Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 12312312

Pytanie głównie do kobiet

Polecane posty

Gość 12312312

Chciałbym wiedziec jakby kobiety zareagowały na takie coś: otóż gdy miałem 17scie lat złapałem grzybice na basenie, wiec udałem sie do lekarza ten mi z tego co pamiętam zapisał, clotrimazolum, poszedłem do apteki i oczywiscie kupiłem tą maść, posmarowałem i poszedłem spać, obudziłem się cały w bólu gdy poszedłem zobaczyć swój sprzęt zbladłem i udałem sie od razu do lekarza, dowiedziałem sie że jestem uczulony na jeden ze składników, dalej sie nie będe rozpisywał, teraz mam 24 i jeźdze do innego o 200km oddalonego miasta lekarza który w podniekąd mnie wyleczył, pisze poniekąd ponieważ mam obawy, nadal mam zaczerwienienia i chyba stałem się strasznie jest wyczulony na tym punkcie. MOJE PYTANIE: Czy gdyby taki facet jak ja opisał wam taką historie, oczywiscie bardziej dokładnie i pomijające bardziej drastyczne rzeczy nadal byście go chciały czy wolałybyście odpuścić i s********ć jak najdalej od niego?

Gość gość
jak bym kochała ,to bym chciała

Gość gość
a po co maszo tym kobiecie opowiadac?? no chyba ze zyjecie od lat w zwiazku to i tak bys tego nie ukryl a i ona by miala inne podejscie niz ta nowo poznana

Gość gość
jak ma nie mówic skoro grzybica jest przenoszona droga płciową...chyba az taki tępy nie jest

Gość 12312312
chodziłem do lekarza 2 lata, a on przepisywał mi różne maść które też nie były zbyt przyjemne, po tych 2 latach dał mi moją karte i kazał sie udać do innego lekarza bo nie ma pojecia co mi jest.Wiec udałem sie do innego ten powiedział, że jest za bardzo namieszane i wysłał mnie do gościa który sie na tym zna nie będe wspominał, że miałem badania krwi,pobierane wycinki skóry, nawet byłem u okluisty wszystko było negatywne w sumie byłem w 4 różnych szpitalach, ale nie doszli co mi jest ostatnio usłyszałem, że moge mieć hpv

Gość gość
Tak jak koleżanka wyżej to ujęła - jak bym kochała, to by mi to nie przeszkadzało. Przy stosunku prezerwatywa plus żele profilaktyczne takie jak Provag żel dla partnerki, tyle w temacie :)

Gość gość
HPV zasadniczo różni się od grzybicy tak jak podejście do obu tych wirusów.

Gość 12312312
Wiem że sie różni, równiesz słyszałem, że moge mieć chlamydie, lub rzeżączke lub w ch*j innych, tylko wszystkie te badania były negatywne wiem bo już tyle lat sie lecze że już nie takie rzeczy słyszałem, najlepsze było to na końcu "będzie dobrze" bo robiło zawsze nadzieje nie wiem może ja już od tego leczenia mam p*****lca na tym punkcie i sobie już wkręcam

Możesz mieć po prostu z******tego pecha i mieć przewlekłą grzybicę (w tej chwili pewnie nie tylko na penisie). Porozmawiaj z lekarzem o tym jak możesz wspomóc leczenie - np. zmianą diety.

Gość gość
Mi jeden koleś zostawił kiedyś taką niespodziankę, zawsze byłam zdrowa a tu nagle po nocy z nim kłopot. Szybko się wyleczyłam i nie miałam powtórek. Ale wtedy dość dużo czytałam na temat grzybicy i wiem, że ostre objawy mają zazwyczaj tylko kobiety, więc mój partner mógł nawet nie wiedzieć, że to ma. Podobno mężczyźni nie odczuwają jej obecności, więc trochę się zdziwiłam, że u Ciebie tak to wygląda. Może masz jakiś wyjątkowo złośliwą odmianę... Wracając do tematu: Jeśli robisz "to" w gumce to ryzyko zarażenia partnerki jest niewielkie, ale to musi być od początku w zabezpieczeniu (u mnie niestety tak nie było). Nie jestem ryzykantką, znałam i znam go dobrze, a jednak... Ja bym na twoim miejscu nie spieszyła się z ujawnianiem takich informacji kobiecie, bo ucieknie gdzie pieprz rośnie. W końcu połowa społeczeństwa miała, ma lub będzie miała grzybicę, więc to temat powszechny. Jednak nie dopuść do tego, żeby miała taką niespodziankę jak ja. Pamiętam jaka byłam wtedy wściekła! Niech Cię dziewczyna naprawdę polubi, a stan Twojego zdrowia jest Twoją sprawą, jednak do pewnego momentu. A tak w ogóle to mi to świństwo nie wróciło już nigdy i coś nie mogę pojąć, że Ty się z tym borykasz już tyle lat....

Gość 12312312
sądze, że to przez te maści które mi przepisywał, przez tyle lat chodziłem prywatnie i zawsze dostawałem maść na dowidzenia tylko że to nie były maści takie w tubce tylko specjalne z paru składników, robiłem w aptece a po 2-3 dniach maść była gotowa to jest jedyne wytłumaczenie, dopiero jak zmieniłem lekarza to zaczeło wszystko sie "uspokajać"

Gość 12312312
robiłem zamówienie* jutro do niego dzwonie i pewnie będe umawiał sie na wizyte

Gość Żabelek
Człowieku,jeżeli masz "tylko" grzybice,to po cholerę chcesz takie rewelacje sprzedawać laskom?To raczej nie będzie z******ta opowieść, na którą będziesz wyrywać dziewczyny.Natomiast jeżeli masz jakiegoś syfa,którym możesz je zarazić to o tym lepiej im powiedz,bo to nie jest w porządku ukrywać coś takiego.

Gość oergthtygfer
hmm :[} hmm

Gość 12312312
powiem inaczej co lekarz to inna śpiewka, szkoda tylko że żadna z nich nie była potwierdzona badaniami,

Gość 12312312
dobra nie chce mi sie rozpisywać, może to jakaś j****a hybryda, może mam po prostu z*****e szczescie nie wiem zadałem pytanie i w sumie było takie jak oczekiwałem, zostane starym prawikiem, przynajmniej nie będe miał nikogo na sumieniu, chociaż mogłem przynajmniej iść na księdza, dziękuje dobranoc.

Gość Żabelek
Nie poddawaj się!W końcu trafisz na lekarza,który Ci pomoże.Można też zrobić badanie krwi w kierunku grzybicy ogólnoustrojowej.Domyślam się że jest to frustrujące,że jeszcze żaden lekarz nie postawił właściwej diagnozy.Ale nie poddawaj się,szkoda by było nie uprawiać seksu już do końca życia...

Gość gość
gdybym miala partnera i jego zasranym obowiazkiem byloby powiedziec gdybyscie chcieli wspolzyc !! na pewno nie zostawilabym faceta bo chorowal badz choruje na cos. Gdyby mi nie powiedzial a spalibysmy ze soba nawet w prezerwatywie a np dowiedzialabym sie bo znalazla jego leki powiedzmy to bym go na bank wyrzucila ze narazal moje zdrowie, podchodzil nieodpowiedzialnie i zachowal sie jak lajza. Reasumujac: nie masz wyjscia albo jestes fair nie