Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuzynka chyba wariatki

wielka awantura w rodzinie

Polecane posty

Gość gość
kinga jakas p******a jestes masz pseudo wrazliwosc jak ta jej kuzynka

Gość agentka policji rp
Kinga,moze i kuzynce z jakiegos powodu bylo przykro czy cos,ale wystarczylo powiedziec nie,wolelibysmy to zalatwic poza rodzina,a nawet jak jej nerw pekl - nawrzeszczec na autorke,ale nie wzbudzac rodzinna awanture i wciagac w to nie wiadomo kogo

mi sie wydaje że wrażliwość i przywiązanie do mieszkania schodzą na dalszy plan jak trzeba od rodziny na pieluchy pożyczać;/ Nie chce obgadywać kuzynki i jej wyborów życiowych, to jej życie i układa je jak chce. Ale nie mogę zgodzić się z tym że w rodzinie chwilowo jestem wrogiem nr 1, bogaczką która chce się na rodzinie wybić, na rodzinie chce zarobić itp.

agentko policji, dokładnie, jeśli uznała że jej z tym źle mogła powiedzieć mi a nie całej rodzinie.

Gość agentka policji rp
Daj spokoj nie przejmuj sie. Jak sie z dzieckiem gniezdzicie na 40 m2, a w gre wchodzi mieszka ie 80 m2,to tez chyba forsa nie sracie. I na pewno nie tyle,zeby komukolwiek robic prezenty w wysokosci 100 000 zl,bez jaj. Tqkie samo mieszkanie u kogokolwiek innego kupisz o tyle taniej,wiec inaczej niz prezent nie sposob tego nazwac

Gość agentka policji rp
Ja ci powiem,ze rodzina to specyficzna rzecz. Z jednej strony jakos mniej czy bardziej sie tych ludzi lu i albo kocha,ale tez sie ma jakies oczekiwania w roznych aspektach. Jedni wieksze,inni mniejsze. I dlatego czasem mozna sie zdziwic,co sie z tego poro ilo. U mnie bylo tak,ze w zyciu by nikt nie pomyslal,ze beda jakies walki o majatki i spadki. Ale jak trzeba bylo podzielic majatek po babci czy tam sprzedac,bo rozne byly pomysly,to sie nagle zrobil kwas nie z tej ziemi. Kazdy mial swoje racje - bo tak juz jest. Kazdy zna najlepiej swoja sytuacje i na nia jest wyczulony. Tak ze robcie jak uwazacie,ja w swoim czasie doklqdnie sie zajme sprawami swojego spadku,bo nie chce,zeby moje dzieci w ogole doznaly tego fermentu. Zrobie tak,zeby nie bylo pola do dyskusji - tak na margknesie refleksja :)

Gość gość
jaka durna rodzina i kuzynka ;/ obcemu za taka cene by sprzedala, a rodzinie nie ;/ dzizas ;/ ja jak sprzedawalam swoj samochod wujkowi HANDLARZOWI SAMOCHODAMI, to nie mialam mu za zle ze dal mi mniej niz samochod faktycznie kosztowal, ale mi to wisialo bo przeciez nie musialam jezdzic z samochodem na gielde, wystawiac go na serwisach ogloszeniowych, robic zdjec itp. no i nie ukrywam kasa byla mi potrzebna, wiec wujekzrobil mi przysluge. Poza tym to jego biznes, z tego zyje, wiec o co mialabym sie obrazac ;/

Gość wiśnióweczka
Wszystko już właściwie zostało trafnie skomentowane - dobrze, że odpuściłaś to mieszkanie. Lepiej kup od kogoś obcego. Z rodziną niestety tak jest.

Gość gość
Dokladnie - z rodzina dobrze sie wychodzi tylko na zdjeciu. :D W mojej rodzinie bylo podobnie. Siostra ojca tak dobrze sie prowadzila finansowo, ze wp******ila w mega dlugi, ma komornika na głowie, a provident co drugi dzien stoi i lomocze w drzwi i musiala sprzedac ziemie, ktora miala. Ojciec powiedzial, ze da im te kase, ktora oni sobie zycza za ziemie. A oni specjalnie dla niego podwoili stawke, bo skoro go stac to niech im placi. :D K****a czy to sa normalni ludzie? :D Ojciec machnal reka i musieli sprzedac to za jakies grosze, w nawet za cene ktora chcieli przed podwyzka nikt im nie chcial tego wziac. ;)

Gość gość
Piszecie, że z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciu..ja bym określiła już, że nawet na zdjęciu z rodziną źle się wychodzi w tych czasach;) Odstąp od umowy, poszukaj nowego mieszkania i daj sobie spokój z rodziną i ich wymysłami!

Gość exdebill_po_wakacjach
jak się okaże, że to mieszkanie dłużej będzie nie sprzedane to tez się okaże, że jest ta zła, bo nie kupiła, a rodzina zapomnie o wcześniejszej awanturze;) bo chodzi o to, żeby im 'pomóc' na ich zasadach

dziękuje za miłe słowa. W tej całej sprawie juz nie chodzi o mieszkanie tylko o smród ciągnący się w rodzinie. Najśmieszniejsze jest to że spotkałyśmy się z kuzynką i ona sama żaliła mi się że jej ciężko, że nikt nie chce tego mieszkania a ona chce się go pozbyć i sama pytała czy mogę jej pomóc (w sensie polecić jakąś agencje sprzedaży, bo wiedziała że jestem na czasie z nimi bo szukam mieskania). Porozmawiałam z mężem i na następny dzień przedstawiłam propozycję kupna, a ona wpadła w szał;/

Gość gość
a to niech spada na drzewo ;/

Gość gość
No psycholka niezła z tej kuzynki, daje słowo! nie przejmuj się i nie daj się naciągać i obrażać! Nie jesteś Caritasem, a jak nie potrafią się kulturalnie zachować wobec Ciebie, to powiedz stanowczo, co myślisz o takim zachowaniu. To sobie wystawia kuzyneczka świadectwo, a rodzina powinna to pojąć!

Gość gość
Kinga no nie przesadzaj juz:o autorka nic złegonie zrobiła:o a jej kuzynka autentycznie zachowuje sie jak wariatka, wyzywajac autorke od hien?

Gość gość
Kup inne mieszkanie, a kasy broń Boże nie pożyczaj. Ja nawet swoim rodzicom nie pożyczam bo wiem, że później będę musiała się prosić i będę najgorsza.

Gość gość
A niech sobie sprzedaje. :D :D To juz nie twoja sprawa. :D Rodzina sie nie przejmuj, bo ludzie juz tacy sa ze mysla ze jak ktos ma kase to powinnien niezaradnym zyciowo sierotom fundowac zycie. Tylko z jakiej racji skoro kazdy ma takie same rece do pracy i mozg do myslenia. :P

Gość gość
Cos autorko zmyslasz ?Najpierw piszesz "Cenę jaką chcieli za nie (za jaką wystawili na sprzedaż) a teraz " i sama pytała czy mogę jej pomóc (w sensie polecić jakąś agencje sprzedaży, bo wiedziała że jestem na czasie z nimi bo szukam mieskania). Gdyby chciala pomocy w innej formie zapytala by sluchaj no a moze wy kupicie od nas to mieszkanie .widocznie nie chciała takiej pomocy .Jej prawo .A pozatym chyba nie ma co tworzyc ideii .Chcieliscie poprostu skorzystac z okazji tanio kupujac mieszkanie .Nic w tym zlego . Ale w stosunkach z rodzina to naprawde delikatne sprawy .