Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wizyta tesciowej w szpitalu po porodzie czy byla u was i jak to wygladalo

Polecane posty

Gość gość
Moja u mnie nie była a u drugiej synowej siedziała całymi dniami !

Gość gość
byla po obydwu porodach i po kazdym wraz z mezem zabierali nas do domu;)

Gość gość
no to fajnie :)

Gość gość
wyglądała normalnie, była też szwagierka z rodziną - razem przyjeżdżali (w dniu porodu, no i potem na drugi dzień też z wizytą) .... fajnie widzieć rodzinę dla której Twoje dziecko to takie wydarzenie :) aż ich personel musiał uspokajać jak córcia wyjechała z porodówki

Gość gość
Jakos nie dawno dowiedzialam sie ze tescie przyjechali do szpitala ledwo co urodzilam.Na szczescie nie weszli do sali pewnie dlatego ze po porodzie mnie uspali i czyscili, bo nie urodzilam calego lozyska . Jesli chodzi o mnie to nie mialam ochoty nikogo goscic i to jeszcze tesciowa . No nie wiem jak wy ale ja bylam wykonczona porodem obolala ledwo lezalam a juz mi mala do cyca dali i tu jeszcze goscie o NIE !!! Przyszli na drugi dzien.

Gość gość
W dniu porodu nie miałam ochoty widzieć nikogo poza moim mężem który i tak był na miejscu. U nas było już zapowiedziane że rodzice (moi i męża) mogą po nas przyjechać w dniu wypisu i zabrać nas do domu i wszyscy byli zgodni że tak będzie najmniej męczące dla mnie, dziecka i męża. Goście posiedzieli godzinkę w domu i poszli a my mogliśmy spokojnie zająć się dzieckiem .

Gość gość
ja niechciałam zadnych wizyt, wystarczył mi maz.... ani mamy ani teściowej nie chciałam, na co mi one w szpitalu.... reszta przyjezdzała po tygodniu już do domu, co i tak jak dla mnie za wcześnie:))

Gość gość
nie była, oprócz męża nikt mnie w szpitalu nie odwiedzał

Gość gość
była oczywiście. Drugiego dnia po porodzie. Było mi bardzo miło że mnie i wnuczkę odwiedzą. Przywiozła mi gazety bo się nudzilam .

Gość gość
dziwne jesteście trochę....to fajnie mieć bliskich koło siebie, dziecko to dla mnei skarb, ale tak samo to najukochańsza wnuczka dla babci :) nie wiem dlaczego mialabym ograniczyć kontakt....po porodzie to byłam naładowana tak hormonami szczęscia i spokoju i luzu, że moglabym przyjmować i 30 osob :)

Gość gość
dla mnie bezsensowne taki odwiedziny w szpitalu, przecież potrzeba spokoju, inne matki , dzieci, personel, jak się lezy te dwa, trzy dni to takie odwiedziny poza mezem/ partnerem sa zbędne. można przecież przyjechać do domu gdzie każdy się czuje bardzie komfortowo.

Gość gość
nie rozumiem z tym spokojem...mnie tam się w szpitalu nudziło to i dobrze że miałam rodzinę przy sobie..i tak to nie tak że siedzieli cały dzień, bo odwiedziny w szpitalu były dozwolone od 15stej do 18stej, potem mógł zosatć tylko tata dziecka, do kiedy chciał

Gość fanka anka
nie kazda kobieta ktora urodzi czuje się dobrze, niktore mają problemy z karmieniem i nie chca słuchać porad innych. Druga sprawa często na sali lezy kilak kobiet i dla nich to malo przyjemne jak całymi dniami schodzą się rodziny aby zobaczyć wnuka.

Gość gość
Ja może i pozwoliłabym teściowej na wizytę na kolejny dzień po porodzie ale niestety nie interesowała się mną i mężem przez całą ciążę więc wnuka zobaczyła po tygodniu u nas w domu.

Gość gość
Zdanie jest podzielone bo różne są osoby i róznie reagują na wizyty szpitalne po porodzie. Dla mnie nikt nie jest dziwny tylko dlatego że nie życzy sobie rodziny w dniu porodu czy po czy też kiedy chce ją przy sobie mieć. Ja nie chciałam żadnej rodziny bo ciąża, poród i pierwsze dni po porodzie traktowałam bardzo osobiście, intymnie, jedynie w dniu wypisu do domu zostali zaproszeni nasi rodzice i posiedzieli dosłownie pół godziny .

Gość gość
Moja była, parę godzin po porodzie i było mi bardzo miło ,że chciało się teściom przyjść i wręczyć mi piękne kwiaty .A przecież wiedzieli ,że przychodzą na porodówkę a nie na pokaz mody więc co z tego, że wyglądałam jakbym rowy kopała czyli słabo.