki spos贸b m膮偶 naby艂 dzia艂k臋. Nie zawsze notariusz pilnuje, aby w艂a艣ciwie to oceni膰 i wpisa膰 do aktu notarialnego (cho膰 powinien).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja uwa偶am, 偶e powinna by膰 wsp贸艂w艂a艣cicielk膮 domu, bo budowany jest ju偶 w trakcie ma艂偶e艅stwa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
maz nabyl dzialke przed slubem.jesli chodzi o rzeczy prawne to wszystko jest jasne,ale ja nie jestem z mezem dla majatku.wychodzac za niego nie mialam pojecia co posiada.jestem z nim bo go kocham i nie bede naciskac tylko wydaje mi sie ze jesli nie chce przepisac nie wiaze ze mna przyszlosci :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
uwa偶am,偶e to co nabyte, kupione, wybudowane w ma艂偶e艅stwie jest wsp贸lne i tak powinno by膰 traktowane. Gdy m膮偶 zarabia艂 na dom, Ty zajmowa艂a艣 si臋 Waszymi dzie膰mi. Skoro jemu taki uk艂ad pasowa艂 to w czym problem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je艣li m膮偶 jest w艂a艣cicielem domu to troch臋 go rozumiem. Przepisa艂 to znaczy podarowa艂. A darowizna wchodzi do Twojego maj膮tku odr臋bnego, czyli on si臋 pozbywa wszystkiego. Co innego dopisa艂, czyli uczyni艂 Ci臋 wsp贸艂w艂a艣cicielk膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"wychodzac za niego nie mialam pojecia co posiada" q q czyli nie wiedzia艂a艣 dok艂adnie z kim wia偶esz sie na ca艂e 偶ycie???? :o a jakby mia艂 10 milion贸w d艂ugu?????? co wtedy???? naprawde jeste艣 a偶 tak bezdennie g艂upia??????? :o:o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie w ty sensie jesli nie rozumiesz o co chodzi to przynajmniej nie obrazaj ludzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a niby w jakim sensie???? :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak nie rozumiesz to wal sie na ryj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak to mozliwe, zeby nie wiedziec o partnerze podstawowych rzeczy??:o jestes totaln膮 idiotk膮:o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jeste艣 g艂upia i dobrze ch艂op robi. W razie czego pogoni i b臋dzie mia艂 spok贸j. 呕on臋 zawsze mo偶na mie膰 now膮 i dzieciaki te偶. Ja bym p贸艂 ceg艂y ani dach贸wki na nikogo nie przepisa艂a ze swojego. Mi jako艣 nie przeszkadza, 偶e m贸j partner ma wi臋cej ode mnie, bo sama posiadam to i owo. Moi rodzice tez maj膮 odr臋bne maj膮tki i jako艣 偶yj膮 z tym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
hahaha, p贸艂 domu chce i mo偶e frytki do tego?? Trzeba by艂o sw贸j wybudowac, albo si臋 dorzuci膰 do tego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ludzie o co wam chodzi?to bylo tylko pytanie?po co odrazu kogos obrazac.po prostu wydaje mi sie ze w malzenstwie liczy sie zaufanie,to zwiazek na cale zycie a jesli ktos tak zaklada ze pogoni babe i dzieci tez mozna sobie zrobic nowe to ma z******te podejcie do zycia.tylko pogratulowac!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pogodna z
Ale ten dom to jest wsp贸lno艣膰 maj膮tkowa przecie偶. Dzia艂ka owszem jego. Dom wsp贸lny. My na szcz臋艣cie wszystko mamy wsp贸lne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja nie chce nic na sile.tu bardziej chodzi o uczucia i tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Uczucia i blebleble, 艣mieszne jeste艣cie wyci膮gaj膮c 艂apy po nie swoje. Rozumiem przyj膮膰 prezenty (bi偶uteria, samoch贸d, futra i takie tam), ale nigdy bym si臋 nie zgodzi艂a zosta膰 wsp贸艂w艂a艣cicielka czyjej艣 nieruchomo艣ci. Potem same problemy s膮 z tym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A co maj膮 wsp贸lnego 'uczucia' i inne pierdo艂y z domem i maj膮tkiem??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
??

Udost臋pnij ten post