Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bezemocjonalnosc do dziecka jakie skutki

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie mi ,czy może cos z dziecka psychika się stać ,jeśli mama wobec niego jest bezemocjonalna? Od razu zastrzegam ze nie stosuje zadnej agresji,nie bije w ogole dziecko, nie krzyczy,nie wyzywa, nie szarpie, nie ma wrogości ,ale tez nie widać jakiś emocji do niego? Co w tym wypadku taki rodzic powinien zrobić? W zyciu krzywdy ani fizycznej ,ani psychicznej nie zrobiłby lecz bez emocjonalność występuje, czysto mechaniczne obowiązki od zawsze przy dziecku

Gość gościówka222
mam to samo.................. :(

Gość gość autorka
Dziwne uczucie. Tym bardziej z ecierpliwosc wykazuje, nie mam nerwow ani agresji do dziecka kiedy cos broi czy jets niegrzeczme, porpstu podejdę do niego , z spokojem odsune go w inne miejsce nie unosza sie, albo odworce uwagę ale tez widze ze to nie ejst milosc Zadncyh emocji wobec niego,ani tych złowrogich ani tych matczynych jak w poradniach kolorowych da sie wyczytać jaki to cudowne uczucie być matka,...:o

Gość gość
mam wrażenie że matki w UK chodzi oczywiście o Angielki i murzyńskie matki, tak wychowują dzieci, takie są moje obserwacje, i potem ci ludzie sa bardzo zrównoważeni emocjonalnie czego nie można powiedziec o Polakach, matki sa bardzo emocjonalne ale ogólnie jako naród nie panujemy nad emocjami, tak więc w takim wychowaniu jestem za ogeraniczeniem emocji z każdej strony

Gość gość
Oczywiście, że takie podejście do dziecka wyrządza mu psychiczną krzywdę. Jeśli w wychowanie dziecka wkladasz tyle emocji co w podlewanie kwiatkow to jak ma sie to na dziecku nie odbić, że jest "hodowane" jak marchewka? Może nie być zdolne do normalnych emocji, a przynajmniej do ich okazywania.

Gość gość
Zrównoważeni emocjonalnie? Oni są po prostu wyprani z emocji. Nie potrafią ich nazwać i okazywać. Nie są nauczeni tego. Traktują ludzi instrumentalnie. Zachowują się mechanicznie. Takie antyspołeczne wyrachowane cyborgi.

Gość gość autorka
w tym ze dziecko nie zaznalo i nie zazna zlego traktowania bo takich rzeczy nie ma ,porpstu jak wcześniej napisałam bez superlayw w jego kierunku ani tez wrogości

Gość gość
kazdy czlowiek potrzebuje milosci. Dzieki niej swiat jest piekniejszy -i tyle w temacie.

Gość gość
Marchewka też nie zaznaje złego trakatowania. Dziecko potrzebuje bliskości emoconalnej, więzi. Nie musi być bite, nie trzeba na nie krzyczeć aby czuło się zwyczajnie niekochane i niepotrzebne. Myślisz, że dziecko nie czuje tego, że traktujesz je mechanicznie, obowiazkowo ale tak naprawde zwisa Ci ono i powiewa?

Gość gość autorka
Brak milosci nie oznacza zlego traktowania czy robienia komus krzywdy jeśli ktoś nie ma zadatkow do agresji cy ponizania, tylko zupełnie neutralny stosunek

Gość gość autorka
dlaczego ma czuc sie niepotrzebne? niekoniecznie