Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eyeque

Zajdę w ciążę jeszcze w tym roku

Polecane posty

Ja biore 2 tabletki rano i 2 wieczorem. Moze w poludnie powinnam jeszcze jedna wziasc? Lekarza mam na 11.25 .

A ja tylko 40 mg . Moze to za malo?? Joanne - moze jednak moglabys mi wyslac jak ci nie potrzebna??

Witam się i ja:) Bullitko dobrze że dzisiaj idziesz do lekarza. Od razu lekarz sprawdzi co się dzieje. A to najważniejsze.

Joanne ja już nie mam takiego uczucia ale wcześniej miałam. Ale na samym dole brzucha. Właśnie tak jakby mi coś się rozpychało od środka. I dość mocny to był ból. Teraz już tak nie czuje.

Bullitka wszystko ładnie pięknie-bierzesz tabletki OK tylko wiesz wydaje mi się, że Twój lekarz powinien o tym wiedzieć.. Zdaję sobie sprawę z tego, że tam u Ciebie prowadzenie ciąży wygląda inaczej niż w PL ale kurcze wiesz uważam, że jednak powinnaś powiedzieć lekarzowi o tym. A ogólnie to chyba skoro tam tak to wygląda to wolałabym wrócić na ten okres ciąży do PL :( :(

Agnes jak tam sytuacja u Ciebie? Odezwij się :* mam nadzieję, że jest ok.

Gość gość
Bulitka a może masz łożysko przodujące, wtedy też się pojawiają krwawienia. Przecież jak robią Ci usg to nich popatrzą na wszystko a nie tylko na dzieci, wiadomo dzieci najważniejsze ale krwawienia są też z innych powodów. A jeśli chodzi o luteinę to może któraś z dziewczyn forumowych która jest w ciąży niech pójdzie do lekarza rodzinnego i pościemnia, że ginekologa ma na urlopie a kończy jej się luteina i konsultowała się z nim telefonicznie, że musi zwiększyć dawkę i powinnien rodzinny wypisać. Musisz koniecznie brać tą luteinę do 20 tygodnia.

Witam Was Kochane :) Bullitka matko nie ciekawie, to wygląda, musisz brać ten duphaston i luteine pewnie też, żeby podtrzymać ciąże za wszelką cenę! I przede wszystkim bądź dobrej myśli, bo jak się załamiesz to wiesz, że to źle wpłynie na nią. Musi być dobrze! A nie możesz pójść na konsultacje do innego lekarza? może ktoś inny by coś Ci przepisał, doradził, no nie wiem. Ale ja bym poszukała pomocy gdzie indziej. Betka ja tam jestem dobrej myśli i wierzę, że ta wredota nie przyjdzie do Ciebie :) a jak samopoczucie? Neska u Ciebie już 11 tydzień?? Matko, a mi się wydawało, że to dopiero 6-7.. jak ten czas leci :) Ale akurat w naszym przypadku to dobrze :) MałaNadzieja a Ty jak się czujesz? Który to już tydzień? Moja koleżanka też kupiła wózek używany i mega zadowolona, jakiś tysiąc złotych zaoszczędziła, ale i tak wydała 1500zł.. Życzliwa Karolinka cudo :D Przepiękna kruszynka :D Daisy piękna kuchnia, te dodatki są super, wszystko razem pięknie wygląda :) Masz gust :P A jak @? Trochę ustąpiła? Evelynka a jak to u Ciebie teraz wygląda? Który dzień cyklu? Joanne ja też mam taki napięty brzuch, wczoraj czułam jak mi go rozpiera od środka, jajniki też dosyć czuję, jak bym @ miała zaraz dostać. Macica wyczuwalna cały czas. Także to norma, chociaż czujesz, że coś się dzieje, że maluszek tam się rozwija :) agnes ciężka sprawa z Twoim M.. Nie wiem jak on w ogóle może tak Cię traktować i robić o wszystko wyrzuty i się czepiać. Nawet nie wiem co Ci doradzić :( Może poważna rozmowa jedynie coś zmieni. chyba byś musiała się Go zapytać czy on w ogóle chce mieć dziecko z Tobą. Wiem, że to będzie ciężkie ale chyba ważne w takiej sytuacji. Gościówa przyślij zdjęcie brzuszka na maila :) Pochwal się jaki już duży :D Kochane a mam taką propozycję. Kiedyś robiłyśmy tabelkę, która już od dawna nie była odświeżana. Może by to tego wrócić? Zrobić, żeby wiedzieć, która jest w jakim dniu cyklu, kiedy @, kiedy poród i który tydzień ciąży? Jak myślicie? Pozdrawiam gorąco :)

witam :) Bullitko, a nie myślałaś, żeby może iść do jakiegoś polskiego lekarza? W końcu co Polak, to Polak. Może on by inaczej na to spojrzał i coś zaradził, tak po "naszemu". Wiem, ze łatwo mówić, ale staraj się nie denerwować, to też ma wpływ na dzieciaczki. Ściskam mocno :*

Aaaga jeśli chodzi o tabelkę to jestem ZA :) a czuję się ok, tragedii nie ma i szału też brak :) Cieszę się, że Wasze ciąże przebiegają bez zarzutu :) Bullitka popieram pomysł Małej_Mi - sama nawet chciałam Ci to zaproponować ;) głowa do góry!!!!

Ja tez jestem za tabelka, ale sie nie podejmuje ;-) Aaaga ja sie czuje dobrze. Chociaz mdli mnie dzis.... Jutro koncze 8tc. W pt zaczynam 9tc.

czesc dziewczyny nie pisze juz raniutko bo zasypiam szybko a poza tym nie wstaje robic mezowi kanapek wiec spie. wczoraj myslalam ze bedzie oki ale dzisiaj rano chyba lewa noga wstal. do wieczora mu przejdzie. obiadu nie robie dzisija tez wiec chyba caly dzien w lozku spedze. noo prawie caly z psem musze wyjsc pozniej. mslalma zeby na rowerze pojezdzic ale chyba zaczyna cos padac. zreszta mam caly dzien wiec zobacze co bedzie pozniej. teraz kawke pije i na necie troche posiedze. Bullitka- nie panikuj no stress wypytaj lekarza o wszystko chyba jak zapytasz to powinien ci odpowiedziec. a skoro mowisz ze on jest najlepszy to powienien cos doradzic. Betka- trzymam kciuki aby nie bylo @ :):) Daisy- a ty gdzie jestes zaspalas:)

Aaga u mnie dzis 10 dc, wczoraj zacselam robic testy owu a dzis zacselam mierzyc temperature no i staranka rozpoczete :-) zobaczymy co z tego wyjdzie. A tak przy okazji to serdecznie gratuluje wysokiej bety, no i niech sie maluszek zdrowo i bezproblemowo rozwija :-) Bullitko jestem myslami z Toba i trzymam kciuki. Agnes odezwij sie jak tam z mezem, mam nadzieje ze topor wojenny zakopany :-) Zaraz pewnie kierowcy zaczna sie zjezdzac i bede musiala ich rozliczac i tak do 15 takze nie bardzo bede miala jak tu zagladac****ewnie odezwe sie dopiero z domku.

Ja też się nie podejmuje, może później zrobię. Chyba, że zrobi to ktoś wcześniej :) Mała Mi a Ty do pracy, czy dzisiaj wolne? Jak tam dzieciaczki? Muszę się położyć, słabo mi strasznie, w głowie mi się kręci :/ dobrze, że mdłości jeszcze nie mam ale zaopatrzę się dzisiaj w migdały na zaś :) będą czekać w pogotowiu :P

Agnes myślę, że powinniście z mężem poważnie porozmawiać. Wiem, ze to nie jest łatwe, bo sama miałam przez ostatnie dwa weekendy poważne rozmowy i nie wiedziałam, co z tego będzie. Ale jakoś się dogadaliśmy, ustaliliśmy pewne rzeczy i myślę, że teraz będzie tylko lepiej. Trzymam kciuku żebyście się i Wy dogadali :)

Ja własnie za kilka minutek wychodzę i tak przedłużam moment odejścia od komputera, tak forum wciąga :P No ale nic lecę do moich łobuzów, miłego dnia :)

nick wiek dzien cyklu termin @ dzien ciazy termin porodu agnes1822 -34 - 14 dc - 05/04

Gość gość
MałaNadzieja 27- 7t6dc- 30/10

zobaczymy czy tak bedzie czytelnie :) jakie masz palny Mala nadzieja na dzisiaj??

Hmmm na dzisiaj mam takie plany ze nie robie nic. Narazie. Potem musze zrobic obiad. Nadia dzisiaj znowu idzie do babci wiec nawet nie musze jej odbierac z przedszkola :-) pogoda sie znowu schrzanila. Pozniej moze przyjaciolka wpadnie na kawe.