Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eyeque

Zajdę w ciążę jeszcze w tym roku

Polecane posty

Gość gość
ale z was jebniete k****** spuszczacie sie nad soba jakbyscie mialy co najmniej raka. wspolczuje waszym fagasom.

Napoje gazowane  są nie tylko pozbawione wartościowych składników odżywczych, ale zawierają wiele takich, które w nadmiarze nam szkodzą (cukier, konserwanty, sztuczne barwniki). Szczególnie nadmiar cukru nie jest wskazany w przypadku ciężarnej, powoduje skoki poziomu insuliny we krwi, a to z kolei podnosi ryzyko cukrzycy ciążowej. Kolejną wadą tego rodzaju napojów jest fakt, że obniżają poziom cennych dla naszego organizmu elementów takich, jak sód, potas , magnez, wapń (tzw. przesunięcia elektrolitowe) oraz wcale nie gaszą pragnienia, a wręcz przeciwnie, zwykle je wzmagają. Napoje gazowane mogą również nasilać wiele ciążowych dolegliwości takich, jak: skurcze nóg, osłabienie, kłopoty z zębami czy włosami.

gościówa - jak wizyta będzie z usg to na pewno, idź przynajmniej będziesz spokojniejsza :) powiesz, że daleko masz do swojej wizyty, albo po prostu zadzwoń do swojego lekarza i powiedz o wątpliwościach :)

Gość gość
to pijcie tylko przegotowana wode. ja p******** wam ciaza mozgi zasłonila.

MN - ale woda nie zawiera cukrów, tylko CO2, czy on jest nie wskazany, no i można ustroniankę kupić z magnezem, z jodem lub czymś tam jeszcze :), nawet gazowana jest :)

A co do wody gazowanej pisza ze raczej nie szkodzi ale nie powinno sie zastepowac nia wody niegazowanej. Ja tez sie raz na jakis czas napije gazowanego ale nie pije codziennie i raczej tylko szklanke, pol. Moj m ma traume na tym punkcie bo jego siostry syn mial bardzo ciezkie kolki po narodzinach. Doszlo do tego dwa razy ze karetka zabierala go z domu bo od placzu lapal bezdech... W szpitalu powiedzieli jej ze czesto tak bywa jezeli kobieta w ciazy pije duzo gazowanego. Oczywiscie nie wiemy ile w tym prawdy ale maz juz jest przewrazliwiony na tym punkcie, ja powiem szczerze ze tez sie troszeczke obawiam. Fakt ze moze to byc sciema i bzdura ale poco ryzykowac. Joanne na weselu pilam wode z cytryna;-) wypilam chyba z 2 litry :-) i szklanke pepsi :-)

Joanne - no pewnie ze mozesz do tego mieso podac, rybe , wszystko doslownie. MN - ale jak pd czasu do czasu sie napije to chyba nic sie nie stanie co??

Witam się po długiej przerwie :) Niestety ale nie byłam wstanie pisać, źle się czuję nadal, ale jest światełko w tunelu bo mdłości troszkę odpuściły, ale za to męczą mnie wymioty :/ Szczególnie przy myciu zębów, za każdym razem rzygam :/ nie wiem czemu aż tak mi to przeszkadza :( Budzę się koło 9-10 i wstaję po ok. 1,5-2h, wczesniej nie mogę bo rzygam :/ W tym czasie wypiję herbatkę, zjem kilka małych sucharków a potem jedną kanapkę i tyle. Schudłam już 4,5kg, ale mam z czego :) Dzisiaj miałam wizytę u gina, wyślę maila z prośbą o nowe hasło to Wam fotkę wrzucę :) I napiszę wtedy na forum, że wysłałam prośbę o hasło, żebyście wiedziały. Dzieciątko ma już prawie 6cm i rozwija się prawidłowo. Leci 13 tydzień :D Miałam też dzisiaj badania prenatalne i wszystko w porządku, zdrowe :) Nawet w 3D widzieliście z M nasze baby :D Luteiny już nie muszę brać (dopochwową brałam 2x1tabl). Także wszystko zmierza w dobrym kierunku, oby tylko samopoczucie było lepsze i krzyż nie bolał bo daje do wiwatu :/ Jak się ogarnę to napiszę po słówku do każdej, ale wybaczcie nie teraz, bo muszę się położyć i odpocząć. Pozdrawiam Was gorąco :)

Witaj Aaaga. Dobrze ze zmalenstwem wszystko ok. To najwazniejsze. A co lekarz mowi na temat Twoich wymiotow? Raczej juz powinny ustepowac w 13tc

Bullitko jasne ze mozesz sie napic raz na jakis czas ;-) ja tez czasami sie napije. Ale chodzi o to zeby nie zastepowac tymi napojami dziennego spozycia wody.

MN no właśnie tyle mi powiedział, że powinny już zacząć ustępować jak mdłości. Zęby staram się szybko myć, raz dwa i gotowe, żeby nie przedłużać bo im dłużej tym gorzej :/ "rano" to myje dopiero koło 12-13, jak już mi się wszystko w żołądku ułoży to już udaje mi się nie wymiotować za każdym razem. No idzie wszystko w dobrą stronę, muszę to przetrwać :)

w poprzedniej wiadomości napisałam, że za każdym razem wymiotuję. Gafę strzeliłam, sorka. Bo zdarza mi się uchronić od wymiotów :)

AaAga - super ze napisalas. Dobrze ze z dzidzia wszystko ok :). Najwazniejsze. Moja znajoma to do 16 tyg miala mdlisci a moja szwagierka jest teraz w 17 i nadal miewa mdlosci. Wiec to nie regula ze do 13 tyg. Czekamy na zdjecie dzidziusia :)

Bullitka jeszcze kwestia jakie to sa mdlosci. Jezeli takie ze z lozka wstac sie nie da to chyba juz powoli powinno byc lepiej w tym 13tyg. O to mi chodzilo.

Hej ja już po pracy :) Wykończona na maksa, dziś 25 dzieci była, o jaki jazgot był i hałas... :/ * Joanne szkoda, że mój M nie tańczy jak Travolta :D Ma dwie lewe nogi :D No zdjęcie super! :) Ja mogę na piwko wpaść, a co tam te 300 km, Daisy zabiorę ze sobą, bo akurat do siebie mamy blisko :D A jak już będzie S6, to będzie wypas :D * Daisy ja farbuje włosy cały rok. Zresztą rudy tak się szybko spiera, ze niezależnie od pory roku, to farba schodzi przy częstym myciu mimo, że to trwałe farbowanie a nie np. szamponetka. KSW nie oglądamy, nawet telewizji nie mamy w domu, telewizor jest tylko do konsoli podłączony. Zresztą jutro noc muzeów, więc chcemy się na Westerplatte wybrać :) * Betka @ się rozkręca, powoli, ale jednak. Brzuch też trochę boli, więc prochy w pogotowiu jak u Ciebie :) * MN, ładie dziś pospałyście :) Mmmm.. kalarepka dobra jest, na moje to jak głąb kapusty smakuje. Ja zawsze jadłam takie głąby jako dziecko :) A dzieciaki w przedszkolu ostatnio jadły i mówiły, że im jak jabłko smakuje :D * Gościówa daj adres, to będę pod tymi drzewami u Was nocować :D hahaha Oj może rzeczywiście warto do lekarza się wybrać, tak dla świętego spokoju. Mam nadzieję, że wszystko jest okej :) * Aaaga witaj, po tak długim czasie. Super, ze z maleństwem wszystko dobrze, a jednocześnie przykro mi, że tak ciężko znosisz tą ciążę. Mam nadzieję, że jeszcze trochę i wszystko się uspokoi :) Gdzieś kiedyś czytałam, że przy myciu zębów powinno się oddychać przez nos. Ja z zasady mam mdłości przy myciu zębów ot tak i oddychanie przez nos mi pomaga.

Gość gość
Agnes ty debiliwata zazdrosnico spadaj stad i nie dokuczaj dziewczyna.!! Maz ma cie w d***e i rozladowywujesz swoja frustracje tutaj !! Ale z ciebie meda !!!

Gość gość
kropka, spacja, mala litera :) D.

Mała mi serdecznie zapraszam kochana :-) . Gościu - p*****l się :-D Pozdrowienia od szczęśliwych jak i przyszłych brzuchatek :-**** . A ja wam powiem na temat gazowanego, że z Tosieńką piłam non stop ! A malutka była grzeczna jakich mało. Dlatego ja tam w to nie wierzę. Teraz raczej piję sok jabłkowy i mirindami zasakowała jak nie wiem co !. . Aaaga biedna ty ! Teraz już pójdzie tobie z górki :*

Gościówa ja to jestem takie owocowe dziecko na czereśnie głównie i truskawki, no i agrest, chociaż śliweczkami tez nie pogardzę czy gruszkami... :D Najmniej to chyba jabłka, ale może dlatego że są dostępne cały rok :D Oglądacie dziewczyny Ugotowanych? Nowy odcinek będzie z mojej rodzinnej miejscowości ;)

Mala mi a to leci jutro czy pojutrze? U nas w okolicy. W tczewie dokladnie byla wczoraj chyba magda gessler w jednej pizzeri. Emisja bedzie w czerwcu.

Gość gość
he he bo tu się zebrały chyba najgłupsze babsztyle. W rankingu dla mnie rządzi panna Stokrotka.

Aaaga ale ty wysłałaś na tego nowego maila? Bo ten stary nieaktualny . . Mała mi to twój domek na fb? :-) znaczy ten na sprzedaż? . Gościu to wypieprzaj i nie czytaj. A i tobie będzie lżej i nam

no nie, ja na stary :/ nie mam nowego :( ktoś by się musiał zalogować na starego (komu sie udawało) i mi przesłać dane do nowego maila.

Aaaga starego maila już chyba nie ma- życzliwa go usunęła . . Daisy to pewnie ta bezdzietna pipa :-D

Gościówa, to jest domek po moim dziadku na sprzedaż, bo mamy go w spadku. My mamy na tym samy ośrodku swój :) Więc dwa domki nie są nam potrzebne. * Daisy bez spiny, komuś się ewentualnie nudzi :) Nie ma co się wdawać w gadki.