Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość olgalolga

prawo finase czy cos innego

Polecane posty

Gość olgalolga

Otóż jak w temacie, jestem w klasie maturalnej noi za niedługo trzeba będzie podjąć decyzję jaki kierunek studiów wybrać. Na maturze planuję zdawać na rozszerzeniu: angielski, historie, wos i matematykę. W kwestii planowania przyszłości mam 3 scenariusze: I - studia prawnicze - choć zdaję sobie sprawę z realiów panujących na rynku pracy, to teoretycznie nie powinnam się martwić ze względu na fakt iż połowa mojej rodziny to prawnicy (zarówno sędziowie jak i posiadający własne kancelarie adwokaci i radcowie prawni). Choć może to głupio zabrzmiało nie sugeruję że w życiu należy bazowac na znajomościach ale start miałaym jednak ułatwoiny. Tylko tutaj pojawia się pytanie - czy warto zostac w Polsce?? Pomimo że naprawdę ten kraj lubię i nie należę do grona rozpieszczonych kosmopolitów to jednak rzeczywistość tak kolorowo nie wygląda, a po studiach prawa raczej nie miałabym mozliwości wyjazdu... II - finanse i rachunkowość - jest to ciekawa jak dla mnie alternatywa, z tymże o ile matmę kocham to przedsiębiorczości nienawidzę. Boję się czy nie jestem zbyt temperamentna na wykonywanie monotonnego zawodu księgowego. III - I tutaj właśnie pytanie do Was: jaką inną alternatywę byście mi polecili??

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować