Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ściemia u lekarza

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuje na 3 dni zwolnienia L4. Zastanawiam się nad grypą jelitową. Myślicie, że jak powiem lekarzowi, że boli mnie brzuch i mam biegunkę to wypiszę mi zwolnienie na minimum 3 dni ?

Gość gość
ewentualnie jeszcze gorączka do tego... Chyba, że macie inne propozycję ?

Gość gość
Powiedz, że w nocy wymiotowałaś i miałaś biegunkę, teraz została biegunka i jesteś mocno osłabiona.

Gość gość
i że wieczorem temperature mialas podwyższoną

Gość gość
no właśnie o wymiotach może nie mówić? Bo podobno po gardle może dojść że kłamię.

Gość gość
Wątpię, żeby Ci w gardło zaglądał. Biegunka to trochę za mało według mnie, żeby dostać L4. Ale może ja po prostu przywykłam mając zespół jelita drażliwego. 😴

Gość gość
powiedz, że masz biegunkę, do tyłka nie będzie ci zaglądał :p do tego podwyższona temperatura, osłabienie, mdłości, ból brzucha, przypudruj się lekko talkiem i będzie git.

Gość gość
z reguły w gardło zaglądają. W każdym razie wersja taka: Przychodzę do lekarza w środę rano, mówię mu że wczoraj miałam biegunkę, boli mnie brzuch, miałam wymioty i temperaturę. Dzisiaj temperaturę już mam mniejszą, bo zbiłem przykładowo paracetamolem.

Gość gość
"Ja za to potrzebuję L4 na 2 tyg., a tu biegunka nie pomoże" Może ból kręgosłupa - zanim się porobi badania to trochę potrwa.

Gość gość
W gardło zaglądają mi tylko jak mówię, że mnie boli. Przy dolegliwościach ze strony układu pokarmowego nigdy mi nie zaglądali. Poza tym nie ma czegoś takiego, że lekarz Ci powie, że kłamiesz, bo po gardle nie widać. :D

Gość gość
Tak. Dopasuj to do swojej pracy. Jak dźwigasz to przy dźwiganiu boli. Jak siedzisz długo w jednej pozycji to przy siedzeniu Cię boli itp.

Gość gość
a jakby ktoś pytał po co mi to l4 - jadę się r****ć w góry z super gościem poznanym w internecie, a cały urlop już w tym roku wykorzystałam:)

Gość gość
tylko jak tam pójdziesz do lekarza to się nie maluj bo na twarzy widać jest szczególnie że ktoś jest chory, wiesz zaczerwienione oczy, suche usta, u mnie w szkole jak ktoś niechciał isć to jadł surowego kartofla haha

Gość gość
Haha Polaczki tylko ściema i lewe zwolnienia w głowie a potem płacz bo nie ma pracy

Gość gość
idz na kacu wtedy każdy wygląda jakby miał grypę żołondkową

Gość gość
Psycholog nie, psychiatra tak.