Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na czym polega mądrość kobiet

Polecane posty

Gość gość

Czy moglibyście podać mi jakiś przykład.

Gość gość
przewaznie wyzsza inteligencja niz u panów :)!

Gość gość
Kobiety lagodza wasze samcze zapedy, wasza sklonnoac do agresji, rywalizacji, destrukcji, przemocy

Gość gość
Dla was sie liczy cel, dla nas droga do celu. Wy myslicie strategicznie my detalicznie, my jestesmy mieciutkie wy gruboskorni

Gość gość
Wy jestescie kierownica my znakami drogowymi

Gość PannaNikt26
Czym? Przede wszystkim jesteśmy lepiej zorganizowane. Robiąc jedno, myślimy o 2 i 3. Jest to nasza zaleta i słabość jednocześnie. Lepsze z nas kłamczuchy, a większość Panów serwuje takie kłamstwa, że nie wiesz czy się śmiać, czy go za głupotę zjechać. Kolejna kwestia- my przewidujemy, wy działacie pod wpływem chwili.

Gość gość
Czy ja wiem czy te kobiety takie madre?? Sama jestem kobieta, ale patrzac po sasiadkach i dalszych kolezankach nie powiedzialabym, ze takie madre. Zadna nie pracuje, przesiaduja dnie na placu zabaw, wiecznie na wszystko narzekaja, obraabiaja tylki innym, zazdroszczom sasiadom, martwia sie na zaps i sa generalnie nudne, po prostu nic sie u nich nie dzieje, dzien jak codzien, t sama rutyna, nawet z bardzo nie trzeba myslec nad tym, co sie robi. Smutne troche...Z kolei te po studiach mysla, ze wszystkie rozumy zjadly, bo obronily prace haha To tez bardziej glupota niz madrosc. Potem i tak wyscig, ale nie szczurow, tylko ktora zlowi lepszego i bardziej bogatego meza, zeby mu dzieci rodzic i ciagnac kase na ciuchy. Ogolnie tragedia i zero dowodow na kobieca madrosc

Gość gość
Są kwoki bez ambicji ale nie generalizujmy

Gość kelner z Rewala
zapytaj mamusi :)

Gość gość
Nie spotkałam w sumie inteligentnej życiowo kobiety ale faceci też są głupi. Zobaczcie co sie dzieje z ludźmi po ślubie. Dostają malpiego rozumu, dla niej liczy sie tylko mezus i dzieci a dla niego tylko praca i słuchanie głupiej baby.

Gość PannaNikt26
My tu rozmawiamy nie o typowych kwokach domowych ( zero obrażania, zwykły fakt), tylko o normalnej kobicie co ma pracę, a jej życie to nie sam mąż i dzieci.

Gość gość
Ślub to założenie sobie hełmy i kaganca. Wzajemną kontrola, zero samodzielności, zero luzu, facet nie może wyjść na piwo z kumplami a ona nie jest już dobra kumpela

Gość gość
A na czym polega mądrość facetow?

Gość gość
Baby nie rozumiejace matematyki są zawsze glupie

Gość gość
Najglupsze baby to tzw. Perfekcyjne panie domu

Gość goście goście
Kobiety są bardziej roztropne,rozsądne, mają duże wyczucie i intuicje, są bardziej spostrzegawcze, potrafią przewidzieć różne sytuacje. Mają większą wrażliwość i empatie przez co potrafią wczuć się w daną sytuację i wyciągać wnioski z doświadczeń nie tylko swoich ale i innych i w przeciwieństwie do facetów potrafią słuchać i analizować to co słyszą. Kobiety są bystre i cwane. Lepiej kłamią i manipulują, dążą do tego co chcą osiągnąć mimo, przy tym nie dają po sobie tego poznać. Potrafią grać, od dziecka uczą się być aktorkami i odpowiednim zachowaniem dostosować się do otoczenia i osiągnąć zamierzony efekt.

Gość gość
Ale wszystkie ściągają majtki słysząc komplementy

Gość goście goście
Gdyby kobiety ściągały majtki słysząc komplementy, nie było by tylu prawiczków i użalających się chociażby na tym forum nieporadnych konioklepców.

Gość gość
jedyna inteligencja jaka moga pochwalic sie kobiety to inteligencja emocjonalna, naukowcy wymyslili ten termin na otarcie lez kobietom, zeby sie nie zalily ze nie posiadaja zadnej inteligencji

Gość goście goście
Ty wyżej już udowodniłeś swoją 'inteligencję' i zrobiłeś to jak na "faceta" przystało. Żegnamy.

Gość gość
Spotkałam w życiu masę glupszych facetów od siebie, zarówno z majcy, z fizyki, chemii. Wielu z nich nie potrafiło zrozumieć najprostszych rzeczy

Gość kkobietaDojrzała
Mądrość kobiet polega na tym, że kobieta ma wytj****e na wszystko, zwłaszcza na madrość mężczyzn. Będąc kobietą, z ręka na sercu musze wyznać, że jest bardzo mało madrych kobiet.... :( Możecie mnie tu siostry zjechać, ale nic na to nie poradzę :(

Gość gość
siostr szukaj w rodzinie, ja sie z babami nie solidaryzuje :P

Gość kkobietaDojrzała
o właśnie tutaj pierwsza madrość... nie wiadomo czy jesteś M czy K i już Ci o coś chodzi. Ja się nikim nie solidaryzuje, bo to by był dla mnie wstyd. Jestem sobą i widze głupotę kobiet, przede wszystkim polegającą na podlizyweaniu się facetom a lekceważeniu innych kobiet. FAceci też sa głupi, ale znam więcej mądrych facetów niż marych kobiet

Gość goście goście
Pytanie brzmiało "na czym polega mądrość kobiet" a nie czy kobiety są głupie, albo jaka płeć jest mądrzejsza. W życiu spotyka się różnych ludzi. Debile są i wśród kobiet i wśród mężczyzn i odwrotnie. Mądrość facetów polega na tym, że są konkretni, zaparcie dążą do celu, mają proste ale za to bardzo logiczne myślenie i są bardziej stabilni emocjonalnie, co pozwala im na ocenę sytuacji "na zimno". Są mniej stronniczy i bardziej lojalni. Tak więc uzupełnimy się pod różnymi względami.

Gość kkobietaDojrzała
no więc napisałąm ze mądrość kobiet polega na tym, że n ie przejmują się madrościa mężczyzn. To takie trudne do zrozumienia?

Gość goście goście
Tak samo można na tym forum wyszukać mnóstwo idiotycznych tematów założonych przez facetów. To jest argument? Mówisz, że kobiety podlizują się facetom i lekceważą inne kobiety i to ma być "dowód" na słuszność twojej opinii. Co ciekawe w tym momencie robisz dokładnie to samo więc automatycznie wrzuciłaś się do jednego worka kobiet, które tak krytykujesz.

Gość kkobietaDojrzała
nie podlizuję się facetom jaka musisz być ograniczona, żeby podejrzewć mnie o podlizywanie się facetom tutaj na tym forum. TYm facetom, których nie znam, którzy to ewentualnie czytają. Samo to, ze tutaj przychodzą i czytają to damskie forum, już stawia ich na straconej pozycji. po prostu zenada taki facet :(

Gość goście goście
Bardziej chodziło mi o lekceważenie innych kobiet niż podlizywanie facetom. Zamiast odnieść się do całości wyłapałaś fragment, który był twoim cytatem i się do niego przy..bałaś. Nie chce mi się z tobą dyskutować bo jesteś ignorantką i hipokrytką.