Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ramoneska_250

Wczoraj byliśmy u teściów powiedziec że będziemy mieli dziecko

Polecane posty

Gość onimnjnmj
ja trzymalam wiesci o ciazy do 3 m-ca, nie ma sensu obwieszczac swiatu takiej radosnej dla nas wiadmosci...chcialam przejsc ten trudny okres pierwszych tygodni ciazy sama.....po 3 m-ach powiedzielismy tylko rodzinie...a reszte niech sie domysla, w 6 m-cu mialam juz widoczyn brzuch i w przedszkolu do ktorego chodzi moja corka byly spekaluacje;) jest czy nie hehehhe smieszylo mnie troche jak ludzie czaja sie, zeby mnie spytac czy jestem w ciazy heheheh...

Gość gość
no właśnie aferę z czegoś takiego żeście rozpętali :O...a skąd niby wiecie co miała na myśli i jak to powiedziała? :O ja 100 razy wolę szczere, ale niezbyt miłe uwagi niż sztuczne słodzenie...bez przesady w końcu nie powiedziała, że pewnie poranisz...

Gość gość
i wiecie jak skomentowała moją ciąże "Jeszcze różnie z tą ciążą może byc" tak powiedziała. I było to ewidentnie złośliwe z jej strony xxx Nie uważam że złośliwe, samo życie. Ja bym tak wcześnie ciąża się nie chwaliła, i pamiętam, że jak moja siostra (29 lat) tak się wcześnie pochwaliła, to też sobie tak pomyślałam. Może dlatego, że akurat wtedy miałam 2 koleżanki po świeżych poronieniach (w 2 i 4 miesiącu). Myślę, że nie lubisz tej kobiety po prostu.

Gość gość
S.ranie w banie...W 12 tygodniu znalas plec.. hahahahahahahahahahahahahahaaha

Gość gość
Hahaha. W 12 tygodniu nie da sie jeszcze okreslic plci, macioro :D

Gość Ramoneska_250
My pojechaliśmy do teściów powiedziec o ciązy. Kiedy mieliśmy im powiedziec, że będą mieli pierwszego wnuka? w 9 miesiącu? w koncu to rodzice mojego meża, najbliższa rodzina. Moi rodzice i rodzeństwo też już wiedzą i nie uwazam tego za chwalenie. Co innego mówic obcym czy dalekim krewnym a co innego najblizszym. A szwagierce powiedziała teściowa przy nas że bedziemy mieli maluszka.

Gość gosccccscscsc
zazdrosci

Gość Christmas
Zazdrość zawiść i jad

Gość gość
pierwszej osobie której powiedziałam o ciąży oprócz męża to bratowa (to najbliższa mi kobieta oprócz mamy i teściowej ale im powiedziałam ciut później) jak tylko pojawiła się blada kreska na testach, jeszcze przed dniem miesiączki. Gdybym poroniła i tak bym się im przyznała. W pracy też powiedziałam szybko, bo w 8 i 12 tygodniu miałam plamienia i poszłam na zwolnienie. U mnie też trochę gasili moją radość ale z obawy o moje rozczarowanie jakbym nie donosiła ciąży. Na szczęście później już wszystko było w miarę w porządku.

Gość gość
Moze bylo tak ze u niej w rodzinie tak jak u mnie i mojej przyjaciolki nie mowilo sie o ciazy do 3 mca, bo prawie wszystkie poronienia samoistne (nieazlenie od wieku matki i ojca) sa po 3 mcu. Wiec lepiej to przeczekac****owiedziec o ciazy kiedy ma sie wieksza pewnosc, ze sie utrzyma. To jedno, ale drugie, ze nie powinna mowic takich rzeczy, tylko trzymac jezyk za zebami. Moja bratowa tez mowila o ciazy ktora miala ok. miesiac, ugryzlam sie w jezyk zeby nie powiedziec tego, co Twoja szwagierka... i dobrze, bo w 3 mcu poronila...

Gość gość
Ja jestem w 10 tygodniu i wiecie rowniez uslyszalam podobne slowa od swojej kolezanki, ale jakos tak to ujela ze czulam ze mnie wspiera i pokazuje ze zycie to zycie i roznie sie dzieje. Teraz wychodze z grypy po 10 dniach na zwolnieniu nadal mam katar i kaszle choc lekarze mowia ze zdrowieje i nie musze juz siedziec na zwolnieniu. Boje sie bo pracuje z dziecmi ale coz moze zdarzyc sie wszystko a moze byc cudnie.

Gość onkaaaaxy
NORMALNIE ZAZDROSCI;ZE SWOJE DOOPSKO PRZEPiepszyla a teraz dzieci neimoze meic...MOJA TESCIOWA JAK SIE DOWIEDZIALA ZE EJSTEMW CIAZY PRAWIE Z KRZESLA SPADLA;i powiedziala jeszce nei wiadomoc zy bedzie,...no comment na glupie gadki tesciow i szwagierek..

Gość gość
Teściowa to aż mnie uściskała jak jej powiedziałam, ale sama zabroniłam jej komuś więcej mówić, żeby nie zapeszać, zwłaszcza, że juz raz poroniłam. A potem jakoś w 16 tygodniu powiedziałam już wszystkim, bo na początku wiedziały mama i teściowa.

Gość gość
Szwagierka na bank poroniła co nie tłumaczy jej głupiego , złośliwego komentarza. Nie daj się podnosić sobie ćiśnienia i niczego się nie obawiaj. Ludzie podli to ludzie nieszczęśliwi, pamiętaj o tym i patrz na swoją ścieżkę a będziesz się czuć pewniej .

Gość gość
Dajcie spokój, wiadomo że życie życiem ale nie mówi się takich rzeczy ciężarnej bo to wzbudzi tylko niepokój i przytłumi radość. Trzeba być naprawdę zawistną osobą by rzucić tak niepotrzebny komentarz. Każdy ma prawo się cieszyć ciążą , każdy lekarz ginekolog powie że kobieta ciężarna powinna się cieszyć i myśleć pozytywnie a martwienie się i analizowanie pozostawić lekarzowi!

Gość gość
zatem ty wykaz sie odrobiną rozsądku i zycz jej ciąży. jak ciebie spotka cos niemilego-to tez bedziesz niemila...

Gość gość
Ja też się staram o ciąże od 6 lat i za mną jedno poronienie. Wiem co czuję kobieta która nie może zajść i urodzić dziecka. Moja szwagierka też jest w ciąży a dwie już urodziły (rok temu urodziła córeczkę a druga 2 lata temu chłopczyka )ale żadnej z nich nic takiego nie powiedziałam ani nawet nic takiego nie pomyślałam i żadnej z nich złe nie życzyłam. Wypowiedz twojej szwagierki jest bezczelna. Autorko ty możesz nie wiedzieć przez co przechodzi twoja szwagierka, może poroniła albo leczy się u któregoś specjalisty z kolei a efektów nie widać. Może mieć jakąś depresje związaną z tym leczeniem lub po prostu jest zazdrosna że wam się udało. Ja c***odam przykład. Szwagierka ma chłopczyka który jest bardzo opóźniony w rozwoju. Na rok dopiero siedział a od niedawna dopiero chodzi. Od nikogo z rodziny nie usłyszała marnego słowa, nikt nie komentował tego stanu dziecka, nie przygryzał, wszyscy byli mili, dziecko było chwalone i z najmniejszego postępu się cieszono. Dziecko drugiej szwagierki rozwijało się naprawdę pięknie na 9,5 miesiąca jej córeczka chodziła. Szwagierka przy wszystkich z zawiścią bezczelnie powiedziała na imprezie rodzinnej że jej córeczka jest nienormalna i żeby poszła z nią do specjalisty.

Gość gość
ale ona ma racje tylko w pl jest taka napina od poczatku w uk by ci nawet karty ciazy nie zalozyli