Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eyeque

Zajdę w ciążę jeszcze w tym roku

Polecane posty

malanadzieja - rzeczywiscie biednas ty w tej pracy. co do clo to ja mam brac w 3dc przez 3dni a potem na monitoring jechac miedzy 12-14dc. mam nadzieje ze bedzie owu i wszystko oki. pierwszy raz bede brala clo wiec moze dlatego na monitoring mam. ja sobie leze popijam piwko a moj M poszedl z pieskiem na spacerek. od niedzieli lutke zaczynam brac mam pytanko pod jezyk i czekac az sie rozpusc tak? od niedzieli nie bede pila piwka ktore lubie. ale wole dmuchac na zimne.

Agnes monitoring jest jak najbardziej potrzebny przynajmniej tak czytalam. Z tym ze u Ciebie gin na podstawie badan stwierdzil brak owulacji a u mnie clo ma dzialac jako wspomagacz ;-) Luteine pod jezyk i czekac ;-) Dosc dlugo luteina sie rozpuszcza niestety. Ja zaczynam od 18dc czyli za tydzien

ja zaczynam od niedzieli przez 10dni potem nusze powtorzyc badania krwi na progesteron mam nadzieje ze wzrosnie wystarczajaco.

Ja luteine biore na regulacje cykli i profilaktycznie w razie ciazy zeby pomoc w zagniezdzaniu i utrzymaniu ciazy. Agnes po lutce wyniki powinny sie poprawic

malanadzieja- dziwne troche ze bierzesz lutke na zagniezdzenie. rozumiem ze na regulacje ale na zagniezdzenie to duphaston sie bierze. ja kuedys lutke bralam na wywolanie okresu. tyle tabletek ze oczy mnie bolaly. ona tez dziala na wzrok. a ile bierzesz juz czasu lutke?

Gość gość
Hej mama pytanie miesiączkę powinnam dostać 24 do tej pory nie dostałam a miałam wszystkie objawy tak jak bym miała dostać tylko mam brązowy śluz i 3dni temu miałam takie kropki krwi a od 2dni taki brązowy śluz a zrobiłam we wtorek test i wyszedł negatywny nie wiem co mam myśleć bo czytałam właśnie dużo o ciąży pozamacicznej i nie wiem co mam robić i czy się bać tymi moimi dolegliwościami czy co była bym bardzo wdzięczna jak by mi ktoś coś podpowiedzcie lub doradził

malanadzieja- wiem ze praktycznie to samo ale czytalam ze duphaston jest na zagniezdzenie itd. to dlugo biezesz ale cale cykle czy tylko od jakiegos dnia cyklu do jakiegos. tak jak ja mam brac?

gosciu - a moze akurat masz taki okres sie rozkreci albo poprostu taki slabiutki byl. skoro test wyszedl negatywny. a jak dlugie masz cykle? kiedy mialas owulke?

Agnes w ulotce jest napisane ze bierze sie w na wspomaganie cialka zoltego czy jakos tak. Zalezy ile sie jej bierze. Ja biore 3x dziennie od 18dc

malanadzieja- spoko spoko. lekarz wie przeciez co zapisuje i ile. ale duzo tego biezesz ja po jedbej mam brac. niewiem moze jesli nie zajde w ciaze w cyklu bastepnym to zwiekszy mi dawke. hmmm

Od poczatku tak biore. W ulotce jest napisane zeby brak 3-4 dziennie. No wlasnie zalezy na co. Na podtrzymanie ewentualnej ciazy bierze sie nawet 5-6 dziennie... Tak pisza niektore dziewczyny z tym ze czesto biora dopochwowo

Z ciekawosci wzielam ulotke i jest napisane ze w poronieniach nawykowych lub zagrazajacych cyklach bezowulacujnych stosuje sie 2 tabl 3-4razy na dobe.

Witajcie kobitki! Ja byłam dziś u lekarza. Powiedział mi, że leki działają, cykl był owulacyjny, macica gotowa, więc jeśli się w tym miesiącu nie udało, to w ciągu 3 cykli on mi przepowiada ciążę! :-D Byłoby super, bo mam już dość tych starań... Rok to nie na moje siły... Oczywiście leki dalej mam brać, poza tym jakby się okazało, że jestem w ciąży to mam obowiązkowo brać Duphaston, bo ciąża będzie wysokiego ryzyka. No ale nadzieja jest! ;-) Teraz tylko czekam na @ (oby nie) i zabieramy się do roboty! :-P Jest szansa! :-)

czesc wszystkim jak mija dzien ? my bylismy na cmentarzu jestesmy po obiadku. ja leze(szlismy na piechotke troche zmeczylam sie o kulach idac) kawalek spory przeszlismy. leze odpoczywam. maz gra w gre. jakos juz pochmurno sie zrobilo szybko. dzien leniwy.

hejka dziewczęta, jakoś ostatnio rzadko cokolwiek piszę, ale czytam Wasze info. Niestety za dużo nie mam do opisywania, mąż wyjechał a ja czekam na następny weekend, bo będę rejestrować się na laparo, trochę moja "nadzieja" odeszła, ale wiadomo, jak brak możliwości naturalnego to...podejrzewam, że 1 cykl po laparo niestety lekarz mi odpuści czyli...do końca roku nic z tego :(, bo przede mną 2 ostatnie cykle, z czego w jednym będzie operacja...ale nie zmienia to faktu, ze trzymam za Was kciuki i wierzę, że się uda nam wszystkim no i liczę na to, że będziemy tutaj każda pisać o 2 kreskach na teście :)

agnes, my w Szczecinie mamy jeden z największych cmentarzy w Europie, nogi mi odpadają, przeszliśmy z rodzinką 2 razy po szerokości (do auta trzeba było wrócić) boli mnie kręgosłup i palce u stóp hihihi. Tobie współczuję, dodatkowo ręce pewnie bolą, bo trzeba się na nich opierać...długo tak będziesz jeszcze chodzić?? lepiej już trochę z kolanem??

czesc joanna - ojjj rece takze bol w lokciach. jak lezalam to chwile przysnelam. od pon. na hedna kule i niewiem ile jeszcze bede chodzila z nia. kolano boli po 4dniach rehab. pierwsze takie cwiczenia. mam nadzieje ze od pin bedzie mniej bolalo i bedzie mi sie lepiej chodzilo.

Dziewczyny wkoncu koniec! Ale ja jestem szczesliwa.... :-):-):-) Caaaaly rydzien przedemna :-) Ja niestety na cmentarzu nie bylam. Nie bardzo mialam jak . Jutro pod wieczor pojde z nadusia. Niech zobaczy jak pieknie po ciemku :-) Moja mama jutro wylatuje do irlandii. Wraca w lutym :-( nadusi bedzie baaardzo przykro a nam znacznie ciezej bo nadia czesto byla u mamy jak pracowalismy na popoludnie i ja i moj m Joanne wazne ze dzialacie w dobrym kierunku a to czy w tym roku czy w przyszlym ujrzysz dwie kreseczki to nic. Mi tez sie wydaje ze jednak chyba nie dam rady do konca roku. Agnes oj biedulko masz Ty ciezko z ta noga. Wspolczuje

agnes1822 witaj :) Mam dostać @ we wtorek. U nas nie pada, ale pogoda zdecydowanie nie sprzyja spacerom, więc zostaliśmy w domu. Poza tym mieliśmy jechać do moich teściów na rodzinną imprezę, ale nie chce mi się, bo głównym tematem będzie 6-tygodniowa ciąża mojej szwagierki, więc daliśmy sobie spokój. Mąż zaoszczędził mi nerwów. ;)

Gość gościówa 22
U nas również pada ;-/ Dom posprzątany, teraz tylko czekać aż mąż wróci ... Ehhh nuda na maxa jak pada

U mnie tez caly dzien pada, wiec nie poszlam na cmentarz.Zawiodlam sie bo bardzo chcialam isc Maz pojechal na mecz do gdyni i troche sie martwie bo to mecz "podwyzszonego ryzyka" moglby juz wrocic.... Ale pewnie szybko sie go nie doczekam :-( Eveline to dlaczego nie testujesz jeszcze? U mnie od wczoraj testy owu pozytywne wiec przytulanko dzis bylo ;-) teraz pojutrze hihi

Sorki Eveline zle przeczytalam. Myslalam ze mialas dostac we wtorek poprzedni ;-) zakupilam biale winko chyba spije sobie ze spritem. Bardzo lubie... Taki slabszy drink

MałaNadzieja witaj! :) Też bym się z chęcią napiła, ale przez te leki cukrzycowe nie mogę pić... A też lubię te drinki ze Spritem i jeszcze ogórka zielonego do nich dodaję ;) Oczywiście, że już testowałam, bo niecierpliwa jestem, ale wynik negatywny... Nie mogę się doczekać, ale muszę być silna. Trzymam kciuki za owulkę! ;)