Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zasilek rodzinny kto wie mam pytanie

Polecane posty

Gość gość

czy starajac sie o zasilek rodzinny,kiedy maz nie pracuje to czy jednym z wymogow jest to ze musi byc zarejestowany w UP?Czy niekoniecznie?

Gość gość
hahah, bo maz pewnie na czarno pracuje i nie chce sie zarejestrować... ale tak, trzeba byc zarestrowanym:)

Gość gość
nie trzeba ....składałam wniosek na początku września

Gość gość
tak,pracuje pukico na czarno.Nie chce sie rejestrowac bo byl juz raz zarejestrowany,dostal oferte pracy ale odowil i go wyrejestrowali.

Gość gość
ok.A czy dofinansownie do obiadow w szkole to odrebna sprawa? czy zeby przyznali to musi byc przyznany tez zasilek rodzinny?

Gość gość
RACZEJ nie, znajoma nie ma zadnych zasilkow a dziecko na dofin. do obiadow, ale...mzoe to od szkoly zalezy, spytaj w szkole lepiej xxxxxxxxxxxxxx nie wiem czy osoba wyzej pisze prawde, bo moj brat by otrzymac zasilek musial!!!! sie zarejstrowac w UP!!!!

Gość gość
w szkole pytalam ale oni nie dofinansowuja obiadow wlasnie

Gość gość
W moim mieście nie musi być, trzeba dać zaświadczenie o dochodach a nikogo nie obchodzi gdzie i jak rodzice pracują. Ale u nas Urząd Miasta daje zasiłek rodzinny, a właśnie MOPS zapomogi np. na obiady.

Specjalnie zadzwoniłam do mojej niepracującej kuzynki, która bierze rodzinne od 5 lat i powiedziała, że nikt jej ani razu nie zapytał o to czy jest w UP, a nie jest, bo nie szuka na razie pracy :)

Gość gość
do zasiłku rodzinnego wymagany jest PIT. My składając w lutym musieliśmy dać PIT za rok 2011 i oświadczyć, że sytuacja finansowa nie uległa zmianie. Albo z ZUS nie pamiętam bo oba były wymagane ponieważ składaliśmy podanie o becikowe i rodzinne. Na twoim miejscu albo bym się przeszła albo zadzwoniła do MOPSu/GOPSu i się dowiedziała

Gość gość
ok dziekuje.W sumie nie zalezy mi na zasilku.maz pracuje na czarno jakos jest ale chcialabym tylko dofinansowanie do obiadow,bo to koszty 250 zl na dwojke dzieci.Starac sie o zasilek nie zamierzalam

Gość gość
przecież to byłoby nielogiczne... jakby nie sprawdzali tylko tak na gębę... ale okradacie to państwo a potem narzekacie że tak źle w tej PL.... pracujesz na czarno czyli państwo nie ma z ciebie pożytku i jeszcze chcesz dofinansowanie do obiadów z podatków ludzi którzy pracują uczciwie...... no comment

Gość gość
ale czemu oceniasz z gory? ja pracuje na umowe,maz na czarno.W pazdzierniku dostanie moze 500 zl wyplaty,z czego 250 pojdzie na obiady.Nie stac mnie na niewyczajnie mnie nie stac.A pisze wyraznie ze nie chce zasilku rodzinnego,mimo ze spokojnie bym go dostala.Zycze ci abys nigdy nie znalazla sie w podobnej sytuacji

A moim zdaniem tacy ludzie robią bardzo dobrze, że korzystają z zasiłków z jakich tylko się da :) Skoro państwo jest nieudolne i nie potrafi zadbać o to, żeby nie było pracy na czarno, albo np. pracy niby za najniższą krajową a naprawdę za wyższą kwotę, ludzie nie powinni mieć najmniejszych wyrzutów :) w końcu kiedyś dostaną niziutką emeryturę i przez nieudolne państwo stracą o wiele więcej niż zyskają na głupim rodzinnym. I nikt ich wtedy nie pożałuje