Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

isc z nudow na studia

Polecane posty

Gość gość

szukam pracy juz 6 miesiac. czuje sie jakas tredowata ;( znajomi jakby oziebili ze mna kontakty "bo nie pracuje" i szalec z kasa za bardzo nie moge, a oszczednosci tez nie chce za bardzo tracic ;/ kazdy dzien to samo ;/ rano wstaje, sprzatam, wysylam cv, lub chodze z cv po firmach i dlaej nudyyyy nie ma do kogo geby otworzyc :( tak sie zastanawiam czy nie isc na studia zaoczne, poznac nowych ludzi ... za niedlugo to w depresje popadne. aha studia mialabym praktycznie za free bo jestem osoba niepelnosprawna i dostane stypendium. za semestr zaplace tylko 200 zl. jakbyscie mialy mozliwosc isc za takie grosze na studia poszlybyscie ?

Gość gość
zależy na czym ta Twoja niepełnosprawność polega

Gość gość
to może pomyśl nad tym żeby się przekwalifikowac i iśc na taki kierunek po którym jest wieksza szansa na prace? albo na jakieś studium...

Gość gość
z nudów to ja sobie mogę film pooglądać

Gość gość
Idź,ja poszłam,kończę już mgr. i myślę o podyplomowych też z nudów. Rzeczywiście tak jest,że ludzie nie szanują ludzi siedzących w domu. Do pracy też poszłam z nudów.

Gość gość
mam duza wade wzroku. praktycznie nie ogranicza mnie ta niepelnosprawnosc. no wiadomo nie moge dzwigac ciezkich rzeczy by siatkowka sie nie odkleila, ale to na studiach raczej mi nie grozi.

Gość gość
Pewnie, że bym poszła.

Gość gość
pewnie, że bym poszła. Zawsze to jakieś wyjście z domu. Lepsze takie zajęcia niż siedzenie w domu. I przy okazji możesz się czegoś nauczyć, zdobyc jakiś papier, wykształcenie, poznać ludzi :)

Gość gość
napisalam z "nudow" bo wiadomo na studiach nawet zaocznych mozna nawiazac jakies kontakty, a z tym nie ukrywam jest obecnie u mnie ciezko :( oczywiscie poszlabym na to co mnie interesuje by przy okazji podniesc kwalifikacje zawodowe, czegos nowego sie nauczyc - nie studiowalabym tylko dla papierka, bez przesady. tak jak napisala tutaj kolezanka LUDZIE NIE SZANUJA BEZROBOTNYCH :( albo ograniczaja z nimi kontakty ;/

Gość gość
a na jaki kierunek planujesz iść?

Gość gość
na zarzadzanie projektami unijnymi. jestem po finansach i rachunkowosci i czesto wspolpracowalam z osobami zajmujacymi sie pisaniem wnioskow o zorganizowanie jakiegos projektu lub z koordynatorami projektów.

Gość gość
NIe chce Cię jakoś zniechęcać, ale ja bym na Twoim miejscu poszła na jakiś bardziej przyszłościowy kierunek na przykład związany z medycyną( typu pielęgniarstwo czy farmacja). Po zarządzaniu bez znajomości ciężko o pracę... Albo już lepsze jakieś studium ,ale to zależy z czego byłabyś dobra np kucharz , cukiernik , fryzjer to jeśli ma się predyspozycje mogą być bardzo dochodowe zawody

Gość gość
wiem, wiem ... wiedzialam ze jak wpisze "zarzadzanie" to mnie bedziecie zniechecac :P wiem, ze ciezko po zarzadzaniu z robota. ale pracowalm juz w projektach i miloby bylo zdobyc gruntowna wiedze na ten temat, a nie wyrywkowa. niemniej dziekuje za rade, jeszcze pomysle nad innym kierunkiem.

Gość gość
pomyśl :) co innego gdybyś miała znajomości ,ale tak już jest w tym naszym pieknym kraju... rekrutacje trwają często do 30 września więc jeszcze możesz zmienić zdanie,albo zdecydować się na inny kierunek za rok. Tak czy inaczej powodzenia :)

Gość gość
dziekuje za rady glownie chodzilo mi w tym temacie o to czy isc na studia :) widze ze popieracie to, wiec tak zrobie.

Gość gość
ja na Twoim miejscu poszłabym na finanse i rachunkowość :)

Gość gość
heheh ale ja juz jestem po finansach :P

Gość gość
Ups ;) to jestem zdania, że wybrany przez Ciebie kierunek jest jak najbardziej w porządku :)

Gość gość
moim zdaniem nie omijają CIę z powodu bezrobocia czy siedzenia w domu, po prostu Twoj charakter ich odstrasza :) ja całe wakacje nie mogłam znaleźć pracy, a codziennie ktoś chciał się spotykać

Gość gość
Chociaż patrząc na sytuację na rynku i oferty pracy może się wydawać, że najlepiej studiować coś związanego z informatyką bądź mechaniką ..

Gość gość
nie koniecznie mechaniką czy informatyką.. jest trochę kierunków po których jest praca. Kierunki medyczne moim zdaniem są przyszłościowe no może oprócz ratownictwa czy fizjoterapii bo tu też ciężko o prace. Ale nad takim pielęgniarstwem czy farmacją to warto się zastanowić jeśli ktoś chce się przekwalifikować z powodu braku pracy albo jak pisałam studium... po kierunkach typu zarządzanie czy finanse i rachunkowość trzeba mieć jakieś znajomosci niestety... Ja osobiście myślę ,że autorka nie powinna tracić czasu na kolejny kierunek bez sensu tylko zająć się czymś przyszłościowym ,ale to już wybór autorki.. uważam ,że na studia nie idzie się tylko w celu poznania nowych ludzi

Gość gość
w burdelu też można poznać ludzi, nowe koleżanki i klienci, może spotkasz swojego chłopaka, przyszłego męża :classic_cool: