Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAK ROZPOZNAC PORÓD zaczynający się bólami

Polecane posty

Gość gość

Czy to boli na początku mało/dużo. Czy skurcze to się zaczynają od razu co 10 minut czy np. co 30? Od razu są regularne i mega bolace? Może się wypowiedzą te pani co rodziły bo dostały skurczy...inaczej jak wody odeszly...ale jak poród zaczyna się bólami? Jak to jest?

Gość taka sobie żoneczka
też się podłączam pod temat.. czy kąpałyście się przed porodem, wyjazdem do szpitala ? czy od razu do szpitala?

Gość gość
bóle narastają i trudno ich nie zauważyć jak zgina cię w pół Zanim wyjechałam to wzięłam prysznic, ogoliłam się sama .

Gość gość
A skurcze to od razu są regularne? Co ile minut są na początku? I czy bolesne?

Gość taka sobie żoneczka
a skurcze do czego można porównać ? nie da się tego pomylić ?

Gość gość
Boli brzuch i robi się twardy. Boli tez podbrzusze jak przy okresie takie ćmienie. Gwarantuję że zauważycie że rodzicie.

Gość gość
a z czym chcesz k***a pomylic skurcz? z kichnieciem a moze z wyproznianiem? boze jakie te baby glupie

Gość gość
ja miałam jak na okres początkowo jak na okres cały czas tak mnie bolało a jak był skurcz co wykazało ktg to jakby mnie prad po kręgosłupie przeleciał reszte ci nie powiem bo zaczęło się krwawienie miałam łożysko nisko schodzące i zrobili ciecie

Gość gość
a czemu jesteś taka nie uprzejma ? dziewczyny zwyczajnie pytają bo nie wiedzą.. u mnie ból podbrzusza taki jak na okres był jak zbierało mi się na kupę..więc każdy organizm inaczej reaguje

Gość gość
chyba lepszy taki temat niż 10 raz z rzędu ile zarabiacie....lub kto ile czego ma

Gość taka sobie żoneczka
a ile trwał ten ból na okres skoro wiedziałaś, że to już ? bo tu ktoś wyżej pisze, że wierciło w brzuchu

Gość gość
Hey:-) U mnie zaczęły sie skurcze co 5 min-i to mnie zmyliło bo wszedzie czytałam ze zaczynaja sie co 10min.A wiec sobie usiadłam i mysle ze nie nie mozliwe zeby to był porod ale skurcze były regularne i trwały kilka sekund bolała troche mocniej niż przy okresie i twardniał przyb tym brzuch- pomyslałam sobie ze wezme goraca kąpiel i jak nie przejedzie to znaczy ze to poród-no i nie przeszło-zanim dojechałam do szpitala to miałam juz skurcze co 3 min po 30sek potem juz co min po 50sek i po godzinie spedzonej w szpitalu urodziłam:-) powodzenia.Ile jeszcze Ci zostało?Ja urodziłam 6dni po termine

Gość gość
tu autorka Zaczełam 39 tydzień ale dziecko jest większe 2 tygodnie wiec lada moment może być:)

Gość taka sobie żoneczka
ja mam termin na 8 listopad..więc już tuż tuż..a te skurcze to tylko ból w podbrzuszu i twardy brzuch? czyli ból co ileś tam minut ?

Gość gość
ból w podbrzuszu i twardy brzuch co kilka minut kiedy trwa skurcz później jest ulga i za kolejne kilka minut to samo.Ale nie jest to ból nie do wytrzymania mi poprostu bolało troche mocniej niż przy okresie.Ale wiadomo kazda kobieta jest inna.Gdyby każdy poród miał wyglądać tak samo jak moj piewszy to i nawet 15 dzieci mogłabym urodzić:-)